Mozilla verwijdert alle Avast Firefox-extensies

0
648

door Martin Brinkmann op 03 December 2019 in het Firefox –
13 reacties

Als u zoekt naar Avast of AVG op de officiële Mozilla-Add-ons website, zult u merken dat geen van de resultaten die door deze bedrijven worden geretourneerd. Noch Avast Online Beveiliging of SafePrice, noch AVG Online Beveiliging of SafePrice, worden geretourneerd door de Store op dit moment ook al deze uitbreidingen bestaan.

Het blijkt dat Mozilla verwijderd deze extensies van de Winkel. Wanneer u probeert te openen van één van de Url ‘ s van Avast of AVG extensions krijgt u een “Oeps! Kunnen We niet vinden dat pagina ‘ fout bericht.

avast avg firefox add-ons removed

De extensies zijn niet op de zwarte lijst van Mozilla. De zwarte lijst extensies worden op een blocklist — die openbaar beschikbaar is, hier — en verwijderd van de gebruiker browsers als gevolg.

Avast en AVG uitbreidingen zijn verwijderd, maar niet zijn geblokkeerd, wat betekent dat de extensions blijven geïnstalleerd in Firefox browsers voor het moment.

Mozilla toegevoegd enkele tientallen uitbreidingen voor Firefox naar de bloklijst op 2 December 2019 waarop de verzamelde gegevens van de gebruiker zonder openbaarmaking of toestemming, maar Avast extensies die niet op de lijst.

Wat is er gebeurd?

Wladimir Palant, de schepper van AdBlock Plus, publiceerde een analyse van Avast extensies eind oktober 2018 op zijn persoonlijke site. Hij ontdekte dat Avast voor de uitbreiding van verzonden gegevens te Avast die Avast met informatie op over de browsegeschiedenis. De gegevens die de verlenging indient overschreden wat is nodig om te functioneren volgens de Palant.

De extensions zijn voorzien van het volledige adres van de pagina, de titel van de pagina, referer, en andere gegevens in de aanvraag. Data wordt verzonden wanneer pagina ‘ s worden geopend, maar ook als tabbladen worden geschakeld. Op zoek pagina ‘ s, iedere link op de pagina is ingediend als goed.

De gegevens die hier worden verzameld gaat veel verder dan alleen het blootleggen van de sites die u bezoekt en uw zoekgeschiedenis. Tab traceren en venster-id ‘ s en uw acties kunt Avast maken van een bijna exacte reconstructie van uw browsegedrag: hoe veel tabbladen hebt u geopend, welke websites u bezoekt en wanneer, hoeveel tijd besteedt u aan het lezen/bekijken van de inhoud, wat doet u daar op klikt en wanneer u schakelt naar een ander tabblad. Allen, die is verbonden aan een aantal kenmerken waardoor Avast om u te herkennen betrouwbaar, zelfs een unieke identificatie van de gebruiker.

Palant geconcludeerd dat het verzamelen van gegevens was geen toezicht. De vennootschap vermeldt in haar privacybeleid, dat het gebruik maakt van anonieme Clickstream-Gegevens voor “cross-product direct marketing, cross-product ontwikkeling, en derde-partij trend analyses.

Mozilla is in gesprek met Avast momenteel volgens Wladimir Palant. Mogelijke scenario ‘ s zijn dat Mozilla toevoegen van de uitbreidingen van de bloklijst aan die het onderhoudt of vragen Avast brengt wijzigingen aan in de extensies voordat ze worden hersteld.

De extensies zijn nog steeds beschikbaar voor Google Chrome op het moment van schrijven.