Vergeet niet de virale app die de leeftijd van u? FBI slams FaceApp als contra-bedreiging

0
178

Charlie Osborne

Door Charlie Osborne

voor Zero Day

| 3 December 2019 — 12:39 GMT (12:39 GMT)

| Onderwerp: Security

Spyware op uw smartphone: Hoe om te gaan met het
Toezicht is niet alleen de competentie van de natie-staten en de overheid-soms, het is dichter bij huis.

Wanneer FaceApp viral ging over de zomer en onze social media feeds waren tot de rand gevuld met blij gebruikers laten zien hoe de app voorspelde ze er in hun nadagen, privacy problemen snel opgedoken.

Sommige critici opgevoed met het idee van talloze gebruikers voeden in een enorme dataset die gebruikt kunnen worden voor de bewaking, de gezichtsherkenning doeleinden, of deepfake technologie, terwijl anderen benadrukt dat voor de toepassing van de algemene voorwaarden van de dienst besloten alles van de gebruiker ip-adressen cookie gegevens en de activiteit logs kan verkocht worden aan reclame bedrijven. De app, waarvan de oorsprong in Rusland bracht ook rode vlaggen.

We hebben gezien hoe een online eigenzinnige, of leuke service, kan worden misbruikt om de strook ons van onze privacy — gewoon vragen, Facebook, rekening houdend met de Cambridge Analytica schandaal dat draait om persoonlijkheid quizzen.

Zie ook: Deze kwaadaardige Android apps zullen alleen strike wanneer u uw smartphone

In alle eerlijkheid, alleen het gebruik van social media is veel meer van een risico voor onze algemene gegevens en privacy dan een app zou ooit zal opleveren. Echter, de FBI heeft onderzocht FaceApp, die gelanceerd worden in 2017, maar deed geen aanleiding tot roem tot in 2019 met de #AgeChallenge virale beweging, en besloten dat de leeftijd-het wijzigen van de toepassing is een “contra-bedreiging.”

In juli, de Democraat AMERIKAANSE Senator Chuck Schumer, schreef de FBI en de AMERIKAANSE Federal Trade Commission (FTC) het uiten van bezorgdheid over FaceApp. Op 25 November, het agentschap gereageerd en de brief is gepost op Twitter door Schumer op maandag.

FaceApp de voorwaarden van service en end-user license agreement de lay-out van de wijze waarop informatie, waaronder google analytics cookies, log file informatie, apparaat-id ‘s en metadata, worden geüpload naar de cloud-diensten, en niet eerder, de app-maker heeft gezegd: de meeste foto’ s zijn verwijderd van de servers 48 uur na indiening.

Niets, zo ver, het lijkt erop dat buiten het gewone in een wereld waar de gegevens van de gebruiker is een waardevolle bron voor adverteerders. Echter, de FBI is van mening dat de app verbinding naar Rusland “is een potentiële contra-dreiging op basis van het product de gegevens verzamelt, de privacy-en gebruiksvoorwaarden en het gebruik van juridische instrumenten beschikbaar om de Regering van Rusland, dat de toegang tot de gegevens binnen de russische grenzen.”

TechRepublic: Synack het Vertrouwen Rapport gebruikt Aanvaller Weerstand Score te beoordelen cybersecurity verdediging

Deze mechanismen ook eisen dat Isp ‘ s te kunnen blokkeren van Internet aansluitingen en het verkeer, waardoor het mogelijk scheiden van het russische Internet-gebruikers van de rest van het wereldwijde netwerk.

CNET: TikTok van beschuldigd in het geheim verzamelen van gegevens van de gebruiker en op te sturen naar China

FaceApp heeft eerder ontkend dat de gegevens van de gebruiker steekt over de russische grenzen, “al is de core R&D team is gelegen in Rusland.”

“Als de FBI schat dat verkozen ambtenaren, kandidaten, politieke campagnes, of politieke partijen worden de doelstellingen van buitenlandse invloed operaties waarbij FaceApp, de FBI zou coördineren van meldingen, onderzoeken en gaan de Buitenlandse Invloed Task Force, naargelang het geval,” de brief is vermeld.

Rusland heeft eerder getrokken kritiek volgende beschuldigingen van inmenging in de AMERIKAANSE Presidentsverkiezingen, waarop trol boerderijen ontworpen om propaganda te verspreiden en verspreiden van politieke onvrede, en een land dat voortdurend de lancering van de cyberaanvallen.

President Vladimir Poetin onlangs nieuwe wetgeving eist dat alle mobiele apparaten, computers en de smart Tv ‘ s verkocht in het land komen met de russische apps, een beweging verzette zich tegen de door buitenlandse fabrikanten.

ZDNet heeft bereikt FaceApp maar heeft niet gehoord op het moment van publicatie.

Vorige en aanverwante dekking

Kwaadaardige Android-apps met Joker malware opgezet winkel op Google Play
Kwaadaardige Android-fotografie, gaming apps gedownload 8 miljoen keer gedownload via Google Play
Dit is hoe kwaadaardige Android-apps te vermijden Google de beveiliging van veiligheidsonderzoeken

Een tip? Get in touch veilig via WhatsApp | Signaal op +447713 025 499, of over Keybase: charlie0

Verwante Onderwerpen:

Mobiliteit

Beveiliging TV

Data Management

CXO

Datacenters

Charlie Osborne

Door Charlie Osborne

voor Zero Day

| 3 December 2019 — 12:39 GMT (12:39 GMT)

| Onderwerp: Security