Rivian haalt nog eens $2,5 miljard op omdat het ernaar uitziet een tweede fabriek te bouwen

0
35

Startup voor elektrische voertuigen Rivian heeft opnieuw een enorme financieringsronde opgehaald, dit keer voor een bedrag van $2,5 miljard, waarmee het totale opgehaalde bedrag tot nu toe boven de $10 miljard uitkomt. De financieringsronde komt op het moment dat Rivian onlangs heeft bevestigd dat het op zoek is naar een locatie om een ​​tweede fabriek te bouwen – een die ook batterijen voor zijn voertuigen zal produceren – in de Verenigde Staten. Het bedrijf streeft er momenteel naar om in september zijn eerste elektrische pick-up trucks van de band te rollen in zijn bestaande fabriek in Illinois.

De nieuwe ronde werd geleid door Amazon's Climate Pledge Fund, Ford, D1 Capital Partners en fondsen geadviseerd door T. Rowe Price, die elk al investeerders zijn in Rivian. Amazon en Ford bezitten elk meer dan 10 procent van de bruisende EV-startup en werken samen met Rivian aan afzonderlijke voertuigen: Rivian bouwt bestelwagens voor Amazon en ontwikkelt een voertuig met Ford.

Rivian zou zijn R1T elektrische pick-up en R1S SUV in 2020 in productie nemen, maar werd uitgesteld tot 2021 nadat de pandemie toesloeg. Een beoogde startdatum in juni voor de ophaalproductie verschoof naar juli, voordat het opnieuw werd uitgesteld tot september. De SUV zal nu kort daarna in productie gaan.

Alsof het niet uitdagend of duur genoeg is om drie voertuigen in productie te nemen (exclusief die met Ford, die nog in ontwikkeling is) op ongeveer hetzelfde moment, bevestigt Rivian aan Reuters deze week dat het locaties scout voor een tweede assemblagefabriek, waar het ook batterijcellen gaat maken. Volgens het rapport bieden meerdere staten op de nieuwe fabriek. Het bedrijf heeft nu zo'n 7.000 mensen in dienst. Rivian werkt volgens meerdere rapporten ook aan een beursgang.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here