Microsoft heeft een oplossing voor de PSFX_E_MATCHING_BINARY_MISSING-updatefout van Windows 10

0
31

door Martin Brinkmann op 26 augustus 2021 in Windows Updates – Geen reacties

Sommige Windows 10-beheerders ondervonden een vreemd gedrag op apparaten met Windows 10 versie 2004 of hoger die in mei 2021 begonnen. Elke poging om cumulatieve updates voor het besturingssysteem te installeren zou resulteren in een PSFX_E_MATCHING_BINARY_MISSING-fout en het niet installeren van de update.

Het probleem begon op apparaten na de update van 25 mei 2021, KB5003214, of de update van 21 juni 2021, KB5003690, werden geïnstalleerd op getroffen machines. Dit betreft machines met Windows 10 versies 2004, 20H2 en 21H1.

windows 10 fix PSFX_E_MATCHING_BINARY_MISSING

Volgens Microsoft kan het probleem optreden op apparaten waarop automatisch verouderde bronrecords zijn verwijderd.

Microsoft beschrijft de oorzaak van het probleem als volgt:

Dit probleem doet zich voor op apparaten die automatisch zijn opgeschoond om verouderde bronrecords te verwijderen. Wanneer een systeem wordt opgeruimd, wordt de recent geïnstalleerde laatste cumulatieve update (LCU) gemarkeerd als permanent en worden de oudere componenten van het systeem verwijderd. Nadat het opruimen is voltooid en een apparaat zich in deze staat bevindt, kunt u KB5003214 of KB5003690 niet verwijderen en kunt u toekomstige LCU's niet meer installeren.

Microsoft heeft op 24 augustus 2021 een oplossing op zijn ondersteuningswebsite gepubliceerd . Beheerders moeten een interne upgrade uitvoeren om het probleem op te lossen. Microsoft merkt op dat interne upgrades alleen beschikbaar zijn voor apparaten die ten minste 30 dagen online zijn geweest.

Voor ARM-apparaten werkt het alleen als de update KB5005932 al op het apparaat is geïnstalleerd.< /p>

  1. Open het menu Start.
  2. Typ cmd. De opdrachtprompt zou als eerste resultaat moeten worden weergegeven.
  3. Selecteer “uitvoeren als beheerder” om deze met verhoogde rechten te starten.
  4. Voer de volgende opdracht uit: Reg.exe HKLMSOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersion /v AllowInplaceUpgrade /t REG_DWORD /f /d 1

De opdracht markeert het systeem voor een interne upgrade. De registersleutel wordt automatisch verwijderd nadat de interne upgrade is voltooid. Microsoft merkt op dat het tot 48 uur kan duren voordat de upgrade aan het apparaat wordt aangeboden.

Het apparaat wordt geüpgraded naar een schone versie van het besturingssysteem, samen met de nieuwste maandelijkse beveiligingsupdate geïnstalleerd.

p>

Slotwoorden

Het niet kunnen installeren van updates voor Windows 10 is een serieus probleem. Microsoft heeft sinds 25 mei verschillende updates met kritieke beveiligingspatches uitgebracht, die de getroffen systemen door het probleem hebben gemist.

Nu jij: kwam je onlangs update-gerelateerde problemen tegen?