Apple lanceert nieuwe streamingdienst voor klassieke muziek met overname Primephonic

0
59

Asha Barbaschow

Door Asha Barbaschow | 30 augustus 2021 — 23:50 GMT (00:50 BST) | Onderwerp: Social Enterprise

classical-music.jpg

Afbeelding: Getty Images

Apple heeft de overname aangekondigd van de streamingdienst Primephonic voor klassieke muziek, met plannen om het bestaande platform te sluiten en volgend jaar een nieuwe dienst te lanceren.< /p>

Het bedrijf zei dat Primephonic een “uitstekende luisterervaring biedt met zoek- en bladerfunctionaliteit die is geoptimaliseerd voor klassieke audio van topkwaliteit, zorgvuldig geselecteerde aanbevelingen van experts en uitgebreide contextuele details over repertoire en opnames”.

Primephonic is niet langer beschikbaar. voor nieuwe abonnees, vanaf nu, en wordt vanaf 7 september offline gehaald.

Zie ook: Beste muziekservice 2021: premium muziekstreaming-apps

“Artiesten zijn dol op de Primephonic-service en wat we hebben gedaan in klassiek, en nu hebben we de mogelijkheid om samen te werken met Apple om de absoluut beste ervaring te bieden aan miljoenen luisteraars”, aldus Thomas Steffens, medeoprichter en CEO van Primephonic. “We kunnen klassieke muziek naar de mainstream brengen en een nieuwe generatie muzikanten verbinden met de volgende generatie publiek.”

Apple Music is van plan om volgend jaar een speciale app voor klassieke muziek te lanceren die de gebruikersinterface van Primephonic combineert met die van Apple merk, maar in de tussentijd biedt het huidige Primephonic-abonnees zes maanden gratis Apple Music aan.

“Met de toevoeging van Primephonic krijgen Apple Music-abonnees een aanzienlijk verbeterde klassieke muziekervaring, te beginnen met Primephonic-afspeellijsten en exclusieve audiocontent”, aldus Apple.

Het bedrijf prees dat het nieuwe aanbod zou bogen op betere browse- en zoekmogelijkheden, gedetailleerde weergaven van metadata van klassieke muziek, plus nieuwe functies en voordelen.

“We houden van en hebben een diep respect voor klassieke muziek, en Primephonic is een favoriet bij fans van klassieke muziek geworden”, zegt Oliver Schusser, vice-president van Apple Music en Beats. “Samen brengen we geweldige nieuwe klassieke functies naar Apple Music en in de nabije toekomst zullen we een toegewijde klassieke ervaring leveren die echt de beste ter wereld zal zijn.”

In een bericht , Primephone zei dat het als een klassieke startup niet de meerderheid van de wereldwijde klassieke luisteraars kon bereiken, vooral degenen die ook naar veel andere muziekgenres luisteren, en concludeerde daarom dat het om zijn missie te bereiken moest samenwerken met een toonaangevende streamingdienst.

“Drie jaar geleden werd Primephonic gelanceerd om een ​​betere toekomst voor klassieke muziek te creëren door de uitdagingen en complexiteit van het genre voor het streamingtijdperk aan te pakken”, aldus het bedrijf. “We voelden ons genoodzaakt om een ​​streamingdienst te ontwikkelen die klassiek goed doet — dus dat hebben we de afgelopen drie jaar gedaan.

“Maar om de volgende fase van onze missie volledig te bereiken, moeten we onze klassieke streaming-expertise aan miljoenen luisteraars over de hele wereld.”

LAATSTE APPLE-NIEUWS

Apple's iOS 15-, iPad OS 15- en MacOS Monterey-updates zijn bedoeld voor bedrijven

Apple's 2021 iPhone-vernieuwing is aan dek en dat geldt ook voor een veel bedrijfsvriendelijke software-updates.

Apple schikt rechtszaak om ontwikkelaars toe te staan ​​betalingssystemen buiten de App Store te gebruiken

Voorafgaand aan de schikking werden apps verplicht om de betalingssystemen van Apple te gebruiken als ze beschikbaar waren om te downloaden in de App Store.

iPhone 13: evenement op 14 september, releasedatum, functies, specificaties en geruchten

We zijn nog maar een paar weken verwijderd van een formele aankondiging, en dat betekent nog vaker lekken en geruchten . Dit is wat we weten.

Biden haalt Google, Apple en anderen over om zich aan te sluiten bij cyberbeveiligingsinspanningen van het hele land

Na een vergadering in de White House, Google en Microsoft hebben miljarden geïnvesteerd in specifieke investeringen in cyberbeveiliging, terwijl Apple, Amazon en IBM hun eigen beloften deden.

Verwante onderwerpen:

Apple Samenwerking CXO Tech Industry Digitale transformatie Smart Office Asha Barbaschow < p class="meta"> Door Asha Barbaschow | 30 augustus 2021 — 23:50 GMT (00:50 BST) | Onderwerp: Sociale onderneming