AWS en NetApp onthullen het eerste volledig beheerde ONTAP-bestandssysteem in de cloud

0
30

Stephanie Condon

Door Stephanie Condon voor Between the Lines | 2 september 2021 — 21:15 GMT (22:15 BST) | Onderwerp: Cloud

ontap-block-2.png

Amazon

Amazon Web Services en NetApp hebben donderdag een nieuwe opslagservice in de maak, Amazon FSx voor NetApp ONTAP. Het is het eerste volledig beheerde ONTAP-bestandssysteem in de cloud en biedt klanten een eenvoudige manier om hun applicaties op AWS uit te voeren zonder hun code te wijzigen of hoe ze gegevens beheren.

De nieuwe service komt bijna drie jaar nadat AWS de eerste iteraties van FSx voor Windows File Server en Lustre introduceerde. Met FSx kunnen klanten het bestandssysteem kiezen dat hun bestandsopslag aandrijft, waardoor ze volledige toegang hebben tot de functies en prestaties van het bestandssysteem — het draait volledig beheerd in de cloud. Klanten profiteren van de voordelen van AWS-prestaties, samen met naadloze integratie met andere AWS-services.

ONTAP is NetApp's bestandssysteemtechnologie die traditioneel on-premise netwerk-attached storage (NAS) ondersteunt. NAS is een grote markt met een aantal grote spelers zoals NetApp, Dell Technologies, HPE, Pure Storage en Nutanix, om er maar een paar te noemen. De meeste bedrijfsapplicaties zijn afhankelijk van NAS, dus meerdere servers waarop de applicatie wordt uitgevoerd, hebben toegang tot een gedeelde dataset.

Zo gebruiken kritieke programma's zoals Epic's elektronische gezondheidsdossier (EHR) software NAS om artsen binnen een ziekenhuis toegang te geven tot een systeem van dossiers. Meestal bevindt die applicatie zich fysiek in een ziekenhuis. Nu kan het op AWS leven.

“Dit biedt ons en onze klanten een enorme kans om steeds meer digitale transformatie en adoptie van AWS mogelijk te maken”, zegt Anthony Lye, EVP en GM van public cloud bij NetApp, tegen ZDNet .

Lye zei dat het “even geweldig” is voor de klanten van hun concurrenten, die ze met dit nieuwe aanbod willen veroveren. “We denken dat we veel [markt]aandeel kunnen nemen,” zei hij.

“Als je EMC gebruikt en je vertrouwt op EMC-opslag op locatie, heb je geen weg naar de cloud gehad”, vervolgde Lye. “Je zou moeten re-factor, je zou moeten re-engineeren. ONTAP is de gouden standaard, en EMC-klanten kennen en waarderen ONTAP. Ze hebben er nu vertrouwen in dat ONTAP een first-party Amazon-service is, en wij' ga het al die klanten vertellen.”

De service is bedoeld voor klanten die gewoon willen stoppen met het beheren van opslag op locatie.

Het zal ook klanten helpen die hybride doelen hebben, zoals naar de cloud gaan, de bedrijfscontinuïteit handhaven of dev-testen.

Er zijn geen verplichtingen of kosten vooraf voor het gebruik van Amazon FSx voor NetApp ONTAP, en klanten betalen alleen voor de gebruikte resources.

 Amazon FSx voor NetApp ONTAP is wereldwijd direct beschikbaar vanaf de poort. Het bouwt voort op negen jaar samenwerking tussen Amazon en NetApp.

Verwante onderwerpen:

Amazon Digital Transformation Datacenters CXO Innovation Storage Stephanie Condon

Door Stephanie Condon voor Between the Lines | 2 september 2021 — 21:15 GMT (22:15 BST) | Onderwerp: Wolk

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here