Tips voor veilige connectiviteit voor slachtoffers van huiselijk geweld

0
33

John Puterbaugh

Door John Puterbaugh | 7 september 2021 — 21:17 GMT (22:17 BST) | Onderwerp: Beveiliging

Volgens 'Tech Abuse: Information From the Field', een onderzoek uit 2018 van het National Network to End Domestic Violence (NNEDV), 'is misbruik van technologie vaak verweven met andere vormen van misbruik waarmee overlevenden in hun dagelijks leven worden geconfronteerd.' Slechts 11% van de ondervraagde pleitbezorgers van huiselijk geweld was het afgelopen jaar geen gevallen van tech-misbruik tegengekomen. 51% van de respondenten had met 1 tot 15 gevallen van technologiemisbruik gewerkt en 12% had in datzelfde jaar meer dan 50 gevallen gezien. Het soort technologiemisbruik dat werd gemeld, varieerde van spionage met verborgen camera's tot intimidatie en bedreigingen via technologie tot opnameapparaten die in een persoonlijk item waren geplaatst.

Uit hetzelfde onderzoek bleek dat slechts 13% van de pleitbezorgers van huiselijk geweld er volledig zeker van is dat ze over de vaardigheden beschikken om slachtoffers en overlevenden te helpen met hun zorgen en uitdagingen met betrekking tot technologie.

Als u in direct gevaar verkeert, bel dan 112. Als u echter te maken heeft met huiselijk geweld en hulp, bronnen of informatie zoekt, zijn er 24/7/365 vertrouwenspersoon gratis beschikbaar via de Nationale hotline voor huiselijk geweld.

De lijst met mogelijke vormen van misbruik die u als slachtoffer moet aanpakken, is al lang en overweldigend, van financieel tot emotioneel tot fysiek. Maar aangezien statistieken een gestage groei van het aantal aangesloten huizen op jaarbasis laten zien, zonder einde aan dit trendinzicht, is het belangrijk dat u begrijpt hoe technologie kan worden gebruikt, zowel tegen u als in uw voordeel.

domestic-violence.gif

reviews.com

Identificeer en begrijp de technologie om je heen

Als je samenwoont met je misbruiker of nog steeds op een of andere manier een relatie met hem hebt, is de eerste stap om te inventariseren welke slimme technologie-apparaten je in huis hebt. Misbruikers kunnen internet, thuisnetwerk, wifi, Bluetooth-verbonden luidsprekers, camera's, sloten, deurbellen en meer gebruiken om je bewegingen en activiteiten lastig te vallen, te stalken, schade toe te brengen en anderszins te proberen te beheersen.

Op invasieve manieren kunnen ze ook slim speelgoed en items gebruiken die zijn ontworpen om de veiligheid van kinderen te vergroten, zoals babyfoons. NNEDV merkt op dat sommige speelgoed “uitgerust zijn met camera's, microfoons en luidsprekers, zodat het speelgoed met het kind kan communiceren.” Toch zijn de meeste van dit speelgoed niet gebouwd met sterke beveiligingen en kunnen ze “ongeautoriseerde video- of audiotoegang geven … [die] kan worden gebruikt om een ​​overlevende te stalken, controleren of lastig te vallen.”

Maak een lijst van alle apparaten die u in uw huis kunt vinden en identificeer wie ze heeft geïnstalleerd en wie toegang heeft tot het account of de app van het apparaat. Sommige technologie is gemakkelijk zichtbaar; andere technologie, zoals bewegingssensoren die op boekenplanken of in de hoeken van de kamer zijn weggestopt, is misschien minder voor de hand liggend. Als je niet zeker weet welke apparaten momenteel actief zijn in je huis of als je bang bent dat sommige verborgen zijn, heeft NNEDV een gedetailleerde lijst samengesteld met gadgets om naar te zoeken, samen met mogelijke tactieken die misbruikers kunnen proberen.

Een paar veelvoorkomende huishoudelijke apparaten die de NNEDV op de lijst heeft staan:

ThermostaatRookmeldersVideodeurbellenEntertainmentsystemenSlimme gloeilampenApparaten

NNEDV stelt ook voor om de wifi die je gebruikt te begrijpen en de geschiedenis van het wifi-netwerk te controleren om te zien welke apparaten zijn of zijn verbonden. Het suggereert echter ook dat je niet gewoon de hele geschiedenis verwijdert, want dat kan je misbruiker ervan op de hoogte stellen dat je deze problemen onderzoekt.

Verwijder niet zomaar je hele browsegeschiedenis, want dat kan uw misbruiker een waarschuwing geven dat u deze problemen onderzoekt.

Nationaal netwerk om huiselijk geweld te beëindigen (NNEDV)Zodra u hebt vastgesteld wat er in uw huis wordt gebruikt, moet u uzelf informeren over hoe de apparaten werken, hoe ze worden gebruikt en welke informatie ze mogelijk bijhouden. En als u technologie zoals Google Home, Alexa en Siri gebruikt, kunt u zich afmelden voor de bijbehorende trackingfuncties. Zoek ook uit hoe u veranderingen in de technologie kunt herkennen, of het nu een apparaat is dat anders begint te werken of een nieuw apparaat dat in uw huis verschijnt.

En erken dat wat er om je heen in je huis gebeurt, specifiek kan gebeuren omdat je misbruiker dit soort technologie beheert. Graciela Rodriguez, die een noodopvang runt in het Center for Domestic Peace in San Rafael, Californië, sprak met The New York Times over wat ze meer recentelijk heeft gehoord van degenen die toegang hebben tot de diensten van het opvangcentrum. Ze vertelde de New York Times dat “sommige mensen onlangs binnenkwamen met verhalen over 'de gekke dingen', zoals thermostaten die plotseling tot 100 graden omhoog schopten of slimme luidsprekers die muziek aanzetten. Ze hebben het gevoel dat ze de controle over hun Nadat ze hier een paar dagen hebben doorgebracht, realiseren ze zich dat ze werden misbruikt.”

“Technologie, in zijn verschillende vormen, biedt essentiële hulpmiddelen die slachtoffers kunnen gebruiken om toegang te krijgen tot hulp, strategisch veiligheid en privacy te handhaven, en blijf verbonden met familie en vrienden. Het kan ook worden gebruikt om schuld te bewijzen en overtreders verantwoordelijk te houden.”

Nnedv's Safety Net Project

Gebruik technologie in uw voordeel

Hoewel het misschien lijkt alsof slimme technologie meer negatief dan positief is, biedt “technologie, in zijn verschillende vormen”, stelt het Safety Net Project van de NNEDV, “essentiële hulpmiddelen die slachtoffers kunnen gebruiken om toegang te krijgen tot hulp, strategisch veiligheid en privacy te handhaven, en verbonden blijven met familie en vrienden. Het kan ook worden gebruikt om schuld te bewijzen en daders verantwoordelijk te houden.”

Het bijhouden van een logboek voor technologiemisbruik is een suggestie die NNEDV aan alle slachtoffers doet, omdat, zoals de organisatie zegt, dit type van gedetailleerde documentatie kan:

Geef u een overzicht van wat er gebeurt, wat handig kan zijn als u juridische stappen wilt ondernemen. Waarschuw u voor elke escalatie in monitoring en controle, wat erop kan wijzen dat het gevaar ook toeneemt. Helpt u patronen van technologiemisbruik te zien en kan helpen bepalen hoe de misbruiker een bepaalde technologie misbruikt. Terwijl The New York Times meldt dat advocaten “ruzie maken over het toevoegen van taal aan huisverboden om smart home-technologie te dekken”, meldt het ook dat “advocaten hulpverleners beginnen te leren dat wanneer mensen een huisverbod krijgen, ze de rechter om alle smarthome-apparaataccounts op te nemen die bekend en onbekend zijn bij slachtoffers.”

Terwijl The New York Times meldt dat advocaten “ruzie maken over hoe ze taal kunnen toevoegen aan straatverboden om smart home-technologie te dekken”, meldt het ook dat “advocaten beginnen om hulpverleners te leren dat wanneer mensen een straatverbod krijgen, ze de rechter moeten vragen om alle bekende en onbekende smart home-apparaataccounts van de slachtoffers op te nemen.”

Als u vermoedt dat uw misbruiker uw telefoon heeft afgeluisterd of trackingsoftware heeft geïnstalleerd, herstelt u het apparaat naar de fabrieksinstellingen en maakt u een nieuw sterk wachtwoord.

Beveilig uw huis

Wanneer je een gewelddadige relatie hebt beëindigd, kan het verleidelijk zijn om gewoon de stekker uit het stopcontact te halen en alles weg te gooien. Maar meestal zijn er manieren om de technologie in uw voordeel op te slaan en opnieuw te gebruiken. Gooi bijvoorbeeld uw mobiele telefoon niet weg, omdat dit ertoe kan leiden dat u geïsoleerd raakt van de familie en vrienden die u kunnen helpen, en dat u ook wordt afgesloten van de hulpdiensten. Scheid echter alle gecombineerde telefoonabonnementen die je hebt met je misbruiker, vooral als je op mobiele apps gebaseerde beveiliging gaat toevoegen. En als u vermoedt dat uw misbruiker uw telefoon heeft afgeluisterd of trackingsoftware heeft geïnstalleerd, herstelt u het apparaat naar de fabrieksinstellingen en maakt u een nieuw sterk wachtwoord.

safe-connectivity-for -domestic-violence-victims.gif

reviews.com

Als je nog steeds in het huis woont, maar de dader is vertrokken, wil je stappen ondernemen om je ruimte te beveiligen. De misbruiker is mogelijk nog steeds op afstand verbonden en gebruikt nog steeds slimme apparaten om u te intimideren of te controleren. In dit geval zijn andere acties die u kunt overwegen:

Uw wachtwoorden wijzigen (en overweeg een wachtwoordbeheerder te gebruiken om sterke wachtwoorden te genereren voor het geval uw misbruiker ooit toegang heeft gehad tot uw wachtwoorden) De router- of netwerkinstellingen wijzigenDe apparaten uitschakelen door reset-knoppen te gebruikenContact opnemen met de apparaatfabrikanten en hen vragen het eigendom en de toegang van het account te veranderenTwee-factor-authenticatie gebruiken bij het resetten van apparaat-apps

Integreer slimme technologie in uw huis en leven

Als je geen misbruik meer maakt en de controle over je eigen huis hebt, kunnen individueel aangesloten apparaten een verstandige keuze zijn voor de beveiliging. Met videodeurbellen met camera's met hoge resolutie en een breed gezichtsveld kun je gemakkelijk zien wie er voor of in de buurt van je deur is, wat extra beveiliging biedt wanneer zowel verwachte als onverwachte personen bij je thuis komen.

Slimme sloten kunnen worden gekoppeld aan slimme lampen, zodat je je huis kunt verlichten voordat je naar binnen gaat. Sommige slimme sloten worden geleverd met ingebouwde alarmen die afgaan wanneer er een inbraak is. Als je je zorgen maakt dat je bent vergeten je deur op slot te doen voordat je weggaat, kun je met apps op afstand inchecken en je huis beveiligen.

Volledige huisbeveiligingssystemen met inbraaksensoren, bewakingsvideo's en veiligheidsbewakingsfuncties zijn ook beschikbaar een optie, net als doe-het-zelf beveiligingssystemen. Beide kunnen geavanceerde functies voor huisautomatisering bieden en compatibiliteit met spraakassistenten wordt steeds standaard.

Al het bovenstaande kan helpen om gemoedsrust te bieden, of je misbruiker nu volledig uit beeld is of op de een of andere manier nog steeds contact heeft.

Weet dat je niet de enige bent

Volgens het Bureau of Justice Statistics van het Amerikaanse ministerie van Justitie, seksueel geweld met intieme partners en/of stalking door intieme partners, en accounts van intiem partnergeweld voor 15% van alle gewelddadige slachtoffers.

Als u een van die personen bent, is een extra technische veiligheidshulpbron die u misschien wilt gebruiken, de Tech Safety-app van NNEDV, beschikbaar in het Engels en Spaans, die helpt “door technologie gefaciliteerde intimidatie, stalking of misbruik te identificeren” en tips geeft over wat te doen in zes categorieën: intimidatie, imitatie, veiligheid van mobiele telefoons, apparaatveiligheid, locatieveiligheid en online veiligheid. Binnen elke categorie deelt de app “specifieke uitleg over wat iemand kan doen als ze worden lastiggevallen, evenals privacytips die kunnen worden gebruikt om de privacy en veiligheid te vergroten.” Hoewel NNEDV duidelijk vermeldt dat de informatie die de app deelt niet bedoeld is als een alomvattend veiligheidsplan, biedt het wel middelen over waar u hulp kunt inroepen en hoe u misbruik kunt documenteren, samenwerken met een advocaat voor huiselijk geweld, contact opnemen met de politie en een advocaat zoeken .

Of je nu een gewelddadige relatie hebt of een slachtoffer van huiselijk geweld bent, je kunt je misschien alleen voelen, maar dat ben je niet. En er zijn veel manieren om je weer veilig te voelen in je eigen huis.

Als je in gevaar bent

Als u in direct gevaar verkeert, bel dan 112. Als u echter te maken heeft met huiselijk geweld en hulp, middelen of informatie zoekt, zijn er 24/7/365 gratis vertrouwelijke, opgeleide advocaten beschikbaar via de Nationale Meldpunt Huiselijk Geweld. Bel ze op 1-800-799-7233 (1-800-787-3224 voor TTY) of, als u zeker weet dat uw computer of mobiele telefoon niet wordt gecontroleerd door uw misbruiker of een derde partij,  chat met een advocaat via de NDVH-website.

Verwante onderwerpen:

Netwerkbeveiliging Tv-gegevensbeheer CXO-datacenters John Puterbaugh

Door John Puterbaugh | 7 september 2021 — 21:17 GMT (22:17 BST) | Onderwerp: Beveiliging

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here