NSW digitalt fotokort som ska rullas ut

0
12

 Aimee Chanthadavong

Av Aimee Chanthadavong | 15 september 2021 – 05:20 GMT (06:20 BST) | Ämne: Innovation

 nsw-digital-photo-card.jpg

Bild: NSW-regeringen

New South Wales -regeringen sade att efter framgångsrika prövningar kommer det digitala fotokortet att rullas över staten under “kommande månader”.

Som en del av rättegången kunde NSW fotokortinnehavare som bor i vissa postnummer i västra Sydney och Blue Mountains registrera sig och använda den digitala versionen av sitt fotokort som en form av identitet på deltagande arenor och företag inom försöksområdet . Dessa inkluderade flaskbutiker, stormarknader, närbutiker, apotek, tobakshandlare, utvalda service -NSW -centra, NSW -polis och kommunalråd.

Den digitala versionen är tillgänglig via Service NSW -appen, som den statliga regeringen försäkrade om att finns säkert på appen och låses med en pin för “ytterligare säkerhetsnivåer och skydd mot identitetsbedrägeri, jämfört med plasten digitalt fotokort “.

Nästan 20% av de berättigade valde att använda den digitala versionen av kortet, enligt delstatsregeringen.

“Den digitala fotokortförsöket ger innehavare av ett plastfotokort i testområdet chansen att använda sin mobila enhet för att handla med företag som kontrollerar ID, till exempel apotek, större återförsäljare, telekom, närbutiker , tobakshandlare och apotek, “sade minister för digital och kundtjänst Victor Dominello.

Se också: Hur Australiens tekniskt kunniga COVID-19-svar lämnar CALD-samhällen bakom

Dominello sa att införandet av det digitala fotokortet ligger bakom populariteten hos det digitala körkortet, där det finns är nu 3,3 miljoner NSW -digitala licensinnehavare – eller 60% av alla statliga förare.

“Service NSW-appen blir snabbt en one-stop-butik för att hantera regeringen-oavsett om det är att checka in säkert till en plats som en stormarknad, lagra handelslicenser eller förnya rego-du kan göra allt med några enkla klick, ” han sa.

Den digitala licensen lanserades i november 2019 och är också tillgänglig via Service NSW -appen.

Dominello avslöjade också nyligen att han arbetar med den federala regeringen för att se hur människors COVID-19-vaccinationscertifikat kan integreras med Service NSW-appen.

“Människor måste visa bevis på vaccination innan de går in på vissa arenor. Tänk dig dock att gå in på din lokala pub som du skulle behöva visa till exempel: Service NSW -app för att checka in, körkort (åldersbevis), Medicare för vaccination. Detta skulle inte vara en bra kundupplevelse, “twittrade han tidigare denna månad.

Dominello bekräftade att piloterna för lösningen förväntas börja under första halvåret nästa månad.

Mer från NSW -regeringen

NSW för att återuppbygga digital licensplattform NSW Transport utnyttjar AI och dataanalys för att förbättra trafiksäkerheten NSW Department of Education drabbad av cyberattack TfNSW startar en ny kampanj för att anställa “hundratals” IT proffs

Relaterade ämnen:

Australien CXO Digital Transformation Tech Industry Smart Cities Cloud  Aimee Chanthadavong

Av Aimee Chanthadavong | 15 september 2021 – 05:20 GMT (06:20 BST) | Ämne: Innovation

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here