Resident Evil 4 VR wordt gelanceerd op 21 oktober, maar alleen op Oculus Quest 2

0
80

Een virtual reality-versie van Resident Evil 4 wordt op 21 oktober gelanceerd op de Oculus Quest 2-headset van Facebook.

Resident Evil 4 VR werd eerder dit jaar aangekondigd. Maar Facebook en Capcom – evenals de externe ontwikkelingsstudio Armature – hebben slechts een glimp van de gameplay gegeven, inclusief een korte trailer. Het past de inhoud van de originele game aan met een (meestal) first-person-perspectief en herontworpen om te profiteren van VR-bewegingsbesturing.

Resident Evil 4 VR Screenshot

Resident Evil 4 van Armature maakt een ietwat gecompliceerde reeks kleine veranderingen aan het originele horrorspel uit 2005. Het zou dezelfde verhalende inhoud en hetzelfde wereldontwerp moeten hebben, in plaats van het soort revisie te krijgen dat Resident Evil 2 in 2019 deed. Maar het is opnieuw ontworpen om te werken als een first-person VR-game met bewegingscontrollers. Je zult met je handen omgaan met wapens, items en puzzels. Uw gezondheid is zichtbaar op een polshorloge in plaats van op een schermoverlay. En je kunt niet alleen bewegen met de analoge stick op een Oculus Touch-controller, maar je kunt ook teleporteren of lopen in VR op kamerschaal.

Het nieuwe ontwerp kan de gameplay op een aantal opmerkelijke manieren beïnvloeden. Je kunt bijvoorbeeld in elke hand wapens hanteren en het schakelen tussen beide ziet er een stuk eenvoudiger uit. Je gebruikt een mes door fysiek met je controller naar vijanden te snijden in plaats van op een knop te drukken. En een gameplayvideo laat zien hoe je beweegt tijdens het fotograferen, een grote verandering ten opzichte van het oorspronkelijke ontwerp.

De game is echter niet volledig first-person. Alle tussenfilmpjes zullen worden gepresenteerd in hun originele third-person-formaat, inclusief degenen die zijn gekoppeld aan de vele quick time-evenementen van Resident Evil 4, volgens Facebook. Gebaseerd op de beschrijving van Facebook, bevat de game een aantal verrassend snel klinkende cameraverschuivingen – je kunt bijvoorbeeld een deur naar beneden trappen met een knop en een korte animatie van een derde persoon zien wanneer deze wordt geopend.

Resident Evil 4 VR Screenshot

Facebook zegt dat de originele Quicktime-evenementplaatsingen en animaties hetzelfde zullen blijven, hoewel sommige acties zijn “bijgewerkt” om beter te werken in VR. (We wachten om te zien hoe de meer acrobatische secties van de game zich vertalen naar een headset.) Bij sommige quick-time-evenementen moet je de controllers snel verplaatsen, terwijl andere je vragen om tegelijkertijd de triggers over te halen.

Andere aanpassingen zouden logisch zijn in elke remaster. De texturen van de game zijn geüpdatet en Armature heeft ervoor gezorgd dat vijanden minder snel het doelwit zijn van je partner Ashley, die je veel tijd zult besteden aan het beschermen van beide versies van de game.

In tegenstelling tot wat je doet de meeste Quest-games, Resident Evil 4 VR is niet compatibel met de originele Quest 2019 – het is volledig exclusief voor de 2020 Quest 2. Facebook deelt ook geen potentiële plannen om het naar het desktopplatform van Oculus te brengen, en heeft ook niet gesproken over de game komt naar desktop-pc of consoles, zoals de Oculus Quest-versie van Myst later buiten VR werd gelanceerd. Maar als je gewoon geïnteresseerd bent in een mooiere versie van de originele Resident Evil 4, dan is er altijd nog de onofficiële HD-remaster van de game.