Microsoft koning van software-audit, volgens Flexera-rapport

0
10

Larry Dignan

Door Larry Dignan voor Between the Lines | 14 oktober 2021 | Onderwerp: Enterprise Software

Microsoft is de koning van de software-audit met Oracle een verre tweede, volgens een rapport van Flexera.

Uit het State of ITAM-rapport van Flexera voor 2022 bleek dat 46% van de respondenten door Microsoft werd gecontroleerd op gebruik in de afgelopen drie jaar, waarbij 30% Oracle noemde. Software asset-teams besteden het grootste deel van hun tijd aan Microsoft, gevolgd door VMware, Adobe en Oracle.

Inderdaad, 24% van de respondenten heeft de afgelopen drie jaar meer dan $ 1 miljoen aan real-upkosten betaald als gevolg van software-audits. Het onderzoek is gebaseerd op antwoorden van 465 technische professionals bij wereldwijde bedrijven met ten minste 1.000 werknemers.

flexera-2022-software-audits.png

Software-audits worden uitgevoerd door derden voor leveranciers die het gebruik van applicaties, het aantal licenties en contracten volgen om schendingen van de voorwaarden te vinden. Klanten krimpen doorgaans ineen bij software-audits, maar leveranciers zien de praktijk als een controle op wat er daadwerkelijk wordt gebruikt en verbruikt in vergelijking met wat u in licentie hebt gegeven.

flexera-2022-software-audits3.png

Flexera ontdekte ook dat respondenten gefocust waren op software-audits ten koste van SaaS en cloud besteden. Respondenten schatten dat 29% van de uitgaven voor SaaS-software werd verspild en minder dan de helft van hen streeft naar het optimaliseren van abonnementsniveaus.

De meeste beoefenaars van IT-activabeheer gebruiken een database voor configuratiebeheer en voeren informatie in ServiceNow in met BMC nr. 2.

Hier ziet u welke producten actief worden beheerd door software-activabeheerteams.

flexera-2022-software-audits2.png

×

flexera-2022-software-audits2.png

Verwante onderwerpen:

Cloud Big Data Analytics Innovatie Tech en werksamenwerkingsontwikkelaar Larry Dignan

Door Larry Dignan voor Between the Lines | 14 oktober 2021 | Onderwerp: Bedrijfssoftware

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here