Singapore moet voorzichtig zijn met het gebruik van AI, de aanpak van het vertrouwen van het publiek herzien

0
21

Eileen Yu

Door Eileen Yu voor By The Way | 14 oktober 2021 | Onderwerp: Kunstmatige Intelligentie

In zijn streven om de invoering van kunstmatige intelligentie (AI) in het hele land te stimuleren, moet het multi-etnische Singapore speciale aandacht besteden aan het gebruik ervan op sommige gebieden, met name wetshandhaving en misdaadpreventie. Het moet zijn overtuiging verder koesteren dat vertrouwen cruciaal is voor burgers om vertrouwd te raken met AI, samen met de erkenning dat daarvoor het vertrouwen van het publiek moet worden gekoesterd in verschillende aspecten van de samenleving.

Het moet nu minstens twintig jaar geleden zijn dat ik een mediabriefing bijwoonde, waarbij een leidinggevende de nieuwste spraakherkenningssoftware van het bedrijf demonstreerde. Zoals de meeste demo's gingen, hoe goed je je er ook op voorbereidde, het zou hopeloos mis gaan.

Haar spraakgestuurde commando's werden vaak verkeerd uitgevoerd en verschillende gesproken woorden in elke zin werden onnauwkeurig in tekst vertaald. Hoe harder ze haar best deed, hoe meer er mis ging, en tegen het einde van de demo zag ze er duidelijk zenuwachtig uit.

Ze had een relatief sterk accent en ik had aangenomen dat dat het belangrijkste probleem was, maar ze had uren besteed aan het trainen van de software. Dit bedrijf stond in die tijd vooral bekend om zijn spraakherkenningsproducten, dus het zou niet verkeerd zijn om aan te nemen dat zijn technologie toen de meest geavanceerde op de markt was.

Ik liep weg van die demo en dacht dat het bijna onmogelijk zou zijn, met het enorme verschil in accenten binnen Azië alleen en zelfs tussen degenen die dezelfde taal spraken, dat spraakherkenningstechnologie voldoende nauwkeurig zou zijn.

Verwante onderwerpen:

Big Data Analytics Digitale transformatie CXO Internet of Things Innovatie Enterprise Software Eileen Yu

Door Eileen Yu voor By The Way | 14 oktober 2021 | Onderwerp: Kunstmatige Intelligentie

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here