The Plum Card® från American Express recension

0
11

 Taylor Freitas

Av Taylor Freitas | 14 oktober 2021 | Ämne: Kreditkort

Annonsörsinformation

Denna webbplats är en del av ett affiliate -försäljningsnätverk och får ersättning för att skicka trafik till partnersidor, till exempel CreditCards.com. Denna ersättning kan påverka hur och var länkar visas. Denna webbplats innehåller inte alla finansiella företag eller alla tillgängliga finansiella erbjudanden.

När du driver ett litet företag är många saker oförutsägbara. En dag kan du få en enorm kund som utlöser en rekordmånad med försäljning. Nästa dag kan du förlora en långvarig intäktskälla som du har litat på i åratal. Lyckligtvis utformade American Express sitt Plum Card® med dessa småföretagars kassaflödeutmaningar i åtanke.

Om kassaflödet är stramt under en viss månad kan du med Plum Card skjuta upp en del av din betalning i 60 dagar – utan ränta. Eller i månader där kassaflödet är stabilt kan du tjäna 1,5% cashback om du betalar ditt saldo tidigt. Förutom dessa flexibla betalningsalternativ har kortet flera andra intressanta funktioner för småföretagare.

I denna recension av Plum Card från American Express täcker vi allt du behöver veta om kortet, inklusive funktioner, fördelar och nackdelar och vanliga frågor. Fortsätt läsa för att lära dig mer och bestäm om Plum Card är rätt för ditt företag.

American Express ansvarsfriskrivning

Villkor gäller för American Express förmåner och erbjudanden. Registrering kan krävas för utvalda förmåner och erbjudanden från American Express. Besök americanexpress.com för att lära dig mer.

American Express

American Express Plum Card® < /h2>

En överblick

Årlig avgift: $ 250

Introduktion APR: N/A

Vanlig APR: N/A

Kredit krävs: Bra till utmärkt

$ 500 nytt erbjudande för kortmedlemmar

1,5% cashback för tidiga betalningar

För mer information, se priser och avgifter

Visa nu

Vad är för- och nackdelar av plommonkortet?

Fördelar:

1,5% cashback när du betalar ditt saldo tidigt

Uppskjuta din betalning i upp till 60 dagar, räntefritt

Inga utländska transaktionsavgifter

Ingen förinställd utgiftsgräns

Nackdelar:

Högre årsavgift

Inga bonuskategorier eller belöningspoäng

Välkomstbonus underordnad

< strong> Hur fungerar betalningsuppskjutningsfunktionen med Plum Card från American Express?

För de flesta kortinnehavare kommer möjligheten att skjuta upp betalningar att vara höjdpunkten på Plum Card från American Express. Med den här funktionen kan du bära ett räntefritt saldo på ditt kort i upp till 60 dagar-så länge du har gjort din minsta betalning före betalningsdag.

Detta kanske inte verkar vara en viktig funktion för vissa, men det kan göra stor skillnad om ditt månatliga kassaflöde tenderar att vara oförutsägbart. Om du har det här kortet kan du prioritera dina mest kritiska företagskostnader först och få mer tid att betala av dina andra räkningar.

Hur tjänar du cashback med Plum Card från American Express?

American Express belönar dig för att du betalat ditt kort i tid – även om det bara är en del av hela saldot. Varje gång du betalar ditt saldo minst 10 dagar före utgångens slutdatum får du obegränsad 1,5% cashback på det belopp du betalade. Efter att American Express har mottagit din betalning kommer cashback -krediten att tillämpas på ditt nästa kontoutdrag.

Det är dock värt att nämna att du måste spendera en anständig summa pengar för att cashback -belöningarna ska kompensera den årliga avgiften på $ 250. Faktum är att du måste ta ut nästan $ 17 000 på ditt plommonkort varje år (och betala av det tidigt) för att jämna ut årsavgiften.

Kan du tjäna poäng eller belöningar med det här kortet?

Till skillnad från många företagskreditkort tillåter Plum Card från American Express dig inte poäng eller belöningar. På samma sätt finns det inga bonuskategorier för utgifter – bara det obegränsade 1,5% cashback -erbjudandet för tidiga betalningar.

Hur fungerar den förinställda utgiftsgränsen?

Det är viktigt att nämna att Plum Card är tekniskt sett ett betalkort, inte ett kreditkort. Med dessa typer av kort finns det ingen förinställd utgiftsgräns. I stället justerar American Express din köpkraft varje månad baserat på ett antal faktorer, inklusive dina kortanvändningsvanor, kredithistorik och din ekonomiska situation.

Innehåller plumkortet från American Express ett välkomsterbjudande?

Vissa personer kan vara berättigade till en speciell registreringsbonus med Plum Card från American Express. Just nu kan nya kortmedlemmar tjäna en kontoutdrag på $ 500 efter att ha spenderat minst $ 15 000 under de tre första månaderna av medlemskapet. Du kan få mer information på företagets webbplats.

Vilka andra förmåner följer med Plum Card från American Express?

Utanför flexibiliteten för tidig och sen betalning finns det flera andra fördelar som småföretagare kan uppskatta, inklusive:

Inga utländska transaktionsavgifter

Inga årsavgifter på extra kort för anställda

Möjlighet att ställa in din egen faktureringscykel

Tillgång till korthanteringsverktyg, inklusive American Express Business App och Vendor Pay by Bill.com

Biluthyrningsförsäkring och 24/7 Global Assist -hotline tillgång

Ytterligare tjänster från American Express, inklusive köpskydd, utökad garanti och tvistlösning

Bottom line

Sammantaget är Plum Card från American Express förmodligen bara ett bra val för en liten andel småföretagare. Specifikt föreslår vi att du tittar på kortet om ditt månatliga kassaflöde och utgifter fluktuerar kraftigt från månad till månad. I dessa scenarier kan Plum Card vara ett bra alternativ eftersom det låter dig skjuta upp betalningar och inte har någon förinställd utgiftsgräns.

För alla som inte behöver dessa funktioner finns det gott om andra kreditkort för småföretag att tänka på – inklusive kort med lägre årsavgifter och bättre belöningsprogram. Vi har inkluderat några av våra bästa rekommendationer nedan.

Vanliga frågor

Vem kan ansöka om ett företagskreditkort?

Du måste äga ett företag för att ansöka för ett företagskreditkort. Lyckligtvis kan definitionen av “företag” vara ganska bred och inkluderar frilansare, personer som säljer varor online och till och med handledare eller hundvandrare. Så länge du genererar någon form av inkomst genom ditt arbete kan du komma i fråga för ett företagskreditkort.

Vilka är de speciella fördelarna med kreditkort för småföretag?

Om du har ett eget företag är det viktigt att hålla dina personliga och företagskostnader åtskilda. Med ett företagskreditkort vet du exakt vad du spenderade på arbetsrelaterade utgifter istället för att behöva sortera igenom dina personliga kreditkortsutdrag och separera affärsavgifterna.

Andra fördelar med företagskreditkort inkluderar en högre utgiftsgräns, poäng och cashback -program och ytterligare kort för anställda.

Hur skiljer sig betalkort från kreditkort?

Betalkort och kreditkort har många likheter, och termerna används ibland omväxlande. Det finns dock några viktiga skillnader att notera mellan de två korttyperna.

Framför allt tillåter inte betalkort dig att bära en balans och måste betalas i sin helhet i slutet av varje faktureringscykel. (Ett litet undantag: Plumkortet från American Express låter dig skjuta upp din betalning med upp till 60 dagar.) Och till skillnad från kreditkort inkluderar inte betalkort en förinställd utgiftsgräns varje månad.

Vad är det bästa visitkortet för småföretagare?

Det bästa kreditkortet för ditt lilla företag beror på ett antal faktorer, inklusive företagstyp, dina ekonomiska mål och de funktioner du behöver från din kreditkort.

Om du till exempel letar efter ett kort utan årsavgift kan du överväga American Express Blue Business Cash ™ -kortet. Om du vill bli belönad för dina företagsutgifter, kolla in Capital One Spark Cash Plus eller Business Platinum Card® från American Express.

Relaterade ämnen:

Taylor Freitas

Av Taylor Freitas | 14 oktober 2021 | Ämne: Kreditkort

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here