Microsoft lost AMD CPU-prestatieprobleem op met nieuwe Windows 11-testbuild

0
28

Mary Jo Foley

Door Mary Jo Foley voor Alles over Microsoft | 16 oktober 2021 | Onderwerp: Windows 11

Microsoft heeft op 15 oktober een nieuwe Windows 11-testversie 22000.282 beschikbaar gesteld aan Insider-testers in de Beta- en Release Preview-kanalen. Die build bevat een aantal oplossingen, waaronder een voor AMD CPU-problemen en een andere voor een probleem waardoor sommige mensen de oude taakbalk van Windows 10 zien in plaats van de nieuwe Windows 11.

AMD en Microsoft erkenden allebei dat sommige gebruikers prestatieverminderingen opmerkten bij het uitvoeren van Windows 11 op pc's met bepaalde AMD-processors. Het probleem trof games het meest, maar ook andere rekenintensieve workloads. Het probleem was te wijten aan zowel een L3-cachingprobleem als een “voorkeurs”-kernprobleem dat de manier belemmerde hoe threadplanning werkte op de snelste kern van een processor.

Build 22000.282 lost een L3-cachingprobleem op dat van invloed kan zijn op de prestaties van apparaten met AMD Ryzen-processors waarop de RTM-release van Windows 11 wordt uitgevoerd, aldus de release-opmerkingen van Microsoft. De nieuwe build lost echter niet het geprefereerde kerngedeelte van het probleem op.

In de release-opmerkingen van Microsoft staat ook dat deze build een probleem oplost waardoor sommige mensen het nieuwe gecentreerde taakbalkontwerp in de RTM-release niet zagen van Windows 11.

Er zijn tal van andere oplossingen vermeld in de release-opmerkingen voor deze nieuwe build. Microsoft en AMD zeiden dat de oplossing voor het AMD-processorprobleem voor eind oktober beschikbaar zou moeten zijn voor reguliere gebruikers met Windows 11.

Windows 11

Hoe Windows 11 nu te krijgen Microsoft's grootste kleine upgrade ooit draait helemaal om nieuwe hardware Upgraden? Vijf vragen om eerst te stellen De helft van de zakelijke werkstations voldoet niet aan de nieuwe systeemvereisten Kan uw pc upgraden naar Windows 11? Controleer deze app Windows 11 veroorzaakt 'verminderde prestaties' voor sommige AMD-chips

gerelateerde onderwerpen:

Microsoft Windows Windows 10 Enterprise-software Mary Jo Foley

Door Mary Jo Foley voor alles over Microsoft | 16 oktober 2021 | Onderwerp: Windows 11

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here