Windows 11 File Explorer kan bremse PCer

0
21

av Martin Brinkmann 17. oktober 2021 i Windows 11 News – Siste oppdatering: 17. oktober 2021 – 1 kommentar

Windows 11, som ble utgitt av Microsoft tidligere denne måneden, har en rekke kjente problemer som påvirker ytelsen til visse systemer.

Ett stort problem påvirker AMD -prosessorer, noe som kan føre til at ytelsen faller med opptil 15% på Microsofts nyeste operativsystem. Situasjonen forverret seg etter utgivelsen av den første kumulative oppdateringen for Windows 11 denne tirsdagen. En oppdatering er allerede tilgjengelig for testing, men stabile versjonsbrukere må vente litt lenger før den blir tilgjengelig for maskinene.

 windows 11 file explorer new context menu

Microsoft bekreftet et nytt ytelsesproblem på Windows 11 denne uken. Selskapet ga ut build 22478 til utviklerkanalen, og bringer nye flytende emoji til operativsystemet og en rekke reparasjoner.

ADVERTISEMENT

En løsning løser ytelsesproblemet i File Explorer, som oppstår når brukere navigerer mellom mapper i Filutforsker.

Løst et problem der kommandolinjen foretok unødvendige beregninger når du navigerte til mapper, noe som forårsaket en uventet nedgang i ytelsen. Dette antas også å være hovedårsaken til ytelsesproblemer ved bruk av dra for å velge filer, samt bruke piltastene til å navigere i bestemte mapper.

Mappnavigasjon er en av kjernene aktiviteter i File Explorer, med tanke på at brukerne ofte må navigere til forskjellige mapper for å få tilgang til filer som er lagret i disse mappene.

Microsoft avslørte ikke detaljer om ytelsesforringelsen, bare at File Explorer's nye kommandolinje utfører unødvendige beregninger. Kommandolinjen erstattet det tradisjonelle båndgrensesnittet til File Explorer i Windows 10.

ADVERTISEMENT

Den nye File Explorer har problemer med brukervennlighet, f.eks. at den har to kontekstmenyer i stedet for bare én når brukerne høyreklikker. Først designet den nye Microsoft en med bare noen få funksjoner, og deretter Windows 10 -menyen med alle funksjoner. Den klassiske File Explorer -kontekstmenyen kan imidlertid gjenopprettes.

Noen av alternativene endres avhengig av typen mappe eller stasjon som vises. En CD- eller DVD -stasjon kan vise flere alternativer, f.eks. ta ut, enn en vanlig mappe på en harddisk.

Dra & amp; drop -operasjoner og tastaturnavigasjon påvirkes alltid av ytelsesproblemet.

ADVERTISEMENT

Det er ingen løsning for problemet for øyeblikket. Berørte brukere kan bruke en tredjeparts filbehandling foreløpig. Alternativene inkluderer apper som nylig er gjennomgått, for eksempel Imperium, Sigma File Manager eller Altap Salamander.

Løsningen testes i utviklerversjonen for øyeblikket. Microsoft har ikke avslørt en ETA for oppdateringen, men et sannsynlig mål er den neste kumulative oppdateringen for Windows 11, som vil bli utgitt 9. november 2021.

Closing Words

It er vanligvis en god idé å vente måneder før du oppgraderer Windows til en ny versjon. De mindre oppdateringene for Windows 10 som Microsoft ga ut siden 2020 kan være et unntak, ettersom de tilfeldigvis introduserer færre feil og problemer.

Brukere som oppgraderte til Windows 11 denne måneden, står overfor en rekke problemer, hvorav bare noen er offisielt bekreftet av Microsoft.

ADVERTISEMENT