AWS omarmt Fedora Linux voor zijn cloudgebaseerde Amazon Linux

0
21

Steven J. Vaughan-Nichols

Door Steven J. Vaughan-Nichols voor Linux en Open Source | 24 november 2021 | Onderwerp: Cloud

Over het algemeen draait de publieke cloud op Linux. De meeste gebruikers, zelfs Microsoft Azure-klanten, draaien Linux in de cloud.

In het geval van marktgigant Amazon Web Services (AWS), laat de cloudprovider je veel Linux-distributies uitvoeren of hun eigen zelfgemaakte Linux, Amazon Linux. Nu heeft AWS een vroege versie uitgebracht van zijn volgende distro, Amazon Linux 3, die is gebaseerd op de Linux-gemeenschap van Red Hat, Fedora.

AWS heeft lang geprobeerd om Red Hat Enterprise Linux (RHEL)-compatibiliteit op te nemen in Amazon Linux, maar deze nieuwste release tilt dat naar nieuwe hoogten. Door Fedora als upstream te gebruiken, is de nieuwe Amazon-distro, ook wel AL2022 genoemd, een stabiele distributie. Het is uitgebreid getest om pakketstabiliteit te bieden en het bevat ook alle beschikbare beveiligingsupdates. Het is natuurlijk geoptimaliseerd voor Amazon EC2, wordt geleverd met de nieuwste AWS-functies en bevat een geïntegreerde ervaring met veel AWS-specifieke tools.

Deze nieuwe Amazon Linux biedt ook frequente en flexibele driemaandelijkse updates. Elke AL2022-update wordt bijvoorbeeld vergrendeld op een specifieke versie van de Amazon Linux-pakketrepository. U hoeft alleen te updaten wanneer u iets wilt veranderen, niet wanneer er een nieuwe versie wordt uitgebracht.

Ook: Amazon maakt zich klaar om een ​​van zijn oudste cloudcomputingservices buiten gebruik te stellen

Om de algehele beveiliging te verbeteren, wordt AL2022 standaard geleverd met SELinux ingeschakeld en afgedwongen. De fundamentele beveiligingsbenadering van SELinux, die alles beperkt tenzij expliciet toegestaan, is het tegenovergestelde van Linux' standaard beveiligingsbeleid, waarbij alles wordt toegestaan ​​tenzij expliciet verboden. Maar als het op de juiste manier wordt ingezet, verbetert SELinux enorm je beveiliging. Door het vanaf het begin in te stellen, helpt AL2022 u de beveiliging van uw instances te vergrendelen voordat aanvallers u kunnen aanvallen.

AL2022 is nu beschikbaar als preview-versie in alle commerciële regio's. U kunt AL2022 starten vanuit AWS Management Console, AWS Command Line Interface (CLI), AWS Tools voor Windows PowerShell, RunInstances of via een AWS CloudFormation-sjabloon.

Deze distributie wordt uitgebracht in een releasecyclus van twee jaar en wordt ook gedurende vijf jaar ondersteund. Dus als u standaardiseert op AL2022, wordt u ondersteund tot 2027. 

Er zijn geen kosten voor AL2022, maar er zijn standaard Amazon EC2- en AWS-kosten van toepassing voor het uitvoeren van de bijbehorende Amazon EC2-instanties en andere services.< /p>

Meer Amazon

We kochten een voor Alexa geschikte magnetron. Dit is wat er gebeurde Vroege Black Friday-deals: laptops, tv's, koptelefoons Amazon wil dat je je mond houdt – om een ​​sinistere reden Beste Amazon Echo: welk Alexa-apparaat is geschikt voor jou? Amazone | Digitale transformatie | Datacenters | CXO | Innovatie | Opslag

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here