De verkoop van smartphones in het derde kwartaal daalt met 6,8% omdat de vraag groter is dan het aanbod van componenten

0
19

Michael Gariffo

Door Michael Gariffo | 24 november 2021 | Onderwerp: Smartphones

Elk kwartaal daalde de verkoop van smartphones met 6,8% op jaarbasis, omdat aanhoudende verstoringen van de toeleveringsketen fabrikanten ervan weerhielden om aan de vraag van de consument te voldoen.

Volgens Gartner's laatste onderzoek naar de wereldwijde smartphonemarkt, veroorzaakten beperkingen in componenten zoals radiofrequentie en energiebeheerchips productietekorten over de hele wereld. De impact, die alle grote smartphonefabrikanten trof, resulteerde in een verkoop van iets meer dan 342 miljoen stuks, een daling ten opzichte van de 366 miljoen zendingen in het derde kwartaal van 2020.

Dankzij de interne componenten- en chipproductie van Samsung bleef Samsung stevig op de eerste plaats staan ​​en veroverde het 20,2% van de markt, ondanks een daling van het marktaandeel met 1,9% op jaarbasis. Het werd ook geholpen door sterke verkopen in zijn premium smartphonelijnen, waarbij Gartner met name nota nam van indrukwekkende verzendcijfers voor zijn nieuwste opvouwbare smartphone-updates.

Apple heroverde de tweede plaats en versloeg de Chinese smartphonemaker Xiaomi, door te stijgen van 3,1% naar 14,1% van de markt. Het succes van het bedrijf werd mogelijk gemaakt door een combinatie van de lancering van de iPhone 13 en iPhone 13 Pro, evenals door vurige pogingen om knelpunten in de toeleveringsketen te doorbreken. Ondanks dat Xiaomi naar de derde plaats werd gestoten, groeide het volgens Gartner met 0,9% tot 13% van alle verkopen, dankzij de groeiende allianties met Europese en Midden-Oosterse communicatieproviders.

Xiaomi's mede Chinese smartphonemakers Vivo en OPPO completeerden de top vijf, waarbij Vivo de sterkste groei liet zien van alle bedrijven op de lijst, aangezien het 10,5% van de markt bereikte voor de vierde plaats. Het werd ook geholpen door groeiende verkoop in Europa en het Midden-Oosten, evenals uitgebreide offline distributiekanaalpartnerschappen. Deze sprong in zendingen brak de gelijkspel op 8,1% van de markt die het een jaar geleden met OPPO had gehouden. OPPO op de vijfde plaats groeide ook, maar bescheidener, en sloot het kwartaal af met 9,8% van alle zendingen.

Aanbevolen

Thanksgiving-waarschuwing: deze hackers werken op feestdagen ZDNet's Black Friday-koopgids 2021 Microsoft stelt gratis virtuele machine beschikbaar om te downloaden Pixel 6's hardware is buggy-rommel. De technische ondersteuning van Google is slechter iPhone | iOS | Mobiliteit | Hardware | Beoordelingen

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here