WhatsApp Web krijgt een Custom Sticker Maker; Desktopversie volgt volgende week

0
19

door Ashwin op 25 november 2021 op Facebook – Laatste update: 25 november 2021 – Geen reacties

WhatsApp heeft een nieuwe manier aangekondigd waarmee je je chats kunt personaliseren. Een functie die behoorlijk populair is geworden onder IM's, zijn stickers. Vandaag heeft de berichtenservice van Meta een Custom Sticker Maker-tool voor zijn service uitgebracht.

Hoe maak je een custom sticker in Whatsapp web

De optie is momenteel live voor WhatsApp Web-gebruikers. Wanneer u de pagina opent, wordt u gevraagd om de web-app bij te werken, waarna de tool voor het maken van stickers klaar is voor gebruik.

WhatsApp Web update

ADVERTEREN

Een aangepaste sticker maken  in WhatsApp Web

1. Open WhatsApp Web in de browser van je computer en schakel over naar een willekeurige chat.

2. Klik op de bijlageknop (paperclippictogram) links van het tekstvak en er verschijnen een aantal opties op het scherm. Selecteer de voorlaatste, dat is de knop Sticker maken.

WhatsApp Web Custom Sticker Maker - Image Editor

3. De web-app zal u vragen om een ​​afbeelding van uw computer te selecteren. Maak uw keuze en WhatsApp Web zal een afbeeldingseditor weergeven waarmee u de afbeelding kunt personaliseren.

ADVERTEREN

WhatsApp Web Custom Sticker Maker - outline

4. De werkbalk bovenaan het scherm heeft verschillende opties die u misschien handig vindt. De eerste tool heet Omtrek, waarmee je een omtrek uit de vrije hand of een rechte omtrek kunt tekenen die de vorm van je sticker bepaalt.

WhatsApp Web Custom Sticker Maker - Emoji's en stickers toevoegen

ADVERTEREN

De volgende knop, je weet wat dit doet, kan worden gebruikt om voeg emoji's toe aan je sticker. Of u kunt ook bestaande WhatsApp-stickers toevoegen. Dat is een beetje gek.

WhatsApp Web Custom Sticker Maker - Tekst toevoegen

Gebruik de teksttool om een ​​bericht of een cool bijschrift aan je sticker toe te voegen. Met de web-app kun je de tekstkleur, het lettertype en de uitlijning wijzigen.

WhatsApp Web Custom Sticker Maker - dingen tekenen

Als je goed bent in tekenen uit de vrije hand, kun je creatief aan de slag gaan met de pentool. Het heeft een paar kleuropties en 4 penseelformaten waaruit u kunt kiezen. Pas de hoek van je sticker aan of wijzig het formaat met de tool voor bijsnijden en roteren.

Heb je een fout gemaakt tijdens het bewerken van de sticker? Met de knoppen Ongedaan maken en Opnieuw kunt u naar wens een stap achteruit of vooruit gaan.

Wanneer u klaar bent met het bewerken van uw sticker, stuurt u deze naar uw contactpersoon en deze verschijnt in het gesprek, zoals een normale sticker doet, dwz als u op de afbeelding tikt, wordt deze niet geopend in de fotoviewer, dus u kunt niet zoomen in beide. Je kunt je gemaakte stickers vinden in het stickerspaneel van WhatsApp, voor toekomstig gebruik. Vreemd genoeg staat de Custom Sticker Maker je niet toe om opgeslagen stickers te bewerken, dus je moet opnieuw beginnen voor het geval je er wat aan wilt veranderen. De tool ondersteunt geen geanimeerde GIF's, dus je zult het moeten doen met JPG, PNG, enz.

Whatsapp web custom sticker

De Custom Sticker Maker is nog niet beschikbaar in WhatsApp Desktop, maar volgens The Verge zal de functie ergens volgende week verschijnen. Het is onduidelijk of de optie zal worden toegevoegd aan WhatsApp Beta voor Windows 10 en 11, er is geen reden waarom dit niet zou moeten, maar mijn punt is dat we er geen ETA voor hebben. Als je het nog niet hebt geprobeerd, probeer dan de nieuwe app uit de Microsoft Store. Het is een stuk vlotter dan de oude desktopclient en geeft meldingen weer, zelfs als het programma is gesloten.

Wat vind je van de WhatsApp Web Custom Sticker Maker? Ik denk dat het handig kan zijn om stickers van andere diensten te importeren, hoewel het ongetwijfeld zal worden gebruikt voor het maken van memes.

ADVERTEREN