Xbox Insiders-app geeft een beoordeling weer om aan te geven hoe games op je computer presteren

0
25

Ashwin 3 december 2021 Spelen| 0

Kun je het uitvoeren? Gamers zullen de zin misschien herkennen, het is de slogan van een populaire benchmarkingservice die bepaalt of uw computer een game kan draaien of niet. Het is eigenlijk een behoorlijk slechte manier om de prestaties van je systeem te beoordelen, maar dit soort dingen hebben een cult-/meme-status.

Xbox Insiders-app geeft een beoordeling weer om aan te geven hoe games op uw computer presteren

Als u nu benieuwd bent of uw pc een game aankan, dan kunt u een idee krijgen. De Xbox-app geeft nu een beoordeling weer om aan te geven hoe de games op je computer presteren.

Ik heb dit geprobeerd op een Windows 10-machine met de reguliere Xbox-app, deze heeft niet het beoordelingssysteem. Je moet de Xbox Insiders-app op je systeem gebruiken om de nieuwe functie te krijgen. De Xbox-app krijgt gestaag nieuwe functies. Microsoft heeft onlangs een optie in de app toegevoegd waarmee je games in elke map kunt installeren.

ADVERTEREN

Xbox Insiders-app geeft een beoordeling weer om aan te geven hoe games zullen speel op je computer

Zoek naar een game en bezoek de bijbehorende lijstpagina. U ziet een banner met een bericht over het optreden. Er staat bijvoorbeeld: “Zou geweldig moeten zijn op deze pc.”

Dus, waar is deze beoordeling op gebaseerd? Heeft Microsoft een database met benchmarks voor specifieke GPU's en CPU's? Gebruikt het de minimale systeemvereisten van een game en controleert het of de specificaties van je computer daarmee overeenkomen of met de aanbevolen hardware? Microsoft heeft wel toegang tot de systeeminformatie en we hebben tools gezien zoals PC Check die de compatibiliteit van uw machine met Windows 11 analyseren. We hebben er geen officiële uitleg over.

Xbox Insiders-app game performance rating

Dat gezegd hebbende, geloof ik niet dat het de minimumvereisten of de specificaties van uw pc gebruikt voor de controle. Sommige games geven een beoordeling weer met de tekst “Prestatiecontrole nog niet beschikbaar”. Dit specifieke bericht lijkt te worden weergegeven op nieuwere titels zoals Age of Empires 4, Forza Horizon 5, enzovoort. Aankomende games hebben ook geen beoordeling in hun vermeldingen.

ADVERTEREN

Ik heb het beoordelingssysteem getest door games te downloaden die ik nog nooit heb gespeeld. Ik heb ze niet uitgevoerd, alleen om er zeker van te zijn dat de Xbox-app het niet gebruikt, is het een benchmark om de prestaties te bepalen. Maar de app geeft nog steeds beoordelingen voor deze titels weer. Aangezien ik geen instelling met betrekking tot de beoordelingen in de Xbox-app kon vinden, kan ik alleen maar speculeren dat de nieuwe functie is gebaseerd op feedback van gebruikers of telemetriegegevens die zijn verzameld van vergelijkbare computers.

Is dit een betrouwbare manier om te bepalen of games goed werken op uw computer? Ik denk dat het je kan helpen bij het nemen van een beslissing of je een game wilt kopen (of gratis downloaden als je Gamepass hebt) of niet. Als de app zegt dat de computer het spel misschien niet kan spelen, kun je het net zo goed overslaan.

Voor wat het waard is, vind ik de beoordelingen acceptabel. Ik speelde Age of Empires 4 toen het in oktober werd gelanceerd, en hoewel ik geen problemen had met het spelen of spelen van het spel, merkte ik dat het behoorlijk belastend was voor de CPU, hoewel je het zou kunnen toeschrijven aan een enkel threading-probleem. Om eerlijk te zijn, de game speelde geweldig, en Forza Horizon 4 ook, die ik hier op Windows 11 heb gebenchmarkt. Samenvattend, op basis van mijn ervaring lijken de beoordelingen betrouwbaar.

ADVERTEREN

Ik heb dit al een paar keer eerder genoemd, ik ben geen fan van benchmarks, de daadwerkelijke prestaties van games zijn afhankelijk van de specificaties van je systeem, hoe grafisch veeleisend de game is en nog belangrijker, hoe goed de game is geoptimaliseerd. Hoewel het leuk is om de prestatiebeoordelingen van de game op de Xbox-app te hebben, zou ik het niet voor de nominale waarde aannemen, d.w.z. ga er niet vanuit dat je de games kunt spelen met Ultra-instellingen of zoiets.

ADVERTEREN