Samsung onthult Exynos SoC met RDNA 2-graphics op 11 januari

0
23
Exynos met RDNA 2

Het nieuwe vlaggenschip Exynos-chip zal op 11 januari worden aangekondigd, heeft Samsung bevestigd. De teaser-tweet samen met de bijbehorende korte video onthult niet veel, maar bevestigde wel dat de aanstaande Exynos – of Exynos 2200 zoals het gerucht gaat heten – RDNA 2 grafische ondersteuning zal krijgen.

Sinds AMD's Lisa Su de ontwikkeling van de 'next-generation Exynos SoC' heeft bevestigd, hebben noch Samsung noch AMD concrete details gedeeld. Maar de GPU van de chip zal de RDNA 2-architectuur gebruiken, wat betekent dat het ondersteuning zal bieden voor functies zoals ray-tracing en variabele verversingssnelheid die de mogelijkheid bieden om mobiel gamen echt te transformeren.

De timing van de SoC-aankondiging is ook interessant. Samsung kondigt over het algemeen belangrijke componenten aan voordat het zijn vlaggenschipapparaat onthult en aangezien de Galaxy S22 om de hoek staat, lijkt het een uitgemaakte zaak voor de nieuwe Exynos om te koppelen met de Galaxy S22.