Tesla återkallar nästan en halv miljon Model 3- och Model S-bilar

0
125

Tesla har utfärdat frivilliga återkallelser för nästan en halv miljon fordon för att åtgärda potentiella fel i sina bagagerumslåssystem, som först rapporterades av Barron's. Återkallelserna gäller alla Model 3-enheter som släpptes mellan 2017 och 2020, såväl som vissa Model S-enheter.

För Model 3 tror Tesla att öppning och stängning av bagageutrymmet kan skada ledningsmattan som fäster backkameran, vilket gör att kameran oväntat misslyckas. Model S-problemet är mer allvarligt och kan eventuellt förhindra att den främre bagageluckan låses helt.

Enligt dokument som lämnats in till National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) är det 475 318 fordon som är föremål för återkallelsen, varav 356 309 Model 3-fordon och 119 109 Model S-fordon. Tesla uppskattar att endast 1 procent av Model 3-fordonen faktiskt kommer att visa defekten, jämfört med 14 procent av de återkallade Model S-fordonen.

Återkallelsen av Model S är särskilt oroande eftersom problemet påverkar den främre bagageluckan, vilket kan hindra förarens sikt över vägen om den flyger upp under körning. I de drabbade Model S-bilarna “kan den främre bagageluckans spärranordning vara felinriktad, vilket hindrar den sekundära motorhuvspärren från att haka i”, sa Tesla till NHTSA i en officiell ansökan.

Eftersom Model S-problemet är en felinställning snarare än en skadad komponent, tror Tesla att omplacering av spärrenheten vid ett servicecenter kommer att lösa problemet. För drabbade Model 3-ägare har Tesla lovat att installera en ny kabelmatta och styrskydd utan kostnad.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here