Samsung onthult Odyssey Neo G8, Smart Monitor M8, UHD Monitor S8

0
24
Odyssey Neo G8

Samsung heeft drie nieuwe monitoren aangekondigd die deze week op de CES zullen worden tentoongesteld. De Odyssey Neo G8 richt zich op drie verschillende doelgroepen en is bedoeld voor gamers; Smart Monitor M8 richt zich op iemand die slimme functies wil gebruiken; UHD Monitor S8 is voor ontwerpers en makers van inhoud die op zoek zijn naar kleurnauwkeurigheid.

Odyssey Neo G8

De 32-inch Odyssey Neo G8 is de eerste 4K-gamingmonitor van Samsung met een verversingssnelheid van 240 Hz. De gebogen monitor heeft een kromming van 1000R en maakt gebruik van Quantum Mini LED-technologie die oorspronkelijk werd gebruikt in de Odyssey Neo G9. Door gebruik te maken van Quantum Matrix-technologie, beschikt de monitor over 12-bits gradatie die meer controle geeft over de lichtbron, waardoor de monitor een piekhelderheid van 2000 nits kan bereiken met Quantum HDR 2000 en een statische contrastverhouding van 1.000.000:1. Aangezien het een topklasse gamingmonitor is, is het veilig om aan te nemen dat deze ook de onlangs aangekondigde HDR10+ GAMING-standaard zal ondersteunen.

Odyssey Neo G8

Connectiviteitsopties omvatten twee HDMI 2.1-poorten en één DisplayPort 1.4 en ondersteuningsfuncties zoals CoreSync die de helderheid aanpast afhankelijk van de kleur die op het scherm wordt weergegeven en Auto Source Switch+ die automatisch overschakelt naar de aangesloten bron.

Smart Monitor M8

De verbeterde Smart Monitor M8 is nu slanker dan zijn voorganger en is nu slechts 11,4 mm dik. De 32-inch monitor ondersteunt UHD-resolutie en naast het afspelen van inhoud van OTT-apps zoals YouTube, Netflix, Disney+, Samsung TV Plus, wordt de Smart Monitor M8 nu geleverd met Samsung's SmartThings Hub waarmee gebruikers kunnen controleren en bedienen SmartThings-ondersteunde apparaten thuis. Uitgerust met een in hoogte verstelbare standaard, maakt de monitor het ook mogelijk om webcams magnetisch aan te sluiten die kunnen worden gebruikt met apps zoals Google Duo, die ook vooraf is geïnstalleerd.

UHD Monitor S8

UHD Monitor S8

De UHD Monitor S8 is bedoeld voor makers van inhoud en professionals die kleurnauwkeurigheid met een hoge resolutie van hun monitoren eisen. Het komt in twee schermformaten – 27-inch en 32-inch en heeft een niet-verblindende certificering van UL, waardoor het de eerste monitor is die dit bereikt.

Kleurreproductie is van cruciaal belang, daarom heeft het een kleurengamma van 98% in DCI-P3-kleurruimte en is de 32-inch variant ook VESA gecertificeerd met DisplayHDR 600. De monitor wordt ook geleverd met bekabeld LAN en Type-C met ondersteuning voor opladen van 90 W.

Alle monitoren zullen in de eerste helft van dit jaar hun weg vinden op de retailmarkt.