Samsung brengt winstrichtlijnen uit voor Q4 2021

0
20
Samsung-gebouw

Samsung heeft zijn winstverwachtingen voor het onlangs afgesloten kwartaal bekendgemaakt. Volgens de cijfers op basis van K-IFRS zal de geconsolideerde omzet van Samsung in het vierde kwartaal van 2021 in het bereik van 76 biljoen Koreaanse won liggen, terwijl de bedrijfswinst zal schommelen in het bereik van 13,8 biljoen won. De schattingen omvatten ook de eenmalige speciale bonus die aan werknemers is betaald.

Hoewel Samsung later deze maand de definitieve cijfers zal rapporteren, plaatsen de vooruitzichten het kwartaal aan de positieve kant voor Samsung wanneer het wordt vergeleken met het jaar- op jaarbasis (YoY) met een bedrijfswinst van 9,05 biljoen won en een omzet van 61,55 biljoen won. Als we deze schatting vergelijken met het voorgaande kwartaal, zien we echter een daling van de winst maar een stijging van de omzet. De cijfers voor het derde kwartaal van 2021 stonden op 15,82 biljoen won bij een omzet van 73,98 biljoen won.

Samsung publiceert een winstverwachting vóór het eigenlijke kwartaalrapport voor de media, investeerders en analisten om hen een voorlopig inzicht te geven in de bedrijfsresultaten 8217;s prestaties.