Kaldringende 02-svindlere tilbyr 40 % rabatter, gratis telefonkontrakter for sikkerhetskoden din

0
14

Charlie OsborneSkrevet av Charlie Osborne, bidragsyter Charlie Osborne Charlie Osborne Bidragsyter

Charlie Osborne er en cybersikkerhetsjournalist og fotograf som skriver for ZDNet og CNET fra London.

Full bio publisert i Zero Day on 14. januar 2022 | Emne: Sikkerhet

En ny 02-svindel rettet mot kunder i Storbritannia tilbyr latterlige rabatter og telefonplaner i retur for engangssikkerhetskodene dine.

skjermbilde-2022-01-14-at-13-14-07.png

For å prøve å få det til å virke legitimt, fortalte James meg også at jeg ville motta et papirdokument innen 24 til 48 timer som beskriver min fantastiske rabatt. Jeg måtte gå raskt, og kan jeg gi ham koden.

James var ikke spesielt glad da jeg ringte ham ut på svindelen og prøvde å forsvare seg ved å si at de «bare har lov til å spørre kunder om de vil ha kampanjen», men hvis jeg ikke gjorde det. ønsker det, å ha en god dag.

Jeg sa at jeg håpet han hadde den dagen han fortjener, og etter å ha blitt kalt noen interessante navn fylt med banning, var det slutten på samtalen.

Han var utrolig påtrengende og kom med gjentatte forespørsler om koden. For de som mottar denne formen for svindelanrop, spesielt hvis de er sårbare, ikke teknisk kunnskapsrike eller eldre, kan den umiddelbare pingingen av en tekstmelding tas som et legitimt aspekt ved en tjenesteanrop fra operatøren.

Nummeret, 028 8501 7468, har blitt søkt flere ganger siden november. Rapporter tyder på at teamet også har utgitt seg for Carphone Warehouse og Three, og tilbyr rabatter, nye telefonkontrakter og 100 % rabatt på telefonkostnader. Verdt å holde øye med – og som alltid bør du aldri gi fra deg disse detaljene. Hvis du er i tvil, avbryt samtalen og ring tjenesteleverandøren din direkte.

Tidligere og relatert dekning

Svindlere rekrutterer engelsktalende til e-postkampanjer for bedrifter.
Det er en virkelig grusom svindel. Her er den dramatiske måten Google prøver å stoppe det på.
Når e-postsvindel kommer fra veggene dine.

Har du et tips? Ta kontakt på en sikker måte via WhatsApp | Signal på +447713 025 499, eller over på Keybase: charlie0

Sikkerhet

Log4j: Hvordan hackere bruker feilen til å levere denne nye “modulære” bakdøren når åpen kildekode utviklere går dårlige Trojanere med fjerntilgang spredt gjennom Microsoft Azure, AWS-misbruk De 5 beste VPN-tjenestene i 2022 Storbritannia | Sikkerhets-TV | Databehandling | CXO | Datasentre

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here