Et travelt år fremover innen utvikling med lav kode og kodefri

0
9

Joe McKendrick Skrevet av Joe McKendrick, bidragsyter Joe McKendrick Joe McKendrick Bidragsyter

Joe McKendrick er en forfatter og uavhengig analytiker.

Full Bio Publisert i Service Oriented 15. januar 2022 | Emne: Enterprise Software

Vil 2022 være året da innbyggerutviklere endelig tar makten over ledende applikasjonsutvikling på tvers av sine respektive bransjer? Det ser sannsynlig ut, takket være nye løsninger med lav kode, ingen kode og serverløse. Og, viktigere, det vil også være en annen “borger” i miksen – profesjonelle utviklere selv, som raskt øker evnene sine til å planlegge, sette sammen og vedlikeholde stadig mer komplekse bedriftssystemer.

Foto: Joe McKendrick

Både ikke-utviklere og utviklere ser i økende grad mer sofistikert i applikasjonene de kan bygge med tilnærminger med lav eller ingen kode. For eksempel var en av kunngjøringene fra AWS sin nylige re:Invent-konferanse et forbedret plattformtilbud, Amazon SageMaker Canvas, designet for å gjøre AI-utvikling tilgjengelig for massene gjennom en visuell funksjon uten kode som gjør det mulig for forretningsanalytikere å bygge maskiner. læremodeller og generere nøyaktige spådommer uten å skrive kode eller kreve maskinlæringsekspertise. Mange andre leverandører går mot tilbud som krever lite eller ingen kodingskunnskap, med mye av backend-integrasjonen og logikken skjult i bakgrunnen, drevet av automatisering og AI.

Etter år med forventninger og svikt, kan alderen til den uhemmede utvikleren endelig være over oss. Nesten halvparten (47 %) av bedriftene i en TechRepublic-undersøkelse bruker nå lavkode og ingen kode i organisasjonene sine. En av fem av de som ikke tar i bruk på dette tidspunktet sa at de har til hensikt å ta i bruk teknologien i løpet av det kommende året.

“Automasjon er i førersetet for mye av denne endringen,” sier Daniel Dines, administrerende direktør og co. -grunnlegger av UiPath, i et innlegg på Wired. “Opp til dette punktet har IT-team eller ekspertisesentre for automatisering ledet mye av denne innledende utviklingen. I 2022 vil imidlertid innbyggerutviklere være i forkant av denne akselerasjonen.”

Ideelt sett vil lav kode og ingen kode føre til liten eller ingen avhengighet av IT “for å oppdatere nettstedet med nye produkter, innhold eller priser,” sier Nuno Pedro, daglig leder og global leder for handelsløsninger i SAP. “Små forhandlere, for eksempel, er i stand til å gjøre raske endringer i sine nettbaserte produktkataloger uten involvering fra IT. Det betyr også lavere totale eierkostnader fordi det tilbyr gjenbrukbare byggeklosser.”

Profesjonelle utviklere føyer seg også inn i rekken av utviklere med lav kode og ingen kode — IDC anslår at 40 % av populasjonen av brukere av lavkodeverktøy er profesjonelle utviklere, med ytterligere 33 % som deltidsutviklere, og de resterende 27 % som “ikke-kompenserte” utviklere. “Lavkodeutviklere er ikke utelukkende eller overveiende deltidsapplikasjonsutviklere, som ellers er kjent som linje med forretningsutviklere,” påpeker firmaets analytikere.

I tillegg er heltidsutviklere ikke fremmede for utviklingsplattformer uten kode: “Salesforce og Microsoft Power Apps, for eksempel, brukes begge mye av heltidsutviklere, det samme er innholdsadministrasjonsplattformer som utnytter Drupal og Joomla,” sier IDC-analytiker Arnal Dayaratna. “Den sterke penetrasjonen av applikasjonsutviklingsverktøy med lav kode blant heltidsutviklere illustrerer hvordan demografien til utviklere allerede har begynt å endre seg slik at utviklere ikke lenger er definert av deres ferdigheter i koding, men er heller definert av deres evne til å bygge digitale løsninger ,” han legger til.

Det er logikk for utviklere som omfavner metoder med lav kode og ingen kode. “Utviklere elsker å kode, men det de elsker mer er å lage, uansett språk,” sier Steve Peak, grunnlegger av Story.ai. “Utviklere leter alltid etter nye verktøy for å lage raskere og med mer glede. Når det er lavt og ingen kode vokser til et verktøy som utviklere har mer kontroll over hva de virkelig trenger å få gjort; de vil utvilsomt bruke dem. Det hjelper dem ved å få arbeid gjort raskere med mer glede. Eksempler på dette er overalt og er forankret i de fleste utviklere. En søken etter den neste, bedre tingen.”

Samtidig er det fortsatt mye arbeid som gjenstår — av profesjonelle utviklere, selvfølgelig — før ekte lavkode- eller ingenkodefunksjoner er en realitet. “Selv de mest populære verktøyene på markedet krever betydelig API-kunnskap og mest sannsynlig JavaScript-erfaring,” sier Peak. “Produktene som ikke krever API- eller JavaScript-erfaring er begrenset i funksjonalitet og ligner ofte på egendefinerte Kanban-tavler og mer medierike regneark der informasjonslogikk stort sett er helt fraværende.”

Markedsføring og salg er primære områder der innbyggerutviklere dukker opp. “Lav kode og ingen kode lar organisasjoner være smidige og eksperimentelle i kundeopplevelsen,” sier Pedro. “Lavkode og ingen kode lar også merkevarer være svært lydhøre overfor markedet og kundenes svar og behov, og driver innovasjoner basert på endringer etter hvert som de kommer. Lav kode og ingen kode blir et springbrett — en organisasjon kan raskt bringe en idé ut i livet ved bruk av verktøy uten kode/lav kode, men fortsatt med muligheten til å gi den en unik merkevaresignatur ved hjelp av tilpasninger som utnytter hodeløse APIer. Dette er fordelaktig for implementeringer fordi tjenester kan fokusere på differensiering på nettstedet deres, fordi standarden handelsmuligheter oppnås enkelt fra boksen.”

Plattformer med lav kode og ingen kode er ikke de eneste tilnærmingene som baner vei for profesjonelle og innbyggerutviklere. En separat analyse av IDC peker på muligheter som oppstår fra den serverløse databehandlingstrenden som forenkler prosessen med å bygge og distribuere applikasjoner. “Det er et økende antall verktøy og miljøer som støtter lav-kode/ingen kode-bevegelsen, som abstraherer både utviklings- og operasjonsprosedyrer og protokoller bort fra både profesjonelle og “borger”-utviklere. Serverløs er et nøkkeltrinn som støtter konseptet med applikasjoner bygge «LEGO-blokk»-stil, enkelt å sette sammen og demontere etter behov etter behov, uten behov for teknisk ekspertise innen utvikling eller operasjonelle metoder.  (Merk: Jeg var medforfatter av denne rapporten sammen med IDC-analytikerne Al Gillen og Larry Carvalho. )  

Noen nøkkeltrender konvergerer for å gjøre lav kode og ingen kode til en realitet og en nødvendighet. “En dramatisk økning i antall skyprogramvareverktøy på markedet har ført til at gjennomsnittlig bedrift har brukt mer enn 1000 forskjellige programvareverktøy,” sier Alistair Russell, medgründer og CTO i Tray.io. “En annen trend er API-økonomien, det nye økosystemet av skybasert programvare som bruker APIer til å kommunisere med hverandre, og som også gir tredjepartsutviklere kraften til raskt å bygge ut tilpasset funksjonalitet på toppen av eksisterende tjenester. Disse to trendene har forårsaket betydelige forretningssmerter for IT-organisasjoner som betjener programvaretunge, bransjeteam. Nå trenger tilsynelatende alle markedsførings-, salgs-, support-, økonomi- og HR-team API-integrasjoner mellom de mange programvareverktøyene deres.”

< p>Som svar kan “lavkodeintegrasjonsløsninger spare ressurser, redusere teknisk gjeld og omfokusere verdifulle ressurser på de viktigste prioriteringene,” fortsetter Russell. “Lavkodeplattformer gir IT-organisasjoner muligheten til å stå opp integrasjoner umiddelbart og utsette det meste av deres fremtidige API-vedlikeholdsarbeid til plattformene selv.”

Ettersom miljøer med lav kode og ingen kode vokser i året som kommer, vil en utfordring være måten informasjon håndteres på. Chris Bergh, administrerende direktør i DataKitchen, sier at når lav-kode og ingen kode får trekkraft, vil en praksis han kaller DataGovOps ta tak. “Det tveeggede sverdet med å slå folk løs på data kan skape kaos – et datastyringsmareritt,” sier han. DataGovOps tilbyr et alternativ til hardhendte tilnærminger som “møter, sjekklister, avmeldinger og mas – alle skatter på lav-kode brukerproduktivitet,” sier Bergh. “DataGovOps beskytter brukerens frihet til å innovere med verktøy med lav kode og ingen kode innenfor rammen av et godt styrt miljø. Det ser ut til å gjøre alle de ineffektive, tidkrevende og feilutsatte manuelle prosessene knyttet til styring til kode eller skripter og reimaginerer styringsarbeidsflyter som repeterbare, verifiserbare automatiserte orkestrasjoner. DataGovOps gir en komplett verktøykjede, sikkerhetstilgang, forhåndspakker datasett, integrasjon med arbeidsflytadministrasjon inkludert en automatisert vei til distribusjon og styringssporing med hensyn til policyer.”

Til syvende og sist, på grunn av lav kode og ingen kode, er konseptet “sammensatt foretak” i ferd med å dukke opp. “I stedet for å ta den utdaterte tilnærmingen med å stole på begrensede programvareverktøy som bare kan forbedres med utviklerressurser, ser vi bedrifter raskt montere og sette sammen funksjonelle byggeklosser for sine viktigste prosesser,” sier Russell. “I den komponerbare bedriftsmodellen kan bedrifter reagere på raskt skiftende markedsforhold ved å tilpasse verktøy og prosesser, spesielt ettersom stadig mer kunnskapsrike bransjeteam bruker lavkodeløsninger for selvbetjening. Som et resultat kan IT-organisasjoner refokusere deres innsats for de strategiske prosjektene som betyr mest: digital transformasjon, sikkerhet, skymigrasjoner og å bygge en kundeopplevelse i verdensklasse. .)

IT-prioriteringer | Sky | Big Data Analytics | Innovasjon | Teknikk og arbeid | Samarbeid

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here