Hvordan få covid økonomisk lettelse når du skal sende inn skatt

0
11

Skrevet av Skatteredaktører, Bidragsyter Skatteredaktører Bidragsyter

Full Bio 14. januar 2022 | Emne: Skatter

COVID-19s innvirkning på 2020 var enorm. Hundretusenvis av amerikanere mistet livet, og mange flere følte sorgen etter disse tapene.

Selv om det var forbedringer i 2021, sto mange individer fortsatt overfor økonomiske utfordringer som begynte i 2020. De fleste amerikanere mottok imidlertid to stimulansutbetalinger i 2020 for å hjelpe (og de var heldigvis skattefrie). Det var en tredjedel i 2021 på opptil 1400 dollar. Og så var det Advanced Child Tax Credit for kvalifiserte foreldre. IRS sendte forskuddsbetalinger fra juli til desember på opptil $300 per barn.

Når skattesesongen ruller rundt og folk legger inn skatt på 2021-inntekten, er det mange muligheter til å lage litt limonade av 2021s sitroner. For personer i visse situasjoner tilbyr 2021 skattefordeler som kan resultere i en mye større refusjonssjekk enn forventet.

Skattefordeler hvis du brukte 401(k) i 2020

I et normalt år vil det å ta ut penger fra 401(k) før du er 59 1/2 år medføre en ekstra 10 % straff på toppen av skatten du må betale på de pengene. Imidlertid frafalt den føderale CARES Act i 2020 den straffen på opptil $100 000 i uttak. Ikke bare det, disse pengene kan inntektsføres over en treårsperiode, og du kan også erstatte disse pengene over en treårsperiode uten skattestraff. IRS gir klare svar på spørsmål knyttet til dette i CARES Act FAQ.

Så, hva betyr dette hvis du tok ut penger tidlig fra 401(k) i 2020? La oss si at du tok ut $30 000 for å overleve året. I et ordinært år må du behandle dette som alminnelig inntekt, betale inntektsskatt på det og betale ytterligere 10 % i straff – ytterligere 3000 USD.

I dette eksemplet har du nå flere alternativer. Du har muligheten til å spre den inntekten over tre år hvis du vil, og rapportere $10 000 på avkastningen i 2020, 2021 og 2022. Hvis du i tillegg bestemmer deg for å tilbakebetale disse $30 000 innen utgangen av 2022, kan du sende inn en endret avkastning for tidligere år og kreve refusjon av skattene du betalte på $10 000 for hvert år.

Også: Skatteidentitetstyveri: Slik beskytter du kreditt og økonomi

strong>

Mulighet til å få stimulussjekker du kanskje har gått glipp av

Hvis du var kvalifisert til å motta stimuleringspenger i 2020 og 2021 (referert til av IRS som en økonomisk innvirkningsbetaling), og du ikke mottok alt, ikke bekymre deg. Du kan kreve det manglende beløpet som en gjenopprettingsrabattkreditt på skatten du sender inn denne våren, noe som vil redusere skattene du skylder med beløpet du fortsatt mangler fra stimulansbetalingen. Dette betyr at du i hovedsak vil motta betalingen din som en del av skatterefusjonen (eller i form av en mindre skatteregning, i noen tilfeller).

IRS tar opp de fleste spørsmålene du måtte ha om dette på deres Recovery Rebate Credit-side.

Potensiell kvalifisering for inntektsskattefradraget

Noen personer som opplevde et fall i inntekt i 2020 og/eller 2021, kan nå være kvalifisert for skattefradraget, som er en direkte reduksjon i skatteregningen som gjelder husholdninger med lavere inntekt, spesielt de med barn. Imidlertid vil flere arbeidere kvalifisere seg til EITC i 2021 (inkludert de uten barn) og motta mer enn året før.

Som en rask sjekk, hvis du tjente $57 000 eller mindre i husholdningsinntekt i 2021 og har tre eller flere barn, er du sannsynligvis kvalifisert for kreditten. For færre barn synker inntektsgrensen betydelig, ned til $48 000 i husholdningsinntekt for ett barn og bare $21 000 hvis du ikke har noen. IRS EITC Fast Facts-siden forklarer det grunnleggende.

Hva er fordelen med denne kreditten? Størrelsen på kreditten går så høyt som $6 728 (hvis du har tre eller flere kvalifiserende barn). I tillegg kan enkeltpersoner og familier som er kvalifisert for Federal EITC motta en lignende kreditt fra lokale myndigheter i 28 stater, DC og New York City. For mange mennesker blir dette et direkte løft for selvangivelsen, eller de kan gjøre en situasjon der de skylder skatt til en situasjon der de får refusjon i stedet.

Skattefradrag for barn

Dersom du mottok forskuttert barnefradrag i siste halvdel av 2021, er beløpene ikke skattepliktige. De er imidlertid et forskudd på kreditten du vil motta på skattetidspunktet, som vil bli trukket fra kreditten du skylder.

Standardfradraget

< p>IRS økte standardfradraget for innleveringer for skatteåret 2021 for å holde tritt med inflasjonen. Gifte par kan nå ta $25.100 (i stedet for $24.800 i fjor) og $1.350 per ektefelle over 65. Innlevering som overhode for husholdningen utgjør $18.800 for 2021-inntekt pluss $1.700 for filer som er 65 år eller eldre. Enkeltpersoner som melder seg som singel kan trekke fra $12.550 eller $14.250 hvis de er 65 år eller eldre.

Child and Dependent Care Credit

Hvis du betaler for barnepass, er din årlige kreditt høyere i år enn året før. Kvalifiserte familier kan få 50 %, sammenlignet med 35 % rabatt for 2020. Maksimum er en kreditt på $4000 på opptil $8000 i kvalifiserte barnepassutgifter for ett barn og opp til $8000 på $16.000 i kvalifiserte barnepassutgifter for to eller flere barn.< /p>

Hva om du mottar en stor skatterefusjon?

Disse faktorene kombinert kan føre til at du får en større enn vanlig skatterefusjon i år. Hvis du skal motta en stor sjekk fra IRS, vær smart med skatterefusjonen. Her er noen ting du bør vurdere:

Betal gjeld med høye renter 

Hvis du i 2021 skaffet deg kredittkortgjeld eller lønningslån, var inntektsskatten din tilbakebetalingssjekk bør brukes til å eliminere noe eller hele den gjelden. Begynn med å lage en nedbetalingsplan for gjeld (det er enkelt!) og bruk den til å finne ut hvilken av gjeldene du bør betale ned først.

Start et nødfond

Hvis du ikke har utestående høyrentegjeld, bør du vurdere å sette noen av pengene til side i et nødfond. Et nødfond er akkurat hva det høres ut som:  en reserve av kontanter som er spart til nødssituasjoner. Å bygge et nødfond er ikke vanskelig, spesielt hvis du starter med litt penger.

Spara for en kjent kommende utgift

Hvis du for eksempel har et apparat som snart må byttes ut, hold på pengene til det er på tide å gjøre det store kjøpet. Å ha en forskuddsbetaling — eller nok til å betale for hele greia — vil spare deg ganske mye sammenlignet med å bruke kreditt eller ta opp lån.

Også: Hvordan sende inn skatt hvis du mottok dagpenger i 2021

Dårlige nyheter: Du skylder skatt på dagpenger … men det er hjelp

< p>Hvis du mottok dagpenger i 2021, dårlige nyheter: Du skylder inntektsskatt på disse ytelsene, akkurat som du gjør på alminnelig inntekt. Men ikke bekymre deg hvis du er i denne situasjonen: Hvis du valgte å få skatter tatt ut av arbeidsledighetskontrollene dine, er du i god form.

Hva om du ikke gjorde det? Forbered først inntektsskatten din og se hvor mye du skylder. Begynn å spare så mye som mulig så snart som mulig, slik at du har råd til skatteregningen. Deretter må du være proaktiv og kontakte skattemyndighetene direkte for å sette opp en betalingsplan.

Vanlige spørsmål

Hvilket års skatt skal jeg registrere i 2022?

Du skal sende inn skatt for inntekt opptjent i 2021 i år 2022. 

Når er fristen for innlevering av skatt i 2022?

For å unngå straffer må du sende inn 2021-skatten innen mandag 18. april 2022. Det er imidlertid mulig å få en skatteutvidelse, og her er hvordan du gjør det.

Hvor kan jeg sende inn avgifter gratis?

Hvis du tjener $72 000 eller mindre i justert bruttoinntekt, kan du bruke IRS Free File-programmet for å sende inn skatten for 2021 gratis ved å bruke nettbasert skatteprogramvare fra flere store plattformer.

Regjeringen – USA

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here