Google avslutter den eldre gratisutgaven av G Suite, noe som gjør brukerne bekymret

0
47

Martin Brinkmann 20. januar 2022 Google | 2

Eldre gratisutgave av G Suite var en gratisutgave av Googles G Suite-tilbud som kunder kunne registrere seg for før 6. desember 2012. Google kunngjorde nylig at de vil avslutte støtten for den eldre gratisutgaven av G Suite og at kunder må abonnere på en betalt plan for å fortsette å bruke Google-tjenester.

g suite legacy free edition

Den eldre gratisutgaven av G Suite hadde et begrenset sett med forretningsfunksjoner, men den var gratis og brukere kunne registrere seg for tjenesten. Google sluttet å tilby tjenesten 6. desember 2012, men kunder som har registrert seg for den før det, fikk bruke den etter fristen.

Nesten et tiår senere avslutter Google støtten for G Suite eldre gratisutgave. Avgjørelsen påvirker alle kunder som har registrert seg for den, spesielt de som brukte den kontinuerlig.

ANNONSE

Google planlegger å migrere alle G Suite eldre gratisutgavekunder til Google Workspace fra og med 1. mai 2022. Brukerne vil da kunne bruke tjenesten uten kostnad frem til 1. juli 2022.

Hvis du har den eldre gratisutgaven av G Suite, må du oppgradere til et betalt Google Workspace-abonnement for å beholde tjenestene dine. Den eldre gratisutgaven av G Suite vil ikke lenger være tilgjengelig fra og med 1. mai 2022. Fra og med 1. mai vil Google sømløst overføre deg til Google Workspace, som du kan bruke uten kostnad frem til 1. juli 2022.

Planene starter på $6 for individuelle kontoer, men siden G Suite legacy free støttet flere brukere, kan noen brukere måtte betale mer for å beholde alle brukerkontoene sine, f.eks. for familiemedlemmer.

Kunder som ikke ønsker å abonnere på Google Workspace bør bruke dataeksportverktøyet for å eksportere dataene sine.

ANNONSE

Problemet

Noen kunder har brukt tjenesten som hoveddriver på Internett, noe som betyr at de brukte den tilknyttede e-postadressen til å registrere seg for nettsteder og tjenester, foreta kjøp på nettet og på Google Play, og for alle kommunikasjonsformål via e-post.

Selv om det er mulig å migrere noe av det til en annen tjeneste, f.eks Google Disk til lokal lagring eller en annen leverandør. Det er foreløpig uklart hvordan kjøp av apper i Play Butikk håndteres, men det ser ut til at det ikke er noe alternativ for å overføre disse til en annen konto.

ANNONSE

I tillegg kan brukere som registrerte seg for dusinvis eller hundrevis av nettsteder i løpet av tiåret kan trenge å bruke litt tid på å endre påloggingene til en annen e-postadresse.

Nå du: er du berørt ved seponering?

ANNONSE