Vivaldi Snapshot 2566.3 lar deg lagre sider til senere med en leselisteknapp

0
235

Ashwin 1. februar 2022 Nettlesere | 0

Når du kommer over en interessant artikkel, oppskrift eller historie på nettet, men ikke har tid til å lese den for øyeblikket, kan du sannsynligvis bokmerke siden, eller sende lenken til deg selv via e-post, eller ganske enkelt hold fanen åpen for et senere tidspunkt. En bedre måte å lagre sider for senere er å legge dem til en leseliste, og den siste Snapshot-utgivelsen av Vivaldi-nettleseren lar deg gjøre det.

Vivaldi legger til støtte for leselister i Snapshot-kanalen

Denne funksjonen, som er litt som et midlertidig bokmerke, er tilgjengelig i Google Chrome. Firefox har Pocket, som for å være ærlig ikke akkurat er et godt alternativ siden det krever at du registrerer deg for en konto, en skikkelig frakoblet leseliste ville være mer nyttig, som den i Firefox sin mobilversjon. Den originale Microsoft Edge hadde funksjonen, men den ble fjernet da nettleseren migrerte til den Chromium-baserte modellen.

Vivaldis siste tilskudd krever heldigvis ikke at du registrerer deg for noen tjeneste. Det er ganske enkelt å administrere også, akkurat slik det skal være.

ANNONSE

Hvordan bruke leselisten i Vivaldi-nettleseren

Alternativet er aktivert som standard, så når du oppdaterer til siste Snapshot-bygg, vil du se en ny knapp ved siden av søkefeltet, øverst til høyre. Klikk på knappen for å få tilgang til leselisten din. Den vil selvfølgelig være tom, så la oss lagre en side i listen. Du må besøke nettstedet, klikke på knappen og deretter trykke på Legg til i leseliste-knappen i panelet. Å lagre siden lukker ikke fanen. Prøv å få tilgang til listen igjen, og den vil nå vise en snarvei til siden du lagret, som du kan få tilgang til senere, selv etter at du lukker fanen og på tvers av nettlesingsøkter. Listen lagrer ikke bare lenken, den inkluderer også nettstedets favorittikon, artikkelens tittel.

Vivaldi Reading List panel

I tillegg til dette har leselisten to ikoner ved siden av hvert element. Ved å klikke på “sjekk”-knappen merkes en artikkel som lest, den fjerner den ikke fra listen, men flytter den til listen over leste artikler nederst i popup-modalen, og på en måte toner den ut. Et “øye”-ikon vises ved siden av leste artikler, som du kan klikke for å merke dem som ulest. For å fjerne et lagret element fra leselisten, trykk på – minus-knappen på panelet.

Hvis du vil deaktivere knappen, gå til Innstillinger > Adresselinje, og fjern merket for alternativet ved siden av “Vis leseliste-knappen”.

ANNONSE

Vivaldi-leselisteknapp

Vennligst se de fullstendige utgivelsesnotatene for alle endringene i Vivaldi Snapshot 2566.3. Nedlastingskoblingene for Windows-, macOS- og Linux-versjonene er tilgjengelige på den offisielle siden.

Det er ingen hurtigtast eller et høyreklikkmenyelement for leselisten. Popup-panelet har heller ikke en kontekstmeny, så du kan ikke bare kopiere lenken for å dele den. Listeelementene kan ikke redigeres, men det er greit siden dette ikke er et permanent bokmerke, det er bare en samling av nettsnarveier. Siden funksjonen nettopp har blitt introdusert, er det mulig at slike bekvemmeligheter vil bli lagt til i fremtiden.

ANNONSE