Afgedankte visnetten worden gebruikt om nieuwe Galaxy-apparaten te maken

0
314
Hoogte=

Om de impact op het milieu te minimaliseren, heeft Samsung bevestigd dat de nieuwe Galaxy-apparaten gebruik zullen maken van oceaangebonden plastic, meer specifiek van afgedankte visserij netten. Samsung zegt dat er elk jaar meer dan 640.000 ton visnetten worden achtergelaten en weggegooid die van invloed zijn op het waterleven en koraalriffen. Door dergelijk plastic te integreren, zal Samsung zijn steentje bijdragen om de schade aan het milieu te verminderen.

Hoewel de hele line-up in de toekomst uit milieuvriendelijk gerecycled plastic zal bestaan, zouden de eerste ontvangers de nieuwe Galaxy-telefoons van Samsung zijn die vandaag op de Galaxy Unpacked worden aangekondigd.

Dit initiatief maakt deel uit van Samsung's Galaxy for the Planet-programma, waarin het bedrijf doelen heeft gesteld om zijn ecologische voetafdruk tegen 2025 te verkleinen.

Als onderdeel van zijn engagement heeft Samsung is van plan om tegen 2025 gerecyclede materialen te gebruiken in al zijn mobiele producten, plastic voor eenmalig gebruik in mobiele verpakkingen te elimineren, de standby-stand van de smartphone-oplader te verminderen tot minder dan 0,005 W en e-waste te verminderen door apparaten te hergebruiken voor programma's zoals Galaxy Upcycling of door opknapbeurt-apparaten te verkopen.