Samsung onthult de Galaxy S22, Galaxy S22+

0
310
Samsung Galaxy S22 en Galaxy S22+

Samsung heeft vandaag eindelijk de Galaxy S22-serie onthuld op het virtuele Galaxy Unpacked-evenement. Hoewel we het in een aparte post uitgebreid over de Galaxy S22 Ultra zullen hebben, laten we eens kijken naar respectievelijk de goedkoopste en de middengeprijsde Galaxy S22 en Galaxy S22+.

De telefoons hebben een Contour-Cut-ontwerp dat de camerabehuizing combineert met het ontwerp van de telefoon om een ​​meer uniform uiterlijk te creëren. Uitgerust met tot 20% oceaangebonden plastic, brengen de telefoons duurzaamheid en duurzaamheid op de voorgrond met een IP68-classificatie voor duurzaamheid en gebruiken ze Armor Aluminium voor het frame. Het display en de achterkant van beide apparaten worden beschermd door Corning's Gorilla Glass Victus+. Beide telefoons worden geleverd met een Dynamic AMOLED 2X Display dat 6,1-inch (Galaxy S22) en 6,6-inch (Galaxy S22+) meet en wordt geleverd met Full HD+ resolutie-ondersteuning, 120Hz verversingssnelheid, 240Hz Touch Sampling Rate in Game Mode, Vision Booster en Eye comfort schild modi.

Zoals verwacht, zullen de telefoons worden aangedreven door Qualcomm's Snapdragon 8 Gen 1 of Samsung's eigen Exynos 2200, wat afhankelijk is van de regio waar je de telefoon koopt. Als aanvulling op de 4nm-processor is 8 GB RAM en interne opslagopties van 128 GB en 256 GB.

Camera is waar Samsung een merkbare upgrade belooft. De telefoons hebben een drievoudige camera-instelling met 12 MP ultragroothoek, 50 MP breed en 10 MP telefoto, en worden ondersteund door functies zoals Nightography-functies en Adaptive Pixel-technologie die foto's bij weinig licht drastisch verbetert. Er is AI om de beeldkwaliteit te verbeteren en VDIS-technologie om trillingen te verminderen tijdens het klikken op een foto of het opnemen van een video.

Tot slot, de batterij – de Galaxy S22 heeft een 3700mAh batterij met bekabeld opladen tot 25W, tot 15W draadloos opladen en Wireless PowerShare. De Galaxy S22+ heeft ook dezelfde capaciteit voor draadloos opladen, maar wordt geleverd met een grotere batterij van 4500 mAh en ondersteunt bekabeld opladen tot 45 W.

De telefoons draaien op Android 12 met One UI 4.1 en de meest interessante onthulling is dat de volledige Galaxy S22-serie tot vier generaties Android OS-updates zal krijgen. Voorheen werkte Samsung ongeveer 2-3 generaties lang vlaggenschipapparaten bij.

De telefoons zijn verkrijgbaar in de kleuren Phantom Black, Phantom White, Green en Pink Gold en zijn vanaf 9 februari beschikbaar in bepaalde regio's.

Als u in Europa woont, de meeste landen verkopen de telefoons voor de volgende prijzen:

Galaxy S22 5G 128GB – 849 euro
Galaxy S22 5G 256GB – 899 euro
Galaxy S22+ 5G 128GB – 1049 euro
Galaxy S22+ 5G 256GB – 1099 euro