Samsung S95B is de eerste QD-OLED TV

0
341
Samsung OLED S95B

Voor wat zou kunnen worden genoemd als een baanbrekende technologie in de grote OLED-schermruimte, speelt Samsung terughoudend met zijn QD-OLED-technologie. Sinds de bevestiging van de technologie op CES dit jaar heeft Samsung andere merken zoals Sony en Alienware de media-aandacht laten trekken voor hun respectievelijke QD-OLED-aanbiedingen. Sterker nog, de Odyssey G8 (G8QNB) 34-inch gamingmonitor blijft ook onaangekondigd.

Er zijn echter dingen veranderd, in ieder geval voor de QD-OLED-tv, aangezien Samsung stilletjes de comeback van hun allereerste OLED-tv in jaren heeft genoemd. De tv, geïdentificeerd als Samsung OLED (S95B), kan nu worden gereserveerd naast de 2022-reeks Neo QLED's en Lifestyle-tv's in veel markten over de hele wereld.

Met twee schermformaten − 55-inch en 65-inch, profiteert Samsung OLED S95B van de Neural Quantum Processor 4K en OLED-helderheidsbooster en perceptieve kleurtoewijzing voor helderdere, nauwkeurigere, levensechte kleuren.

De tv kan content opschalen tot 4K en ondersteunt HDR10+ (zelfs GAMING), Dolby Atmos-ondersteuning met Object Tracking Sound, 120Hz verversingssnelheid met Motion Xcelerator Turbo+ en Tizen OS-ondersteuning die toegang geeft tot alle slimme apps en de nieuwe Smart TV Hub.

In de VS kost de 55-inch S95B $ 2400 en de 65-inch variant $ 3500.

Productpagina

Samsung OLED S95B