Tesla åbner officielt Berlin Gigafactory

0
153

Teslas fjerde Gigafactory, og dens første i Europa, bliver officielt åbnet i dag af virksomhedens administrerende direktør Elon Musk, rapporterer Reuters. Milepælen blev nået omkring to et halvt år efter, at Tesla i første omgang annoncerede sine planer om at bygge en fabrik på grunden, som ligger lige uden for den tyske hovedstad Berlin, og som officielt hedder Giga Berlin-Brandenburg.

Som en del af åbningsceremonien overrækker Tesla de første produktionsbiler fremstillet på fabrikken til kunderne: 30 Model Y kompakte SUV'er. Reuters rapporterer, at disse er præstationskonfigurationen af ​​køretøjet, som har en rækkevidde på 320 miles og sælges for €63.990.

Tesla fik foreløbig godkendelse til at påbegynde kommerciel produktion på fabrikken tidligere på måneden, rapporterede CNBC dengang, hvilket gjorde det muligt at producere op til 500.000 køretøjer på stedet om året. Virksomheden havde oprindeligt håbet at starte produktionen på fabrikken i sommeren 2021, men en kombination af pandemien, forsyningskædeforstyrrelser og miljøhensyn forsinkede åbningen.

Miljøhensyn har omgivet fabrikken siden dens tidlige forberedelsesstadier, der går tilbage til februar 2020, hvor Tesla blev tvunget til midlertidigt at standse sit arbejde på fabrikkens websted. Men Tesla og dens administrerende direktør har konsekvent forsvaret fabrikkens påvirkning af miljøet. Musk hævdede, at Gigafactory vil bruge “relativt lidt” vand, og at skoven, der skulle ryddes før dens opførelse, ikke var naturlig (den var blevet plantet for at forsyne en papfabrik). I et brev sendt til en lokal domstol argumenterede Tesla for, at Tysklands lovgivningsmæssige rammer “direkte modsiger nødvendigheden af ​​at planlægge og realisere sådanne projekter, som er nødvendige for at bekæmpe klimaændringer,” rapporterede Reuters i april 2021.

Selvom fabrikken nu er oppe at køre, har Musk tidligere advaret om, at det er den virkelige udfordring at skrue op for produktionen. Den tyske publikation Automobilwoche har tidligere rapporteret, at Tesla håber at øge produktionen til omkring 1.000 enheder om ugen i januar, og at fabrikken kunne bidrage med maksimalt 30.000 køretøjer i løbet af første halvår af 2022. Til sidst har Tesla sagt, at det sigter mod at producere så mange som 500.000 biler og 50GWh batterikapacitet årligt på lokationen. Reuters rapporterer, at virksomheden har ansat over 3.000 af de 12.000 arbejdere, der i sidste ende forventes at bemande fabrikken.

Oprettelse af et europæisk produktionscenter vil være en vigtig logistisk sejr for Tesla, som i øjeblikket importerer europæiske biler fra sine fabrikker andre steder i verden. Berlin Gigafactory følger lokationer i Nevada, New York og Shanghai, Kina. En femte fabrik er i øjeblikket under opførelse i Texas, hvor virksomheden også vil have sit hovedkvarter.