KB5011543-oppdatering bringer søkehøydepunkter til Windows 10

0
254

Ashwin 23. mars 2022 Windows 10 | 0

KB5011543-oppdatering for Windows 10 rulles ut til brukere som en kumulativ forhåndsvisningsoppdatering. Den har en ny funksjon kalt Søkehøydepunkter.

KB5011543 Update brings Search Highlights til Windows 10

Du er kanskje klar over det hvis du leser artikkelen min om Windows 11 Build 22572, som ble utgitt for Insiders. I et nøtteskall er Search Highlights Microsofts måte å vise populære søk, høytider, merkedager, viktige dager i din region, osv., rett inne i søkeappens vindu.

Søk i høydepunkter for Windows 10

ANNONSE

Enterprise-brukere vil ha en litt annerledes opplevelse, ettersom søkehøydepunkter vil vise kontakter, filer og oppdateringer fra organisasjonen deres, i stedet for å hente resultater fra nettet.

Søk høydepunkter for Windows 10 enterprise

KB5011543 Update for Windows 10 legger til søkehøydepunkter på Start-menyen

Den virkelige overraskelsen var at Microsoft sa at dette ikke ville være eksklusivt for Windows 11, og at det ville bringe søkehøydepunkter til Windows 10. Og nå har det gjort akkurat det, KB5011543-oppdateringen, selv før den stabile kanalen til Windows 11 har mottatt det.

Klikk på søkefeltet på oppgavelinjen, og du skal se det nye grensesnittet med søkehøydepunkter. Du kan klikke på et resultat for å åpne det tilsvarende resultatet i nettleseren din.

ANNONSE

Ikke bli overrasket om du installerer den nye Windows Update, men ikke finner den nye funksjonen som fungerer på systemet ditt. Kunngjøringen nevner at den blir rullet ut gradvis til brukere i faser i løpet av de kommende ukene, og at det kan ta måneder før den er tilgjengelig for alle brukere.

Selv om noen mennesker kan finne søkehøydepunkter nyttige, det er mulig at brukere som ikke bryr seg om nettresultater i utgangspunktet kommer til å bli mer irritert over funksjonen. Hvis du ønsker å deaktivere søkehøydepunkter i Windows 10, forklarer Martin hvordan du kan gjøre det i tre enkle trinn.

Det er en alternativ måte å deaktivere søkehøydepunkter ved å bruke en ny policy som er tilgjengelig i Windows 10s Group Policy Editor. Kjør Gpedit.msc-verktøyet, og naviger til Computer Configuration > Administrative maler > Windows-komponenter > Søk. I den høyre ruten velger du Tillat søkehøydepunkter, og setter verdien til deaktivert.

ANNONSE

deaktiver søkehøydepunkter i gruppepolicyredigering

Reparasjoner i KB5011543 Update for Windows 10

KB5011543-oppdateringen løser et problem i SearchIndexer.exe som førte til at den sluttet å svare i Eksternt skrivebord, når brukere ville utføre en demonteringsoperasjon. Nylige e-poster fra Microsoft Outlook vises i frakoblet søk. En feil som førte til at Tilbake-knappen i påloggingsvinduet ble usynlig i høykontrast-svart-modus, har blitt rettet.

Hele listen over endringer i oppdateringen er publisert på Microsofts støtteportal. KB5011543-oppdatering er tilgjengelig for Windows 10 21H2, 21H1 og 20H2. Den vises som en forhåndsvisningsoppdatering som du kan velge å installere fra Windows Update-siden i Innstillinger-appen. Alternativt kan pakken lastes ned manuelt fra Microsoft Update Catalog.

Å legge til en ny funksjon i et eldre operativsystem er én ting, men er det det Microsoft gjør her? Eller er planen å venne folk til disse tingene for å overbevise dem om å oppgradere til Windows 11, fordi det føles på samme måte?

Hva synes du om søkehøydepunkter?

ANNONSE