Google vil teste at lade Android-udviklere bruge deres egne faktureringssystemer, begyndende med Spotify

0
155

Google introducerer en pilot for at lade “et lille antal deltagende udviklere” tilbyde et betalingssystem ud over Google Plays. Spotify bliver den første og vil bruge både Google Plays faktureringssystem og sit eget.

“Denne pilot vil hjælpe os med at øge vores forståelse af, om og hvordan brugervalgsfakturering fungerer for brugere i forskellige lande og for udviklere af forskellige størrelser og kategorier,” sagde Googles Sameer Samat i et blogindlæg. Google planlægger at dele flere oplysninger om programmet i de kommende måneder: “Denne pilot er stadig tidlige dage, og vi vil have flere detaljer at dele i de kommende måneder, men vores mål er at få pilotudviklere til at leve med brugervalgsfakturering i 2022 i nøglemarkeder,” sagde Googles talsmand Dan Jackson i en erklæring til The Verge.

Samat siger, at funktionen bygger på dets planer om at tillade yderligere faktureringssystemer i Sydkorea, som Google lavede som svar til lovgivning vedtaget i Sydkorea sidste år. Apple skal også tillade tredjeparts betalingssystemer i landet som følge af lovgivningen, og virksomheden har forpligtet sig til at gøre det på et tidspunkt.

Apple og Google er kommet under intens kritik fra udviklere og lovgivere over de gebyrer, de tager fra køb i deres digitale butikker, og fordi udviklere ikke kan bruge tredjeparts betalingssystemer i appen.

Spotify har været en højtråbende kritiker af Apples App Store-gebyrer i årevis og har endda indgivet en antitrustklage over “Apple-skatten” mod virksomheden i 2019, så det er måske ikke nogen overraskelse, at virksomheden er den første kendte partner med Google på dette nye initiativ.

I en blog beskrev Spotify, hvad brugere kan forvente af de nye systemer, når de er tilgængelige:

Brugere, der har downloadet Spotify fra Google Play Butik, vil blive præsenteret for et valg om at betale med enten Spotifys betalingssystem eller med Google Play Billing. For første gang vil disse to muligheder leve side om side i appen. Dette vil give alle frihed til at abonnere og foretage køb ved at bruge betalingsmuligheden efter eget valg direkte i Spotify-appen. Spotify vil fortsat frit kommunikere med brugere om vores Premium-abonnementstjeneste, promovere rabatter og kampagner og give lyttere på vores gratis niveau mulighed for at konvertere til Premium direkte i appen.

I løbet af de kommende måneder vil Spotify arbejde sammen med Googles produkt- og ingeniørteam for at opbygge denne nye oplevelse, og vi vil lancere i lande rundt om i verden. I samarbejde vil virksomhederne teste og lære og i fællesskab udforske produktinnovationer på tværs af Android-platformen. Vi forventer at lancere den første iteration af User Choice Billing senere i år.

Spotify kalder sit partnerskab med Google for en “flerårig aftale”, og vi ved ikke, hvordan aftalen kan påvirke Googles gebyrer, det tager fra køb foretaget i Spotify app ved hjælp af Play-faktureringssystemet.

Det er uklart, om Apple planlægger at tillade eksterne betalingssystemer uden for Sydkorea som svar på Googles meddelelse onsdag. Apple reagerede ikke umiddelbart på en anmodning om kommentar.

Udvikler…