Sådan tørrer du din Android-telefon, før du sælger den eller bytter den ind

0
204

Ved at købe den nyeste Samsung-telefon, eller er du mere en Pixel-person? Uanset om du planlægger at bytte din gamle Android-telefon til en rabat på din nye telefon, sælge den på eBay, give den væk til en ven eller aflevere den til genbrug, får du lyst til at slette den for alle dine data først ved at nulstille den til fabriksbetingelserne. Det er heldigvis ret nemt at gøre.

Før du starter, skal du være opmærksom på, at disse instruktioner blev testet på en Pixel 3, der kører Android 12, men processen for de fleste nuværende Android-telefoner burde være pæn meget det samme. Det er overflødigt at sige, at du først skal sikre dig, at alle dine data er overført til din nye telefon, sikkerhedskopieret eller begge dele. Når din gamle telefon er nulstillet, er der ingen vej tilbage.

Grid View

  • <em>Nulstillingsmuligheder giver dig fire valgmuligheder.</em>Nulstillingsmuligheder giver dig fire valgmuligheder.
  • Du vil blive mindet om, at du sletter alle dine data og fjerner dine konti fra telefon.
  • Er du sikker på, at det er det, du vil gøre? Helt sikker?
  • Gå til Indstillinger
  • Vælg System > Nulstil muligheder
  • Du vil blive præsenteret for fire valg. Nulstil Wi-Fi, mobil & Bluetoother nogle gange nyttigt, hvis du har problemer med forbindelsen. Nulstil app-præferencer vil blandt andet gendanne alle dine app- og underretningsstandarder. Slet downloadede SIM-kort hjælper dig med at slette alle digitale SIM-kort, du ikke længere har brug for. Ingen af ​​disse vil dog slette dataene på din telefon. Det er opgaven for det sidste valg, Slet alle data (gendan fabriksindstillinger), og det er den, du vil vælge.
  • Den næste skærm vil fortælle dig, hvad der skal slettes, og hvilke konti du er logget ind på. Vælg Slet alle data.
  • Hvis du har en PIN-kode eller en anden sikkerhedsopsætning, bliver du bedt om at indtaste den
  • Du får en anden skærm, der spørger, om du er sikker på, at det er det, du vil gøre. Er du sikker? Tryk derefter på knappen Slet alle data.

Det er det! Processen tager normalt kun to eller tre minutter. Din telefon genstarter og begynder med de sædvanlige åbningsspørgsmål, såsom sprog, konto, netværk osv. Når du ser dem, vil du vide, at det har virket.

Der er en få ting at være opmærksom på. For det første, hvis du har en Samsung-telefon, kan du blive bedt om adgangskoden til din Samsung-konto, før du kan nulstille (forudsat at du har oprettet en og tilføjet den til telefonen).

Hvis du har en Android-telefon, der bruger en tidligere version af operativsystemet (f.eks. før version 8), kan nulstillingen, efter at den er genstartet, bede om dit login. Dette kan være akavet, hvis du allerede har sendt telefonen til en anden. Som et resultat heraf, hvis du har en ældre telefon, er det en god idé at slå din skærmlås fra (ved at gå til Sikkerhed > Skærmlås og vælge >Ingen) og sletning af din Google-konto (som du finder under Indstillinger > Konto > Google), før du starter nulstillingen. (Faktisk kan det være en god idé under alle omstændigheder.)

Der er tegn på, at nogle data kan forblive på en telefon, selv efter den er blevet nulstillet. For at være ekstra forsigtig kan du kryptere telefonen, før du nulstiller den:

  • Gå til Indstillinger > Sikkerhed > Kryptering & legitimationsoplysninger og vælg Krypter telefon
  • Gå tilbage til dine indstillinger og start nulstillingsprocessen

Selvfølgelig, hvis du vil være rigtig sikker, og du ikke har til hensigt at give telefonen til nogen, kan du altid gribe en hammer.

Opdatering 3. september 2020, 10:50 ET: Denne artikel blev oprindeligt udgivet den 22. maj 2019 og er blevet opdateret for at nævne nyere telefoner og for at opdatere et menuvalg.

Opdatering 24. marts 2022, 11:40 ET: Opdateret for at nævne nyere telefoner og opdateringsinstruktioner til Android 12.