VW's Electrify America afslører nye 'menneskecentrerede' EV-ladestationer

0
186

Electrify America, opladningsfirmaet for elbiler, der er et datterselskab af Volkswagen, annoncerede planer om at installere nye “menneskecentrerede” ladestationer i flere byer i Californien og New York, komplet med solpanelmarkiser og en lounge-lignende venteområde. Virksomheden udruller også en slankere, redesignet EV-oplader, der har til formål at forbedre kundeoplevelsen.

De nye multiopladerstationer vil blive installeret i flere byer i løbet af 2022 og 2023, herunder Santa Barbara, San Francisco, San Diego og Beverly Hills, såvel som inden for bydelene Manhattan og Brooklyn i New York City.

Opladning af en elbil er ikke så ligetil som at genopfylde en benzintank. Opladningstider kan variere afhængigt af køretøjstype og strømkilde. Batterieksperter hævder, at opladningstiden i sidste ende vil skrumpe til omkring 10 minutter, men ikke i de kommende år.

Opladning af en elbil er ikke så ligetil som at genopfylde en benzintank

I mellemtiden sigter Electrify America på at gøre opladning så behagelig og problemfri som muligt. Virksomhedens nye stationer er organiseret omkring komfort, sikkerhed og faciliteter, med et nik til, hvor lang tid det tager at genoplade en elbil. Electrify America siger, at målet er at skabe “en mere indbydende overgang til en livsstil med elektriske køretøjer fra traditionel tankstation.”

“Disse nye designs vil hjælpe med at højne opladningsoplevelsen for vores kunder, bygger på grundlaget for vores ultrahurtige og pålidelige kyst-til-kyst-netværk,” sagde Giovanni Palazzo, præsident og CEO for Electrify America, i en erklæring.

Den mest bemærkelsesværdige ændring for Electrify Americas nuværende design er medtagelsen af ​​solpanelfortelte, som har den dobbelte effekt, at de beskytter kunderne mod solen og dårligt vejr, mens de også leverer strøm til stationens drift. Selskabet siger, at det i øjeblikket er i gang med at tilføje solcellemarkiser til 400-500 individuelle opladere på 100 ladestationer over hele landet. Den har allerede solsejl på flagskibets ladestationer i Baker og Santa Clara, Californien.

Kundelounger på de nydesignede ladestationer vil have dedikerede begivenhedsrum. Kameraer på stedet og ekstra belysning vil hjælpe med at give en følelse af sikkerhed for de EV-ejere, der oplader om natten. Og de stationer, der er bygget i nærheden af ​​indkøbssteder, kan tilbyde betjent opladning og leveringsmuligheder, siger Electrify America.

Virksomheden er også begyndt at udrulle en nydesignet EV-oplader

Virksomheden er også begyndt at udrulle en nydesignet EV-oplader med en slankere profil og nye forenklede kontroller. De ultrahurtige opladere med op til 150 og 350 kilowatt opladningseffekt er næsten 8 fod høje, med forsænkede skærme, der hjælper med at reducere sollysskin.

Og endelig sagde Electrify America, at det ville implementere batterilagringssystemer på stedet til 150 opladere over hele landet i et forsøg på at hjælpe med at styre energibelastningen til nettet og fange overskydende solenergi, hvor det er muligt. “Den momentum, der flytter os tættere på et elektrisk transportsystem, accelererer, og forbrugerne finder flere og flere valg af elbiler fra stort set alle producenter,” sagde Palazzo.

Opladningsoplevelsen i USA er ekstremt fragmenteret, især for folk, der ikke ejer en Tesla. Mens Teslas Supercharger-netværk er blevet rost for sin sømløse brugeroplevelse og hurtige opladningsevne, ser det modsatte ud til at være tilfældet for stort set alle andre. Der er cirka 41.000 offentlige ladestandere i USA med mere end 100.000 stikkontakter.

Biden-administrationen annoncerede for nylig en femårig plan på 5 milliarder dollar for at styrke landets usammenhængende opladningsnetværk for elektriske køretøjer ved at udnytte midler, der blev godkendt som en del af den todelte infrastrukturlov, der blev underskrevet sidste år.

Eksperter i bypolitik og elektrificering har sagt, at de penge, der er godkendt til et landsdækkende netværk af EV-opladere, ville have en målbar indflydelse på amerikanernes valg af bilkøb. Et mere pålideligt opladningsnetværk vil sandsynligvis hjælpe juice EV-salg i USA i løbet af det næste årti.

Andre virksomheder forsøger at bygge flere lounge-stil EV-opladere, men det er gået langsomt. I 2018 indgav Tesla en tilladelse til byen Santa Monica til en “Tesla-restaurant og supercharger-station”, mulig i et nik til Elon Musks drøm om at bygge en ladestation med 1950'er-tema, komplet med rockabilly-musik og rulleskøjter.