Spotify suspenderer sine tjenester i Rusland

0
248

Spotify suspenderer sine tjenester i Rusland, da landets invasion af Ukraine fortsætter i sin anden måned. I en erklæring ser virksomheden ud til at henvise til Ruslands nye lov, der straffer spredning af falske nyheder om militæret med op til 15 års fængsel som den primære årsag til, hvorfor det lukker ned i landet.

“Spotify er fortsat med at tro, at det er yderst vigtigt at forsøge at holde vores tjeneste operationel i Rusland for at levere pålidelige, uafhængige nyheder og informationer i regionen,” ifølge en Spotify-talsmand, der bad om ikke at blive navngivet på grund af “den situationen i Rusland.” “Desværre sætter nyligt vedtaget lovgivning, der yderligere begrænser adgangen til information, eliminerer ytringsfrihed og kriminaliserer visse typer nyheder, sikkerheden for Spotifys medarbejdere og muligvis endda vores lyttere i fare. Efter omhyggeligt at have overvejet vores muligheder og de nuværende omstændigheder er vi nået til den svære beslutning om fuldstændigt at suspendere vores tjeneste i Rusland.” Virksomheden forventer, at tjenesten er fuldstændig suspenderet i begyndelsen af ​​april, sagde talsmanden.

Spotify fjernede indhold fra Kreml-støttede forretninger RT og Sputnik og lukkede sit kontor i Rusland tidligere i marts, men dette nye skridt går videre ved at lukke ned for streamingtjenesten i landet. Virksomheden sagde også i marts, at dets betalte abonnementstjeneste ikke længere ville være tilgængelig i Rusland.

Andre teknologivirksomheder har på samme måde lukket tjenester i Rusland som reaktion på dets invasion af Ukraine. Rusland har dog taget nogle egne handlinger, herunder at forbyde Metas Facebook og Instagram.