Microsoft gør det endelig nemmere at skifte standardbrowser i Windows 11

0
166

Microsoft gør det endelig nemmere at ændre din standardbrowser i Windows 11. En ny opdatering (KB5011563) er begyndt at rulle ud i denne uge, som giver Windows 11-brugere mulighed for at ændre en standardbrowser med et enkelt klik. Efter at have testet ændringerne i december ruller denne nye et-klik-metode ud til alle Windows 11-brugere.

Oprindeligt blev Windows 11 leveret uden en simpel knap til at skifte standardbrowser, som altid var tilgængelig i Windows 10. I stedet tvang Microsoft Windows 11-brugere til at ændre individuelle filtypenavne eller protokolbehandlere for HTTP, HTTPS, .HTML og .HTM, eller du skulle afkrydse et afkrydsningsfelt, der kun dukkede op, når du klikkede på et link uden for en browser. Microsoft forsvarede sin beslutning om at gøre det sværere at skifte standardindstillinger, men rivaliserende browserproducenter som Mozilla, Brave og endda Googles chef for Chrome kritiserede Microsofts tilgang.

Windows 11 har nu en knap til at ændre standardbrowsere. Billede: Tom Warren/The Verge

I den seneste opdatering til Windows 11 kan du nu gå ind i standardappsektionen, søge efter din foretrukne browser, og så vises en knap, der spørger hvis du vil gøre det til standard. Alt arbejdet med at ændre filbehandlere udføres med et enkelt klik, hvilket gør dette til en stor forbedring i forhold til, hvad der eksisterede før.

Microsoft har tydeligt lyttet til feedbacken og kritikken over ændringerne, lavet her i Windows 11. Softwareproducenten fortsætter med at forbedre Windows 11 månedligt med opdateringer som denne eller større ændringer som Android-apps og forbedringer til proceslinjen. Microsoft planlægger nu at detaljere større ændringer til Windows 11 til hybridarbejde ved en begivenhed den 5. april.