USA afslører strengere udstødningsemissionsstandarder for nye køretøjer

0
129

USA's transportminister Pete Buttigieg afslørede i dag strengere brændstoføkonomiske standarder, som han sagde ville spare amerikanerne penge ved pumpen, samt hjælpe med at reducere kulstofemissioner og bekæmpe klimaændringer.

“Når disse standarder træder i kraft, vil amerikanere, der køber et nyt køretøj, bruge mindre på gas, end de ville have gjort, hvis vi ikke havde taget dette skridt,” sagde Buttigieg på et pressemøde fredag. i Washington, DC. “Vi vurderer, at dagens regel vil forhindre 5,5 billioner pund kuldioxid i at komme ind i vores atmosfære mellem nu og 2050.”

I 2026 vil det gennemsnitlige nye køretøj i USA få 49 miles rejse pr. gallon benzin (mpg) under de reviderede Corporate Average Fuel Economy-standarder, sagde Buttigieg. De nye standarder vil øge brændstofeffektiviteten med 8 procent årligt for modelår 2024-2025 og 10 procent årligt for modelår 2026. De vil også øge det estimerede flådegennemsnit med næsten 10 miles per gallon for modelår 2026 i forhold til modelår 2021 .

“Amerikanere, der køber et nyt køretøj, vil bruge mindre på benzin, end de ville have gjort, hvis vi ikke havde taget dette skridt”

“Det betyder, at hvis du fylder op fire gange om måneden, ville det blive til tre gange om måneden efter modelår 2026 baseret på disse gennemsnit,” sagde Buttigieg. “Og det ville selvfølgelig spare en typisk amerikansk husstand for hundredvis af dollars.”

De nye standarder, som først blev afsløret sidste år, er en del af en større indsats fra præsident Joe Biden for at vende de regler, som Donald Trump har indført, og vende tilbage til Obama-æraens brændstoføkonomistandarder fra næsten et årti siden.

I august sidste år foreslog National Highway Traffic Safety Administration nye standarder, der ville øge brændstofeffektiviteten med 8 procent årligt for køretøjsmodelår 2024-2026 og øge det estimerede flådegennemsnit med 12 miles per gallon for modelår 2026 i forhold til modelår 2021. I henhold til de nye regler anslås bilejere at spare 140 milliarder dollars i brændstofbesparelser for nye køretøjer solgt i 2030 og 470 milliarder dollars i midten af ​​århundredet.

The Environmental Protection Agency, i et sæt parallelle regler, sagde, at passagerkøretøjer ville være forpligtet til at opnå et gennemsnit på 55 miles kørsel pr. gallon benzin (mpg) inden 2026 – lidt over Obamas mål på 54 mpg, men en væsentlig stigning i forhold til 38-mpg-reglen, som Trump har indført. . EPA anslog, at den nye standard ville forhindre frigivelse af 3,1 milliarder tons kuldioxid frem til 2050 og vil spare bilejere 420 milliarder dollars i brændstofomkostninger.

Buttigieg opfordrede også Kongressen til at vedtage Bidens stoppede Build Back Better-pakke, som ville indføre en række miljøinitiativer, herunder skattelettelser for køb af nye elbiler. “Det ville for eksempel tage de amerikansk-fremstillede elektriske pickup-trucks, vi så mange annoncer for under Super Bowl, fra omkring 40.000 dollars ned i 20'erne,” sagde han. “Vi kunne gøre det gennem en politik, der er tilgængelig lige nu.”

Behovet for nye skattefradrag for elbiler taler om problemet med bilerne på USAs veje i dag, som er, at mange af dem er gamle. Der er omkring 280 millioner biler og lastbiler på vejene i USA i dag, hvoraf kun 3 procent er elektriske.

Amerikanere køber typisk 16-17 millioner biler hvert år, hvilket ville betyde, at det ville tage omkring 16 års salg udelukkende til elbiler at erstatte alle de gasbiler, der i øjeblikket er på vejen. Vi ville også have brug for et totalt forbud mod salg og brug af gasbiler, og indtil videre ser Biden-administrationen ikke ud til at være villig til at gøre det.

Sidste år underskrev Biden en bekendtgørelse, der pålagde den føderale regering at bruge milliarder af dollars på at købe elektriske køretøjer, opgradere føderale bygninger og udnytte regeringens magt til at skifte til renere former af elektricitet. Og netop i denne uge påberåbte Biden Defence Production Act for at øge minedriften og behandlingen af ​​vigtige mineraler, der bruges i batterier til vedvarende energi og elektriske køretøjer.

Reglerne ville også holdes på plads det såkaldte “let-duty truck smuthul”, hvor køretøjer, der er større og tungere, som SUV'er og pickup trucks, får lov til at forurene mere end mindre køretøjer. Den amerikanske bilindustri er stort set holdt op med at producere små køretøjer og sedaner til fordel for store lastbiler og SUV'er, som har højere marginer og er mere rentable for bilproducenter. (En talsmand for NHTSA svarede ikke øjeblikkeligt på et spørgsmål om smuthullet i den lette lastbil.)