Snap planlægger at bremse ansættelsen, advarer om, at omsætningen vil vokse langsommere end forventet

0
21

Snaps administrerende direktør Evan Spiegel fortalte mandag medarbejderne, at virksomheden ville bremse ansættelserne betydeligt resten af ​​året efter at have advaret investorer om, at dens omsætning ikke ville vokse så hurtigt som forventet.

“Som mange virksomheder står vi fortsat over for stigende inflation og renter, mangel på forsyningskæder og afbrydelser af arbejdskraft, ændringer i platformspolitikken, virkningen af ​​krigen i Ukraine og mere,” skrev Spiegel i et notat til medarbejdere, som The Verge har fået. Han fortsatte med at sige, at Snap forventer at rapportere omsætning under den lave ende af den guidance, det gav investorerne for indeværende kvartal. Denne nyhed blev også afsløret i en arkivering til SEC, der sendte Snaps aktiekurskrater til et lavpunkt, det ikke har set siden midten af ​​2020.

Ligesom sin større konkurrent på sociale medier, Meta, planlægger Snap at trække sig tilbage med ansættelser resten af ​​året, selvom Spiegel sagde, at virksomheden vil fortsætte med at rekruttere til roller, der allerede er opført. Han sagde, at Snap planlægger at ansætte 500 flere mennesker i år i forhold til de 2.000 nye mennesker, som det har ansat i løbet af de sidste 12 måneder.

Her er Spiegels fulde memo mandag til medarbejderne:

< blockquote>

Team,

Tusind tak for dit hårde arbejde med at udføre dette udfordrende makroøkonomiske miljø. Ligesom mange virksomheder står vi fortsat over for stigende inflation og renter, mangel på forsyningskæder og afbrydelser af arbejdskraft, ændringer i platformspolitikken, virkningen af ​​krigen i Ukraine og meget mere.

I dag indsendte vi en 8-K, hvor vi deler, at makromiljøet er blevet forværret yderligere og hurtigere, end vi forventede, da vi udsendte vores kvartalsvise guidance i sidste måned. Som et resultat, mens vores omsætning fortsætter med at vokse år-til-år, vokser den langsommere, end vi forventede på nuværende tidspunkt. Vi mener, at det nu er sandsynligt, at vi vil rapportere omsætning og justeret EBITDA under den lave ende af det vejledende interval, vi har givet for dette kvartal.

Vi mener, at de fremskridt, vi har gjort med at øge vores omsætning, kombineret med styrken af ​​vores balance, har positioneret os godt til det nuværende miljø. Det grundlæggende i vores forretning er fortsat stærkt, vores samfund vokser og engagerer sig, og vi er begejstrede for de mange muligheder, der ligger forude. Som et resultat heraf forbliver 2022 et betydeligt investeringsår for Snap på trods af den fortsatte markedsvolatilitet.

Ansvarlig styring af vores udgifter vil give os mulighed for at investere gennem denne periode og fremstå stærkere som en virksomhed. Fremover vil vi tage skridt til at omprioritere vores investeringer – fortsætte med at investere på tværs af vores forretningsprioriteter, men i mange tilfælde gøre det i et langsommere tempo, end vi havde planlagt i betragtning af driftsmiljøet.

Vi vil fortsætte med at ansætte nye teammedlemmer, herunder rekruttering til åbne roller.

Vi vil sænke vores ansættelsestempo til uåbnede roller i resten af ​​året, samt presse på nogle planlagte ansættelser til næste år.

Vi forventer at ansætte mere end 500 nye teammedlemmer mellem nu og slutningen af ​​året, hvilket repræsenterer næsten 10 % vækst i hele virksomheden i løbet af de næste syv måneder. Dette er et supplement til over 900 tilbud, der allerede er accepteret i år, en stigning på 41 % år-til-år, og de omkring 2.000 personer, der er føjet til vores team i løbet af de sidste 12 måneder.

Vi vil fortsætte med at udfylde eksisterende stillinger, der bliver tilgængelige som følge af nedslidning, hvis disse roller forbliver en høj prioritet for vores teams.

Vi vil også evaluere resten af ​​vores 2022-budgetter, og ledere har blevet bedt om at gennemgå udgifterne for at finde yderligere omkostningsbesparelser.

Vores mest betydningsfulde gevinster i løbet af de kommende måneder vil komme som et resultat af forbedret produktivitet fra vores eksisterende teammedlemmer, når vi arbejder sammen og hjælp vores nye teammedlemmer med at lære Snap at kende og lære, hvordan de bidrager til deres fulde potentiale.

Tusind tak for alt dit hårde arbejde og engagement i vores fællesskab og partnere. Gennem mange op- og nedture i løbet af det sidste årti har du tydeliggjort din evne til at se gennem det kortsigtede og investere i vores langsigtede succes.

Evan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here