iPadOS 16 tager et skridt tættere på multitasking på laptop-niveau

0
142

Apple har officielt annonceret iPadOS 16, den seneste version af dets iPad-operativsystem, der lanceres senere i år. Den deler nogle af sine nye funktioner med iOS 16 og macOS, som en redesignet Home-app og understøttelse af adgangsnøgler i Safari, men den får også nogle egne forbedringer. Der er en ny vejr-app og nye samarbejdsfunktioner til Apples kontorproduktivitetspakke.

Multitasking får et kæmpe løft med dette års iPadOS-opdatering. Stage Manager-funktionen, som Apple annoncerede til macOS Ventura, kommer også til iPadOS 16, hvor det betyder, at apps kan vises som vinduer, der er i stand til at overlappe hinanden. Den kan tillade, at op til otte apps vises på skærmen samtidigt, og den kan også drage fordel af den forbedrede skærmegenskab på en ekstern skærm.

Apples første demo fokuserede på samarbejde. Du kan begynde at samarbejde direkte fra delearket i kontorapps som Pages, så andre brugere kan hoppe ind og begynde at redigere et centralt dokument. Det ligner det, Google har tilbudt i tjenester som Docs og Sheets i årevis. Apple bygger også samarbejdsfunktioner ind i Safari og tilbyder en API, så udviklere kan tilføje lignende funktionalitet til deres egne apps.

Samarbejdsfunktionen i Sider. Skærmbillede: Apple

Der er også en ny whiteboard-app kaldet Free Form, som er designet til at give kolleger mulighed for at bidrage til et delt lærred. Den understøtter Apple Pencil og kan trække en række filtyper ind, herunder PDF-dokumenter, billeder og weblinks.

Apples nye whiteboard-app . Skærmbillede: Apple

Apple understreger også, hvordan det bringer iPadOS op til hastighed med desktop-operativsystemer. Det siger, at det har adresseret nogle meget efterspurgte funktioner som evnen til at se mappestørrelse på iPad og evnen til at ændre filtypenavne. En ny referencefarvetilstand skulle også gavne foto- og videoarbejdsgange.

Virksomheden har endnu ikke officielt bekræftet, hvilke iPads den nye opdatering vil være tilgængelig til, men sidste års software var tilgængelig som standard iPads går tilbage til femte generations model fra 2017, iPad Minis går tilbage til fjerde generations model fra 2015, iPad Airs går tilbage til anden generations model fra 2014, og hver iPad Pro.

Ændringerne kommer et år efter, at Apple lavede en række beskedne opgraderinger til deres tablet-operativsystem. iPadOS 15 så iPad arve app-biblioteket og widget-funktionerne på hjemmeskærmen, som blev introduceret til iPhones iOS det foregående år. Tablet-opdateringen tilføjede også nye ikoner designet til at gøre det nemmere at bruge dens Split Screen-multitasking-funktion.

Udvikler… vi føjer mere til dette indlæg, men du kan følge med på vores WWDC 2022-liveblog for at få nyhederne endnu hurtigere.