Krypto-vinteren er kommet, og Coinbase er i problemer

0
168

Coinbase trækker sig tilbage på sin ansættelsesindsats. I et notat, der blev lagt ud på Coinbases websted, meddelte chefchef L.J. Brock, at Coinbase sætter en pause i at ansætte nye medarbejdere, såvel som at ophæve flere jobtilbud, der allerede er accepteret af potentielle arbejdere, med henvisning til “nuværende markedsforhold og igangværende indsats for forretningsprioritering.”

Skiftet kommer, efterhånden som kryptovalutamarkedet fortsætter med at trende nedad, og trækker de formodede ubevægelige stablecoins, som er knyttet til en fiat-valuta eller -vare, med sig. Coinbase begyndte at bremse ansættelsen i midten af ​​maj for at sikre, at virksomheden er “bedst positioneret til at få succes under og efter den nuværende nedtur”, men dette træk stopper ansættelsen fuldstændigt. Brock bemærker, at indefrysningen også vil påvirke udfyldninger, eller de ansatte, der er ansat til at erstatte arbejdere, der forlader virksomheden. Det udelukker dog dem, der er ansat til at udfylde roller i “sikkerhed og overholdelse”.

Coinbase kæmper også med et svagt svar på den sociale NFT-markedsplads, den lancerede bredt i maj. Ifølge data fra Dune Analytics set af The Motley Fool købte 4.132 personer en NFT på platformen inden for 19 dage efter dens lancering, og bruttosalget beløb sig til $875.000, eller et gennemsnit på $46.000 om dagen. Det hjælper ikke, at NFT-salget som helhed falder og falder til omkring 19.000 salg om ugen i begyndelsen af ​​maj, i modsætning til de 225.000 NFT-salg, der blev foretaget i september.

Coinbases ansættelsesstop er en indikation af køligere betingelser for kryptovalutamarkedet

Det er uklart, hvor mange jobtilbud Coinbase blev trukket tilbage, og virksomheden svarede ikke straks på The Verges anmodning om kommentar. Brock siger, at berørte personer vil drage fordel af Coinbases “generøse fratrædelsespolitik” og vil få adgang til et talentcenter med forskellige karriereressourcer, herunder interviewcoaching, CV-gennemgang og netværksmuligheder.

Ændringen hos Coinbase har efterladt nogle potentielle medarbejdere, der kæmper. Mindst to personer, der er indstillet til at blive ansat af Coinbase, siger, at de kan miste deres OPT (Optional Practical Training) Visa på grund af det annullerede tilbud. Andre siger, at de har modtaget en e-mail, der forsikrer dem om, at de ikke mister deres nyligt accepterede job på grund af virksomhedens ansættelsesnedgang, kun for at modtage en upersonlig e-mail med besked om et annulleret tilbud uger senere.

“Du har måske set i denne uge, at Coinbase udsendte et eksternt blogindlæg, der annoncerer vores intentioner om at bremse ansættelsen, så vi kan omprioritere vores ansættelsesbehov i forhold til vores højest prioriterede forretningsmål,” lyder Coinbases første e-mail til nye medarbejdere. “Først og fremmest ønskede jeg at kommunikere, at vi stadig er ekstremt begejstrede for at få dig til at blive medlem af Coinbase, og vi vil ikke tilbagekalde tilbud fra nogen medarbejdere, der allerede har skrevet under eller har modtaget et tilbud fra os.”

Coinbase styrkede sit personale som en del af sin plan om at ansætte 2.000 medarbejdere i 2022 og sagde, at det forudså “enorme produktmuligheder forude for fremtiden for Web3” på det tidspunkt. Dets seneste indtjeningsrapport afslører, at Coinbase tilføjede 1.218 ansatte alene i første kvartal af 2022, hvilket bringer dets samlede antal ansatte til 4.948.

“Selvom vi ikke tog denne beslutning let, er det den forsigtige en givet markedsforhold,” udtalte Brock i brevet. “Vi vil fortsætte med at evaluere alle vores muligheder for ansvarligt at navigere i Coinbase gennem den nuværende cyklus.”

Coinbases ansættelsesstop er en indikation af køligere forhold for kryptovalutamarkedet, og det samme er fyringer foretaget hos andre virksomheder på blockchain. Cameron og Tyler Winklevoss, tvillingerne bag Gemini cryptocurrency-børs, meddelte også, at de skærer 10 procent af personalet. Det samme gælder for Rain, en stor kryptobørs baseret i Mellemøsten, som også afskedigede snesevis af ansatte.

I sidste uge kaldte den berømte shortsælger Jim Chanos Coinbase for “enormt overvurderet”. ” på Crypto Critics Corner-podcasten (via Fortune), og forudsiger, at prisen på dens aktie vil ligge “i midten af ​​teenageårene” ved udgangen af ​​dette år. Coinbase-aktierne faldt 9,7 procent, efter nyheden om ansættelsesstoppet blev offentliggjort i fredags.