Apple dobler levetiden til iPhone 15-batteriet, ingen oppdatering er nødvendig

0
15
iPhone 15-høydeoptimalisert June Wan/ZDNET

Apple har doblet levetiden til iPhone 15s batteri — ikke ved å gi eiere et nytt batteri og ikke med en oppdatering, men ved å oppdatere et støttedokument.

Ifølge Apple, mens “iPhone 14-modeller og tidligere er designet for å beholde 80 prosent av sin opprinnelige kapasitet ved 500 komplette ladesykluser under ideelle forhold,” er “iPhone 15-modellene designet for å beholde 80 prosent av sin opprinnelige kapasitet ved 1000 fulle ladninger sykluser under ideelle forhold.”

Også: Slik gjør du iPhone klar for den landemerke iOS 17.4-oppdateringen

Apple fortsetter med å forklare hva begrepet “ladesykluser” betyr. “Når du bruker iPhone, går batteriet gjennom ladesykluser. Du fullfører én ladesyklus når du har brukt en mengde som representerer 100 prosent av batteriets kapasitet. En fullstendig ladesyklus er normalisert mellom 80 prosent og 100 prosent av opprinnelig kapasitet for å ta høyde for forventet minkende batterikapasitet over tid.”

Bedriften forklarer imidlertid ikke hva “under ideelle forhold” betyr.

Så, hva skjer her?

Også: De beste iPhone powerbankene du kan kjøpe

For det første har jeg alltid vært nysgjerrig på hvorfor Apple brukte beregningen om at batterier ville beholde 80 prosent av sin opprinnelige kapasitet etter 500 komplette ladesykluser når mange selskaper hevder at batteriene deres er gode for 800 ladesykluser, med Oppo en gang går så langt som å hevde at Find X5 Pro-batteriet kan beholde 80 prosent kapasitet etter 1600 ladesykluser.

Kanskje Apple la det ned med 500-tallet slik at det kunne underløfte og overlevere. Etter min erfaring har jeg sett batterier som ble brukt etter færre enn 500 ladesykluser, og andre som varte langt utover 800 ladesykluser. Det avhenger av mange ting, en av de største faktorene er om batteriet har vært utsatt for høye temperaturer.

Det kan imidlertid være en annen forklaring på Apples tilnærming, nærmere bestemt en justering som Apple presset inn i iOS 17 eksklusivt for iPhone 15.

Også: Hvordan ta romlig video med iPhone 15 Pro (det er et triks)

Apple tilbød tre forskjellige ladeoptimeringsinnstillinger for iPhone 15: Optimalisert batterilading, 80 % grense og ingen.

Optimalisert batterilading tar sikte på å redusere batterislitasje ved å forsinke ladingen utover 80 % i visse situasjoner (for eksempel ved lading om natten), mens 80 % Limit setter en hard grense (selv om batteriet av og til vil bli ladet til 100 % for å opprettholde nøyaktige anslag for batterilading).

Har Apple forbedret optimaliseringsalgoritmene for å gjøre det mer effektivt for å redusere batterislitasje, eller inkluderer “under ideelle forhold” bruk av 80 %-grensen?

Har Apple endret batteriet på en eller annen måte for å forbedre ladesyklusens levetid? Tross alt sier Apple at iPhone 15-batteriet ble “designet” for å beholde 80 prosent av sin opprinnelige kapasitet ved 1000 komplette ladesykluser.

Også: iPhone 15-modeller sammenlignet: iPhone 15 vs. Plus vs. Pro vs. Pro Max

Men hvorfor la oppdateringen av støttedokumentet ligge til nå?

Kanskje er dette fordi Apple gjør seg klar til å rulle ut en endring i iOS 17.4 til iPhone 15-telefoner som nå viser ladesykluser.

https://twitter.com/BrandonButch/status /1760011208432697422

iOS 17.4 vil vise ladesykluser – kalt Cycle Count – for iPhone 15 brukere.

Brandon Butch/X

Tidligere, hvis du ønsket å vite hvor mange ladesykluser batteriet hadde vært gjennom, trengte du en separat app som kjørte på en Mac, eller å gå gjennom en kronglete prosess for å trekke ut dataene.

< strong>Også: De beste iPhone 15-skjermbeskytterne

Uansett hva grunnen er, må vi vente og se hva slags batterilevetid den virkelige bruken avdekker. Forhåpentligvis ser brukerne denne dramatiske økningen, fordi det er sårt nødvendig. Min 17 måneder gamle iPhone 14 Pro Max har 438 ladesykluser av sine rangerte 500!

iPhone 14 Pro Max ladesykluser

Min iPhone 14 Pro Max er nær sine 500 ladesykluser på mindre enn 18 måneder.

Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET