Apple har nettopp drept sitt elbilprosjekt, og flyttet fokus til generativ AI

0
20
tim-cook -sep-2023-apple-event-2 Jason Hiner/ZDNET

Apple kansellerer et av sine åpne hemmelige prosjekter – å bygge en autonom elbil, og flytte de fleste av de 2000 ansatte som jobber med den til å fokusere på generativ AI-innsats i stedet. 

Den interne kunngjøringen ble gjort av Apple COO Jeff Williams og en Apple-visepresident som leder elbilprosjektet, Kevin Lynch, ifølge en rapport fra Bloomberg. 

Også: Den mest imponerende demoen på MWC var fra en merke jeg ikke hadde forventet å se

Apples AI-team ledes av John Giannandrea, en Apple-leder som etter sigende har vært fokusert på generative AI-arbeid de siste par årene, inkludert utvikling av store språkmodellapplikasjoner (LLM) som AI-chatbots (tenk, ChatGPT). < /p>

Ikke alle ansatte vil være så heldige, ettersom Bloomberg sier at det vil bli permitteringer. TechCrunch rapporterer at noen allerede er sluppet, men det er uklart hvor mange som vil bli permittert. Bortsett fra programvareingeniører og ansatte som jobbet tett med AI, inkluderte “Special Projects Group” eller SPG, som Apple kalte sitt elbilteam, også maskinvare- og bilingeniører, som kanskje eller kanskje ikke kan søke på andre jobber i selskapet . 

Apples elbilsatsing startet i 2014, og selskapet har angivelig investert flere milliarder dollar i både helt autonome kjøretøy og elbiler for å konkurrere med Tesla og andre. 

< p>Den siste lanseringen, Apple Vision Pro, er et hodesett med blandet virkelighet og dens første nye produktkategori siden utgivelsen av Apple Watch i 2015. Vision Pro har fått selskapet mye oppmerksomhet for sin futuristiske og innovative natur. 

Også: Apple Vision Pro-anmeldelse: Fascinerende, mangelfull og må fikse 5 ting

Apple har vært spesielt fraværende i den generative AI-boomen over over det siste året siden lanseringen av ChatGPT. Selskapet har ikke gitt ut bemerkelsesverdig generativ AI-teknologi under økningen i popularitet til genAI, ikke engang mens de største konkurrentene, Google, Microsoft og Samsung, alle har konkurrert med OpenAIs ChatGPT med forskjellige fremskritt i generativ AI-teknologi. 

Noen rapporter i juli indikerte at Apple jobber med en egen AI-chatbot, brukt internt og kjent som Apple GPT, som kjører på en proprietær grunnmodell. Selv om Apple stort sett har vært stille om å inkorporere generativ AI i enhetene sine, vil vi sannsynligvis se i det minste noen nye genAI-funksjoner vist frem på årets WWDC i juni.