Jeg testet smartklokken '100-timers batterilevetid' fra OnePlus, og den blåste meg bort

0
18
oneplus-watch-26 Matthew Miller/ZDNET

ZDNETs viktigste takeaways

OnePlus Watch 2 er tilgjengelig for $299,99, med $50 rabatt når du handler i en hvilken som helst klokke. Det er også større rabatter hvis du kjøper en OnePlus 12 eller 12R. Elegant maskinvare, lang batterilevetid, feilfri ytelse, testet holdbarhet, rimelig pris og Wear OS 4.
Mangler noen avanserte helsefunksjoner og litt stor for mindre håndledd .

Da OnePlus annonserte OnePlus Watch i 2021, la jeg umiddelbart inn en bestilling fordi maskinvaren så overbevisende ut og den var priset til $159. Etter noen uker returnerte jeg enheten på grunn av mangelen på å tilby noe av verdi.

Den originale OnePlus-klokken ble drevet av sanntidsoperativsystem (RTOS), noe som var helt greit da mange smartklokker kjører magre og slemme. Den nye OnePlus Watch 2 tar imidlertid ting til neste nivå ved å tilby både RTOS og Wear OS 4 på en enkelt klokke med en tomotors arkitektur. Med denne unike tilnærmingen er enheten den mest effektive Wear OS-klokken som er tilgjengelig i dag, med lengre batterilevetid enn noen annen Google Wear OS-enhet eller Apple Watch.

Også: En annen stor telefonprodusent er offisielt blir med i smart ring race, og det er ikke Apple

I tillegg til en kraftig operativsystemstrategi, har OnePlus laget en av de mest elegante smartklokkene som er tilgjengelige i dag. Enheten har rustfritt stål i urhuset, en 2,5D glatt urskive i safirkrystall og et slitesterkt klokkebånd i silikon. Knappene på høyre side er stilig integrert i rammen, med en rund knapp på toppen og en oval på bunnen.

Se på OnePlus

OnePlus Watch 2 er bygget for å møte 5 ATM vannmotstand og har en IP68-klassifisering, slik at du kan bruke den uten å bekymre deg for svømming og andre utendørseventyr. I tillegg er enheten bygget for å tilfredsstille MIL-STD-810H-standarder, så den slår til og med Galaxy Watch 5 Pro og Apple Watch Ultra 2.

oneplus-watch-23 Matthew Miller/ZDNET

OnePlus oppgir at klokken vil vare i 100 timer i smartmodus, 48 ​​timer ved mye bruk og opptil 12 dager i strømsparingsmodus. Den har et 500 mAh batteri. I løpet av mine to uker med testing, var jeg i stand til å bruke klokken 24/7 og lade den opp hver tredje til fjerde dag. Jeg hadde på meg enheten for å løpe og gå med GPS-sporing slått på, innendørs roing for aktiv pulsmåling og mer. Batteriet forbrukes raskere med alltid-på-visningsmodus aktivert. Men ettersom jeg syntes at løft-til-vekke-funksjonen fungerte bra, holdt jeg alltid-på-skjermen slått av etter de første dagene med testing.

Selv om OnePlus Watch 2 har utmerket batterilevetid, er den støtter også 7,5W VOOC hurtiglading, slik at du kan lade enheten opptil 100 % på bare en time og få en dags bruk i en mye kortere periode. Lang batterilevetid med prosessoreffektivitet og rask lading er den beste kombinasjonen for en smartklokke.

Også: 7 spennende Android-oppgraderinger som Google nettopp annonserte på MWC 2024

Dobbel frekvens, L5 og L1, satellittposisjon er til stede, med støtte for Beidou, GPS, Galileo, GLONASS og QZSS GNSS. Klokken sporet meg på nesten samme måte som mine dedikerte GPS-sportsklokker. Og med støtte for Wear OS kan du bruke dine dedikerte klokkeapplikasjoner hvis du ikke vil bruke OHealth. Pulssporing på klokken var også nøyaktig. 

oneplus-watch-221 Matthew Miller/ZDNET

OnePlus krever bruk av OHealth-appen på Android-telefonen din og klokken fungerer ikke med en Apple iPhone. Wear OS-appen brukes ikke, siden både klokkeappene og -innstillingene, sammen med helse- og velværefunksjoner, administreres gjennom OHealth-appen. 

OHealth-appen tilbyr et rent brukergrensesnitt, og jeg foretrekker å bruke den fremfor Google- og Fitbit-appene som finnes i Pixel Watches. På dette tidspunktet forblir dataene som samles inn av OnePlus Watch 2 i OHealth, og OnePlus sier offentlig at den har fremtidige planer om å støtte synkronisering til andre tjenester, for eksempel Strava.

oneplus-watch-2-ss3 Skjermbilde av Matthew Miller/ZDNET

OHealth-appen og OnePlus Watch 2 støtter sporing av hjertefrekvens, blodoksygen, stress, søvn, trening og mer. OHealth-appen brukes også til å administrere de valgte urskivene, og Wear OS-brikkene som vises når du sveiper til venstre og høyre på urskiven. Det er mange innstillinger med OHealth-appen, og jeg synes programvaren er enklere å navigere enn Wear OS-appen på en Pixel-telefon. 

Også: Beklager, Oura og Samsung: Apple Ring angivelig “nærende”

Sørg også for å sjekke ut det omfattende antallet trenings- og helseinnstillinger, som inkluderer hjertefrekvensvarsler, pustevurderinger mens du sover, automatisk treningsøktdeteksjon og jevn tilpasning av skjermene for favoritttreningene dine.

oneplus-watch-210 Matthew Miller/ZDNET

Mens OnePlus Watch 2 er en betydelig bedre klokke enn førstegenerasjonsenheten, er det rom for forbedringer. Det er ingen mulighet for mobiltilkobling, den enkle 47 mm diameteren med 80 gram vekt er ikke den beste for personer med mindre håndledd, det er ingen støtte for falldeteksjon, det er ingen mulighet til å kontrollere et OnePlus-telefonkamera fra klokken ( dette kommer i en fremtidig oppdatering), funksjoner for helsesporing for kvinner er ikke til stede, EKG-avlesninger kan ikke fanges opp av klokken, og det er ingen hudtemperatursensor.

Imidlertid elsket jeg å bruke denne elegante klokken og sveipe over ansiktet for å få tilgang til favorittflisene mine. Google Pixel Watch er for liten for meg, og batterilevetiden er for kort til å nyte funksjonaliteten. OnePlus Watch 2 viser at det er håp om bedre alternativer til en rimelig pris på $250.

oneplus-watch-2-ss4 Skjermbilde av Matthew Miller/ZDNET

ZDNETs kjøpsråd

Etter å ha testet den første OnePlus Watch, hadde jeg liten tillit til at OnePlus ville imponere meg med en annen RTOS-smartklokke. Jeg ble ærlig talt imponert over arbeidet som har blitt gjort av selskapet for å gjøre OnePlus Watch 2 til en av de beste klokkene som er tilgjengelige for Android-smarttelefonbrukere, samtidig som jeg har rom for forbedring. 

For $250 , enheten er et must-kjøp for OnePlus-telefoneiere og en klokke som alle Android-smarttelefonbrukere bør vurdere. Du kan også se frem til fremtidige programvareoppdateringer som vil gjøre denne klokken til en enda bedre investering.