Samsung har nettopp laget microSD-kort mye raskere – og tøffere

0
13
 Samsung 256 GB SD Express microSD-kort og 1 TB EVO og ECO Plus microSD-kort

Samsung 256 GB SD Express microSD-kort, 1 TB EVO og ECO Plus microSD-kort

Samsung

En av de største fordelene noen Android-smarttelefoner har fremfor iPhone er muligheten til å utvide lagringen med en microSD kort. Hvis du opplever at du går tom for plass, spretter du ut SIM-skuffen, setter inn et av de små lagringskortene, og du er i gang. 

Enten det er en smarttelefon, eller drone, eller CCTV-kamera , microSD-kort er overalt.

Nå tar Samsung, et av de største navnene innen lagring, microSD-kort til neste nivå med to nye fremskritt som vil få lagringsnerder til å spytte. (Men her er det merkelige. Samsung lager noen av de aller beste microSD-kortene som er tilgjengelige, men Samsung-smarttelefonbrukere vil ikke dra nytte av dette siden selskapet ikke har inkludert et microSD-kortspor i flaggskipet sine siden 2020.)

Også: De beste microSD-kortene du kan kjøpe: Eksperttestet

Det første fremskrittet er at selskapet har begynt å prøve 256 GB SD Express microSD-kort. Hva skiller disse fra alle de andre microSD-kortene på markedet akkurat nå?

Hastighet.

Disse SD Express microSD-kortene kan nå sekvensielle lesehastigheter på opptil 800 MB/s, som er 1,4 ganger raskere enn SATA SSD-er, og hele fire ganger raskere enn forrige generasjons UHS-1-lagringsmedier. Og fordi slike hastigheter kommer til å generere mye varme, og microSD-kort vanligvis er plassert på trange steder, bruker disse SD Express microSD-kortene Dynamic Thermal Guard (DTG) teknologi for å holde temperaturene på rett sted, og forhindre overoppheting av kortet, selv når det brukes i lengre perioder. 

Ulempen med dette er at denne teknologien kontrollerer temperaturene ved å begrense ytelsen til kortet, så hastighetene i den virkelige verden vil sannsynligvis variere avhengig av enheten, bruksområdet og til og med omgivelsestemperaturer.

Det eneste problemet er at selv om SD Express microSD-kort er bakoverkompatible med eksisterende microSD-kortspor, trenger du enheter som er kompatible med SD Express for å oppnå disse hastighetene, og akkurat nå er de tynne på bakken.

Også: Hva betyr alle disse microSD- og SD-kortnumrene og -bokstavene?

Samsung kunngjorde også at de har startet masseproduksjon av 1TB UHS-1 microSD-kort som gjøre bruk av selskapets 8. generasjon 1-terabit V-NAND-teknologi. I følge spesifikasjonsarket er dette et tøft kort, og Samsung hevder at det kan overleve:

Nedsenking i saltvann på opptil 1 meter (3,3 fot) dypt i 72 timer. Driftstemperaturer på -25 ℃ til 85 ℃ (- 13°F til 185°F), og ikke-driftstemperaturer på -40 ℃ til 85 ℃ (-40°F til 185°F) Standard røntgenmaskiner for flyplasser (opptil 100mGy) Magnetiske felt som tilsvarer et høyfelt MR-skanner (opptil 15 000 gauss) Faller opptil 5 meter (16,4 fot) Opptil 10 000 sveip i et microSD-kortspor

Det er utrolig!

Samsungs 256 GB SD Express microSD-kort skal lanseres ” senere i år,” mens 1TB UHS-1 microSD-en skulle lande i tredje kvartal 2024. Det er ingen ord om priser for noen av kortene.