Bytte fra iOS til Android? Apple blir tvunget til å gjøre det enklere

0
17
Android flytt til iOS June Wan/ZDNET

Hvis du vil legge igjen iPhone-en din for en Android-telefon, Apple vil snart hjelpe deg med å pakke bagasjen for å gjøre flyttingen enklere.

I følge et nytt selskapsdokument utstedt som svar på EUs Digital Markets Act, jobber selskapet med en “brukervennlig” ; løsning for å overføre data fra en iPhone til en ikke-iPhone-smarttelefon. 

Dessuten: Apple bøtelagt 2 milliarder dollar av EU for å hindre konkurranse til App Store

Hva er løsningen? Vi vet ikke ennå, og Apple har sannsynligvis ikke engang alle svarene selv. "Apple har som mål å gjøre denne løsningen tilgjengelig innen høsten 2025," dokumentet lest.  Selskapet jobber også med en løsning for eksport og import av nettleserdata til en annen nettleser på samme enhet. Nettleserdataløsningen, sier Apple, vil være tilgjengelig senere i år eller tidlig i 2025.

Når du blar gjennom kommentarer på sosiale medier om denne endringen, er konsensus at det kan være utfordrende å flytte fra iOS til Android akkurat nå, spesielt med passordoverføring og iCloud-data. For det meste, rapporterer folk, letter Google overgangen fra Android til Apple mye enklere, inkludert en spesiell "Flytt til iOS" app tilgjengelig i Play-butikken.

Google har en "Bytt til Android" app for iOS, men den flytter bare de viktigste tingene som kontakter, bilder og videoer, meldinger og kalendere. Mindre kritiske, men likevel verdifulle ting mangler.

Også: Kan jeg sidelaste apper på iPhone uten å jailbreake?

Android er aldri spesifikt navngitt i dokumentet , men det er tydelig at det er fokus når Apple nevner «annet operativsystem».

Hvis du ikke har fulgt med på ting i Europa, trådte nylig nye EU-lover i kraft som potensielt har store implikasjoner for Apple. Disse nye lovene er rettet mot alle teknologigiganter, og er designet for å åpne dører for konkurranse.

Også: Apple nekter å slappe av i jerngrepet på iPhones i Europa

Selv om det ikke er klart nøyaktig hva Apple skal gjøre, høres det ut som det kommer til å tilby verktøy slik at andre utviklere kan lage apper for dataoverføring. Kunngjøringsdokumentet nevner at uansett hvilken løsning selskapet utvikler vil hjelpe andre leverandører av mobile operativsystemer med å lage løsninger for dataoverføring på tvers av forskjellige operativsystemer.