Dette Android-diagnosenettbrettet tar for seg de verste problemene bileiere står overfor

0
13
Topdon Phoenix Lite 2

Topdon Phoenix Lite 2 

Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

ZDNETs viktigste takeaways

Topdon Phoenix Lite 2 er tilgjengelig fra Amazon for $830. Det er en kraftig bildiagnoseplattform med mange avanserte funksjoner, og muligheten til å utføre arbeid som ellers ville krevd en mekaniker. Enheten er ganske dyr, og kommer med en betydelig læringskurve.

Ser "sjekkmotoren" lys som blinker inn på bilens dashbord kan være en stor irritasjon, ikke sant? Det handler ikke bare om bryet med å besøke en mekaniker og separasjonen fra ditt elskede kjøretøy, men også den truende frykten for en potensielt høy regning.

Også: De beste GaN-laderne du kan kjøpe

For den praktiske entusiasten sparer det ikke bare penger ved å dykke inn i bilreparasjoner, men det gir også gleden ved problemløsning. Etter hvert som biler utvikler seg til stadig mer komplekse maskiner, krever de ofte spesialiserte datamaskiner for diagnostikk og reparasjoner, noe som utgjør en utfordring for gjør-det-selv-entusiasten. Men uten de riktige verktøyene ved din side, kan det være nesten umulig å navigere bilreparasjoner.

Jeg har dekket flere skanningsverktøy for biler gjennom årene, fra grunnleggende til mer avanserte. Til slutt fikk jeg sjansen til å ta en titt på et verktøy som omdefinerer diagnostikk på profesjonelt nivå: Topdon Phoenix Lite 2. Det er et Android-drevet nettbrett utviklet for å kommunisere med både biler og lastebiler, og i stand til å håndtere komplekse reparasjonsoppgaver .

Se på Amazon

Topdon Phoenix Lite 2-funksjoner

Basismaskinvare:
Android 10-nettbrett
8-tommers, 1280 x 800 berøringsskjerm
Firekjerners prosessor som kjører på 2 GHz
2 GB RAM
64 GB ROM
12600mAh batteri som tillater opptil 24 timers kjøretid Bilskannerfunksjoner:
Støtter over 200 modeller (GM, Ford, Chrysler, Mercedes Benz, BMW og flere)
Evne til å lese/slette feilkoder, få tilgang til informasjon om ECU (motorkontrollenhet), lese kjøretøyets VIN, se sanntidsdata og kjøre aktive tester
34 vedlikeholdstjenester inkludert oljetilbakestilling, EPB (elektronisk parkeringsbrems) tilbakestilling, DPF (Dieselpartikkelfilter), girinnlæring, tilbakestilling av fjæring, gassjustering, vinduskalibrering og mer
Dykk dypt inn i kjøretøysystemer, inkludert motor, girkasse, kollisjonspute, ABS (Anti-lock Braking System), ESP (Electronic Stability Program) , og TPMS (Dekktrykkovervåkingssystem)
Toveis skanneverktøy muliggjør direkte tilkobling til kjøretøyets ECU (Electronic Control Unit) for aktiv testing og kontrollfunksjoner som dashbord, vinduer, dører, soltak, lys, etc 

Ved første øyekast, Phoenix Lite 2 kan ligne et standard nettbrett, men etter å ha fyrt det opp, innser du raskt kraften i denne tingen.

For å starte, plugg ganske enkelt den trådløse Bluetooth-dongelen inn i kjøretøyets OBD-port. Men vær oppmerksom på at det kan være litt av en utfordring å finne denne porten i kjøretøyet ditt, så du må kanskje slå den opp på nettet. Når du har koblet til, vil du imidlertid merke at dataene begynner å strømme inn.

Bluetooth-dongelen.

Bluetooth-dongelen.

Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

Phoenix Lite 2 kan lese og slette feilkoder, få tilgang til dybdedata som driftshastigheten til drivstoffinjektorer og hvor mye luft som trekkes gjennom motoren, og den lar deg kjøre avansert diagnostikk og reparasjonsoppgaver som initialisering av soltak , dørlåstester, rene lavbatterifeil, vifter, kjølevæskepumper og muligheten til å teste dashbordmålerne.

Også: Den beste iPhone powerbanker du kan kjøpe: Eksperttestet

Verktøyet kan gå enda dypere, slik at du kan deaktivere tapte nøkler og legge til nye nøkler, utføre omlæring av girkassen, utføre drivstoffinjektorkoding og tilbakestille styrevinkelen til null for å holde bilen kjørende i en rett linje. Kraften i dette nettbrettet er ganske enkelt ganske forbløffende.

Ja, dette nettbrettet er utstyrt med et kamera!

Ja, dette nettbrettet er utstyrt med et kamera!

Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

Batteritiden er overraskende god; selv etter mer enn ti timers intensiv bruk, inkludert en batterikrevende programvareoppdatering, beholdt nettbrettet omtrent 60 % av ladningen.

Designet for mer enn bare grunnleggende vedlikehold, overgår dette verktøyet behovene til uformelle gjør-det-selv-arbeidere som fokuserer på oppgaver som etterfylling av skjermvask og utskifting av viskerblader. Dette er et verktøy av profesjonell kvalitet designet for mekanikere og ivrige gjør-det-selv-ere som tar vedlikehold og reparasjoner av kjøretøy på alvor.

Tilgang til noen avanserte data ved hjelp av Topdon Phoenix Lite 2.

Tilgang til avanserte data ved hjelp av Topdon Phoenix Lite 2.

Adrian Kingsley-Hughes/ZDNET

I motsetning til noen diagnoseverktøy tilbyr dette verktøyet friheten til å jobbe på et ubegrenset antall kjøretøy og kommer med to års gratis oppdateringer etter kjøp.

ZDNETs kjøpsråd

Mens den uformelle gjør-det-selv-makeren kunne slippe unna med en mye enklere – og billigere – bilskanneverktøy, Topdon Phoenix Lite 2 er rettet mot de som vil ha det ultimate verktøyet tilgjengelig for å utføre den typen arbeid du forventer av en eksklusiv garasje. Med en listepris på $829, reduserer en spesiell Amazon-rabatt for øyeblikket dette med $140, noe som gjør det til en enda mer attraktiv investering for de som ønsker å bli seriøse med bildiagnostikk.

Det er riktignok en læringskurve. Å mestre dette verktøyet låser imidlertid opp enestående diagnostikk- og reparasjonsmuligheter for praktisk talt alle kjøretøy på dagens veier.