Slik bruker du Windows Backup for å gjenopprette nøkkelfiler og innstillinger på en ny PC

0
15
sample-image-16-9-red.jpg ZDNet

Så du bytter fra en Windows-datamaskin til en annen og vil overføre visse filer og innstillinger til din nye PC. En gratis og enkel måte å gjøre det på er med den innebygde Windows Backup-appen. Sikkerhetskopieringsverktøyet er tilgjengelig i Windows 10 og Windows 11, og lar deg sikkerhetskopiere spesifikke mapper, apper, innstillinger og legitimasjon til skyen. Når du setter opp den nye datamaskinen, kan du bruke sikkerhetskopien for å gjenopprette alle elementene dine. Slik gjør du.

Også: De beste Windows-bærbare datamaskinene: Eksperttestet og gjennomgått

Først trenger du en Microsoft-konto, da sikkerhetskopien vil bli lagret i skyen ved hjelp av OneDrive. Arbeids- og skolekontoer støttes ikke. Som standard tilbyr OneDrive 5 GB gratis. Hvis det ikke er nok til å sikkerhetskopiere alle elementene du trenger, må du betale for et Microsoft 365-abonnement.

Den største ulempen med Windows Backup-verktøyet er at det bare vil sikkerhetskopiere visse steder og elementer. For eksempel vil den ikke sikkerhetskopiere og gjenopprette tradisjonelle skrivebordsapplikasjoner, slik som Microsoft 365. Som et resultat bør du sørge for at du har installasjonsverktøyene for alle skrivebordsappene du trenger for å installere på nytt. Verktøyet vil likevel gi deg et forsprang når du trenger å gå over fra én PC til en annen.

Slik bruker du Windows Backup

1. Start Windows Backup

Slå først på PCen du vil sikkerhetskopiere. I Windows 10 klikker du på Start-knappen og velger Windows Backup fra menyen. I Windows 11 klikker du på Start-knappen, går til skjermbildet Alle apper, og velger deretter Windows Backup. Verktøyets hovedskjerm vises.

Start Windows Backupskjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

2. Konfigurer Windows Backup-mapper

Windows Backup-verktøyet tilbyr fire forskjellige kategorier for å konfigurere mapper, apper, innstillinger og legitimasjon. For å starte, klikk på nedoverpilen for Mapper. Slå på bryterne for skrivebord, dokumenter og bilder, avhengig av hvilke mapper og filer du vil sikkerhetskopiere.

Konfigurer Windows Backup-mapper skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

3. Konfigurer Windows Backup-apper

Deretter klikker du på nedoverpilen for Apps. Sørg for at alternativet er slått på for Rask tilgang til apper på alle Windows-enheter, da dette vil generere en liste over installerte apper og lar deg gjenopprette dem når du gjenoppretter sikkerhetskopien.

Konfigurer Windows Backup-apper skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

4. Konfigurer Windows Backup-innstillinger

Klikk på nedoverpilen for Innstillinger. Her viser verktøyet alternativer for tilgjengelighet, personalisering, språkpreferanser og ordbok og andre Windows-innstillinger. Slå på bryterne for alle du trenger å sikkerhetskopiere. Hvis du er i tvil, la dem alle stå på.

Konfigurer Windows-sikkerhetskopieringsinnstillingerskjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

5. Konfigurer Windows Backup-legitimasjon

Til slutt klikker du på nedoverpilen for Credentials. Sørg for at bryteren er slått på for Kontoer, Wi-Fi-nettverk og passord.

Konfigurer Windows-sikkerhetskopi-legitimasjon skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

6. Start sikkerhetskopieringen

Når du er klar, klikker du på Sikkerhetskopier-knappen. Elementene du valgte vil bli sikkerhetskopiert til Microsoft-kontoens OneDrive-lagring. Du kan minimere Windows Backup og fortsette med annet arbeid mens verktøyet fungerer i bakgrunnen.

Start sikkerhetskopieringen skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

7. Sjekk sikkerhetskopien

For å sjekke fremdriften for sikkerhetskopieringen, gå ganske enkelt tilbake til Windows Backup. Verktøyet vil indikere hvilke elementer som har blitt sikkerhetskopiert så langt. Når hele sikkerhetskopieringen er ferdig, bør du se at hver av de fire kategoriene har blitt sikkerhetskopiert.

Sjekk sikkerhetskopien skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

8. Konfigurer din nye PC

Slå på den nye datamaskinen og sett i gang Windows-konfigurasjonsprosessen. På et tidspunkt vil du se en skjerm som ønsker deg velkommen tilbake og forteller deg at du har sikkerhetskopier lagret fra din forrige PC. Klikk på koblingen for Flere alternativer.

Sett opp din nye PC skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

9. Velg sikkerhetskopi

Se etter og klikk på navnet på sikkerhetskopien til din forrige PC. Klikk på knappen for Gjenopprett fra denne PCen. Elementene fra hver av de fire kategoriene vil bli gjenopprettet til din nye datamaskin. Etter at prosessen er fullført, fortsett med og fullfør oppsettet.

Velg sikkerhetskopi skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET

10. Logg på den nye datamaskinen din

Logg på den nye datamaskinen. Sjekk Start-menyen, Innstillinger-skjermen og Filutforsker for å bekrefte at appene og innstillingene dine er gjenopprettet. Noen av Windows-appene dine vil være tilgjengelige, men skrivebordsapplikasjonene dine må installeres på nytt.

Gå til menyen Alle apper. Enhver app som må installeres på nytt vil vise en pil med ordet Installer. I noen tilfeller vil et klikk på appen automatisk installere den på nytt, eller i det minste ta deg til Microsoft Store hvor du kan laste den ned og installere den.

Logg på din nye datamaskin skjermbilde av Lance Whitney/ZDNET