De beste dokkingstasjonene for bærbare datamaskiner i 2024

0
11

Dokkingstasjoner for bærbare datamaskiner er pene små dingser som kan hjelpe deg med å oppgradere hjemmeoppsettet til en fullverdig arbeidsstasjon. En dokkingstasjon lar bærbare datamaskiner laste opp skjermen til eksterne skjermer i full størrelse, koble til et riktig tastatur og mus og en kablet Ethernet-tilkobling, samt direkte tilgang til eksterne enheter som backup-stasjoner, skannere og skrivere. 

Foruten den umiddelbare tilkoblingen til arbeidstilbehør, er den ultimate fordelen med en dokkingstasjon dens kompakte formfaktor, som gjør at den passer komfortabelt på skrivebordet ditt – selv om du ikke har mye plass. De beste dokkingstasjonene for bærbare datamaskiner har multiport-tilkobling for alle andre enheter, kraftig ytelse og til og med videoutgang. 

Også: Beste kjøleputer for bærbare datamaskiner

Hva er den beste dokkingstasjonen for bærbar PC akkurat nå?

Vi undersøkte og gikk praktisk med noen av de beste dokkingstasjonene for bærbare datamaskiner som er tilgjengelige for å hjelpe deg med å velge den riktige for oppsettet ditt. Vårt valg for den beste dokkingstasjonen for bærbar PC generelt er Ugreen Docking Station Triple Display 12-i-1. Vi anbefaler det på det sterkeste for dets mange porter og støtte for 8K-oppløsning. Selvfølgelig er det massevis av andre alternativer der ute. Her er resten av våre valg.

De beste dokkingstasjonene for bærbare datamaskiner i 2024

Vis mindre Se nå hos Amazon Pros Tillater oppsett med tre skjermer Støtter 8K-skjermer via HDMI Leveres med totalt 12 porter. Ulemper Du må sørge for din egen strømforsyning Dyrt

Ugreen Revodok Pro USB-C dockingstasjon

Beste dokkingstasjon for bærbar PC generelt

Ugreen Revodok Pro USB-C dokkingstasjon spesifikasjoner: porter : HDMI 8K (1), HDMI 4K (1), DP 4K (1), PD 3.0 100w (1), USB-A (3), USB-C 10 Gbps (1), Gigabit Ethernet (1), SD/Micro SD kortspor (1), 3,5 mm AUX-port (1) | Skjerm: HDMI: 4K @ 60 Hz (1), 8K @ 30 Hz (1); DisplayPort 4K @ 30Hz (1); støtter opptil 3 totalt skjermer 

Vårt valg for den beste dokkingstasjonen for bærbar PC generelt er Ugreen Revodok Pro USB-C dokkingstasjon. Denne monolitten kan dekke alle produktivitetsbehovene dine og litt til takket være dens brede utvalg av porter. Den har to HDMI-porter (en for 8K-utgang og én for 4K-utgang), tre USB-porter, to for SD-kort og et par DisplayPort-innganger, bare for å nevne noen.

Ugreens Revodok-dokkingstasjon er et flott tillegg til alle kontormiljøer. Den tilbyr konsekvent ytelse ettersom den håndterer mange tilkoblinger sømløst. Det som er spesielt bemerkelsesverdig er det faktum at den kan sende et signal fra en enkelt datamaskin opptil tre forskjellige skjermer. Ikke nok med det, denne dokkingstasjonen kan vise innhold i enten 4K- eller 8K-oppløsning via riktig HDMI-port, slik at du kan være sikker på at videoen eller bildene du deler med andre vil beholde sin høye oppløsning.

Anmeldelse: Selv Mac-eiere kan ha tre skjermer med denne Ugreen-dokkingstasjonen

I tillegg kan det å kunne projisere på flere skjermer bidra til å forbedre arbeidseffektiviteten ettersom du vant' ikke må bytte mellom vinduer om og om igjen. All informasjonen du trenger kan være rett foran deg.

Denne trippelskjermstøtten er takket være DisplayLink-teknologi, et viktig tillegg som lar Ugreens dockingstasjon fungere med PC-er og M1 Mac-er. Som du kan forestille deg, er programvaren svært nyttig for Mac-eiere siden de ikke lenger er begrenset til bare én skjerm.

Baksiden av Ugreens Thunderbolt 4-dokkingstasjonVis ekspert Ta Vis mindre Vis mindre Se nå hos Amazon Pros Kan sende ut 4K-video i både HDMI og DisplayPort Robust konstruksjon Raske overføringshastigheter Ulemper Strømadapter ikke inkludert Ingen 8K videostøtte Ingen lydporter

Ugreen Revodok Pro USB-C-dokkingstasjon, 9-i-1 USB-C

Ugreen dokkingstasjon for bærbar PC med best verdi

Ugreen Revodok 9- in-1 USB-C-dokkingstasjon: Porter: HDMI 4K (2), DP 4K (2), PD 3.0 100W (1), USB-A (2), USB- C (1), Gigabit Ethernet (1) | Visning: HDMI: 4K @ 60 Hz (2), DisplayPort 4K @ 30 Hz (2); støtter opptil 2 totalt skjermer via HDMI og DP 

Hvis Revodok 12-i-1-enheten er for mye for deg, har Ugreen et flott alternativ i Revodok 9-i-1-dokkingstasjonen. Som du tydeligvis kan se av navnet, er dette en mindre, mer kompakt versjon av den første modellen vi dekket. Den utelukker en USB-A-inngang, SD-kortsporet, og den gir helt avkall på lydutgang. Den kan heller ikke sende ut video med 8K-oppløsning. Selv om du mister noen porter, får du også noen.

I stedet for disse tapte portene er en ekstra HDMI 4K-port samt et ekstra DisplayPort 4K-spor. Med disse to kan du utvide et signal fra enten din PC eller Mac til doble 4K-skjermer på 60Hz. Eiere kan velge mellom utvidet eller speilvendt visningsmodus og bytte mellom de to uten problemer.

Power Delivery (PD) slow tilbyr 100W hurtiglading. Ugreen hevder at du kan lade en MacBook Pro 15-tommer helt på omtrent 1,5 time, men du trenger en strømkloss å koble til for å kunne lade. Den kan ikke gjøre det av seg selv. Den gode nyheten er at den fungerer med MacBook og tredjepartsladere.

Hvis du noen gang trenger å sende filer fra en bærbar datamaskin til en annen, kan Ugreens Revodok 9-i-1 hjelpe deg siden den tilbyr dataoverføringshastigheter på opptil 10 Gbps for lynrask levering.

Ugrønn 9-i-1 USB-C-dokkingstasjon Vis ekspert Ta Vis mindre Vis mindre Se nå hos Amazon Pros Opptil 87W lading Kompatibel med Mac-er Støtter doble 4K-skjermer ved 60Hz 15 porter Ulemper Dyrt Bulky

CalDigit TS3 Plus Dock

Beste dokkingstasjon for bærbar PC for MacBook

CalDigit TS3 Plus Dock spesifikasjoner: Porter: Thunderbolt 3 (2), USB-A 3.0 (5), USB-C (2), UHS-II SD-kortleser (1), DisplayPort (1), 3,5 mm mikrofonlinjeinngang og lydutgang (1) ), Gigabit Ethernet-port (1)  | Skjerm: 4K @60Hz skjerm (2), 5K @60Hz (1); støtter opptil 2 skjermer totalt

Apple lager sine egne dokkingstasjoner for MacBooks, men hovedproblemet med førstepartsenheter er at de er svært begrenset i hva de kan gjøre. Digital AV Multiport Adapter kommer for eksempel bare med tre innganger og en USB-C-kabel på slutten. For å gjøre opp for dette, selger Apple flere tredjeparter i nettbutikken sin, og blant utvalget er det beste TS3 Plus Dock fra CalDigit.

Det ligner på andre oppføringer på listen ettersom det har 15 individuelle porter. Bare for å nevne noen, har du et par Thunderbolt 3-innganger, fem USB-A-porter og en SD-kortleser foran. Som du sikkert har gjettet fra den korte matrisen, kan denne dokkingstasjonen sende ut video. Faktisk kan den sende ut opptil to skjermer samtidig i 4K-oppløsning ved 60Hz. Eller hvis du har en enkelt skjerm, kan du i stedet sende en 5K-video med en oppdateringsfrekvens på 60Hz.

TS3 Plus Dock fungerer med PC-er så vel som Mac-datamaskiner. den henvender seg mer til Apple-maskinvare. CalDigits enhet er i stand til å lade MacBooks opptil 87 watt, slik at du kan slå på datamaskinen mens du overfører filer eller jobber. TS3 Plus Dock er til og med bakoverkompatibel ettersom den fungerer med gamle Apple bærbare datamaskiner utstyrt med Intel-prosessorer. 

Hvis du vil ha en versjon med flere porter, selger Apple også storebroren, CalDigit TS4, på den digitale butikkfronten også.

caldigit-ts3-plus-dockVis ekspert Ta Vis mindre Vis mindre Se nå hos Monoprice Pros Compact Kan sende ut til 4K@60Hz-skjerm Dataoverføringshastigheter på opptil 5 Gbps Kompatibel med Windows og macOS Ulemper Kort USB-C-kabel Ingen dedikerte lydporter

Monoprice 6-i-1 USB-C multiportadapter

Beste bærbare dokkingstasjon

Monoprice 6-i-1 USB-C multiport 4k Adapter spesifikasjoner: Porter: USB-C (1), USB-A (2), SD-kortleser (1), microSD-kortleser (1) ), HDMI (1)  | Skjerm: 4K@60Hz med DPT1.4 Alt-modus, 4K@30Hz med DPI1.2 Alt-modus

Dokkingstasjoner kan bli store. Tross alt kan mange av high-end-modellene ha så mange som 15 porter på seg; noen ganger mer. Vi anbefaler Monoprice 6-i-1 USB-C Multiport 4K Adapter for folk som vil ha noe mer bærbart. Den er ganske liten med hoveddelen som måler litt over fire og en halv tomme lang. Ytterst er en to-tommers kabel som ender i en USB-C-plugg. Så du kan brette sammen kabelen og putte den i lommen når du er på farten. Den er perfekt kompakt.

På kroppen har du en anstendig rekke porter som en USB-C-inngang og to SD-kortlesere i forskjellig størrelse. Den er i stand til å sende ut 4K-video som kjører med en oppdateringsfrekvens på opptil 60 Hz. Monoprices 6-i-1-adapter har til og med en strømforsyning på opptil 100W. Dette betyr at elektrisitet som kommer fra en stikkontakt vil gå gjennom adapteren og inn i den bærbare datamaskinen din slik at den kan lades. Og det beste med denne enheten er at den er skittbillig for en dokkingstasjon.

Det er noen problemer med denne modellen. På grunn av dens lille størrelse kan den ikke holde mange porter, pluss at den mangler lydinnganger. Og den USB-C-kabelen i enden kan være for kort for noen mennesker. Du kan ikke være langt fra adapteren.

monoprice-6-in-1Vis ekspert Ta Vis mindre Vis mindre Se nå på WalmartView nå på B&H Photo-VideoView nå hos Amazon Pros Relativt billig Flott for eldre enheter du planlegger å oppgradere Kompatibel med mange operativsystemer Ulemper Kan ikke sende ut 4K-oppløsning Gir ikke strøm til bærbar datamaskin

Plugbar USB 3.0 og USB-C universell dokkingstasjon for bærbar PC

Beste USB 3.0-dokkingstasjon

< strong>Plugbar USB 3.0 og USB-C universell dokkingstasjon for bærbar PC spesifikasjoner: Porter:USB 3.0 Type-A (2); USB 2.0 Type-A (4); HDMI (1); DVI (1); Gigabit Ethernet (1); 3,5 mm lydkontakt (1); mikrofonkontakt (1) | Skjerm: 1920 x 1200 ved 60 Hz (2); 2560 x 1440 ved 50 Hz via HDMI (1)

For de som eier eldre bærbare datamaskiner, anbefaler vi Plugable USB 3.0 og USB-C Universal Laptop Docking Station. Denne enheten har totalt 11 porter, hvorav to av dem er et par USB 3.0-innganger på forsiden for eldre maskiner å koble til. Fordi den støtter en eldre protokoll, lider dokkingstasjonen av begrenset ytelse. Den kan ikke lage video i 8K eller til og med 4K-oppløsning.

Også: Lad enhetene dine for mindre med de beste billige USB-hubbene

Allikevel gjør den det en ganske god jobb på hva den kan. For eksempel kan den sende videosignaler ut til et par HDMI-skjermer med en oppløsning på opptil 1920 x 1200 piksler med en oppdateringsfrekvens på 60Hz. For en enkelt skjerm blir denne kvaliteten økt til Quad HD-oppløsning (2560 x 1440 piksler) med en oppdateringsfrekvens på 50Hz. 

Tro mot navnet sitt har Plugables dokkingstasjon støtte for et bredt utvalg av operativsystemer fra Windows 11, macOS og ChromeOS. Den er til og med i stand til å støtte bærbare datamaskiner som kjører Windows 7. 

Selv om du bestemmer deg for å endelig gi slipp på din elskede Windows 7 bærbare datamaskin, kan du fortsatt beholde denne dokkingstasjonen og fortsette å bruke den når du oppgraderer siden den kommer med mer moderne USB-C-innganger. Det som er spesielt interessant med denne modellen er at den kommer med en mikrofonport – den eneste oppføringen på denne listen som har en. Å ha denne porten tilgjengelig kan være nyttig på eldre maskiner som kan ha defekte deler eller som allerede er tatt opp av en annen enhet. Plugables dokkingstasjon kan i hovedsak legge til denne funksjonaliteten tilbake til disse modellene.

Plugbar USB 3.0 universell dokkingstasjon for bærbar PCVis ekspert Ta Vis mindre Vis mindre Se nå på AmazonView nå på WalmartView nå på B&H Photo-Video Pros Kan sende ut video opptil tre 4K-skjermer ved 60Hz 13 porter totalt 100W strømforsyning Kompatibel med Windows 10, Chrome OS og macOS Totalt 13 porter Cons Dyrt

Plugbar 4K USB-C dokkingstasjon trippelskjerm

Beste dokkingstasjon for bærbar PC for ChromeOS

< p>Plugbar USB-C Triple 4K Display Docking Station spesifikasjoner: Porter: USB-C (1), SD-kortleser (1), 3,5  mikrofonkontakt (1), 3.5 hodetelefonkontakt, HDMI/DisplayPort – DisplayLink (2), HDMI/DisplayPort – Alt Mode (2), USB-A 3.0 (4), Gigabit Ethernet (1), USB-C med 100W strømforsyning (1) | Skjerm: opptil tre samtidige 4K-oppløsning @ 60Hz-skjermer

Den pluggbare USB-C Triple 4K Display Docking Station har mange likheter med Ugreens Revodok 12-i-1. Den støtter et trippel 4K-skjermoppsett gjennom sine tre DisplayPort-utganger eller tre HDMI-porter – ditt valg. I tillegg kan den drive den bærbare datamaskinen med opptil 100 W takket være DisplayLink-tilkoblingen. 

Selvfølgelig kan vi ikke ignorere de 13 portene som finnes foran og bak på dokkingstasjonen. Den har fire USB-A 3.0-porter omtrent som den forrige oppføringen. Selv om du kan argumentere for at det faktisk er 16 porter hvis du teller hodetelefonkontakten og mikrofoninngangen på forsiden, så vel som den bakre strømforsyningsutgangen på baksiden.

Også: Beste HDMI-kabler

Det som får Plugables dokkingstasjon til å stå over UGREENs modell, er dens allsidighet. Ikke bare kan denne enheten kobles til macOS og Windows 11, men den fungerer også med ChromeOS pluss eldre versjoner av Windows som Windows 7. Jeg prøvde den ut selv ganske nylig og var glad for å se at jeg var i stand til å bytte mellom de to systemene med letthet. Hvis jeg noen gang bestemmer meg for å forplikte meg til ett system (f.eks. ChromeOS), trenger jeg ikke å kjøpe en annen stasjon. Jeg beholder denne og nyter fortsatt den samme ytelsen.

Nå er det forbehold, som at den ikke støtter 8K-oppløsning, og den er ganske dyr. Faktisk er det den nest dyreste oppføringen på denne listen. Selv om jeg vil hevde at det er verdt prislappen med tanke på hva du får for et veldig pålitelig datatilbehør.

pluggable-usbc-triple-station-1 Vis ekspert Ta Vis mindre Vis mindre Se nå på Newegg Pros 10 porter Støtter opptil to 4K-skjermer eller én 8k-skjerm Tynn design tar ikke opp mye plass Ulemper Støtter ikke oppsett med to skjermer for M1 MacBooks

Accell Thunderbolt 4-dokkingstasjon

Beste kompakte dokkingstasjon for bærbare datamaskiner

h4>

Accell Thunderbolt 4 dokkingstasjon spesifikasjoner: Porter: USB-C med Thunderbolt 4-støtte (2); Skjerm 1.4 (1) USB-A 3.1 (3); USB-A 2.0 (1); Gigabit Ethernet; 3,5 mm lydkombinasjonskontakt; SD-kortleser | Skjerm: Støtter én 8K @30Hz-skjerm eller to 4K @60Hz-skjermer.

Det er ikke uvanlig at fagfolk finner seg selv med et trangt skrivebord. Du har mapper, bærbare datamaskiner, skjermer og flasker med vann som tar opp plass uten plass til en dokkingstasjon. For slike situasjoner anbefaler vi å kjøpe Accell Thunderbolt 4.

Den lavprofilerte, grunne designen har en overraskende mengde tilkoblinger – 10 totalt. De dekker en rekke protokoller, både gamle og nye. Du har et par Thunderbolt 4-innganger, flere USB-A-porter med én som støtter den gamle USB 2.0-standarden, og en SD-kortleser, bare for å nevne noen.

Omtale:&#xA0 ;Er dette den ultimate Windows-dokkingstasjonen? Møt Accell Thunderbolt 4

Det er ingen HDMI-porter, men den kan fortsatt sende ut en 8K-oppløsningsvideo ved 30 Hz til en enkelt skjerm eller Ultra HD 4K-oppløsning ved 60 Hz til et oppsett med to skjermer via Thunderbolt 4-tilkoblingene. Lydkontakten har dobbel funksjon da den fungerer som inngang for hodetelefoner og mikrofon.

Accells dokkingstasjon fungerer på både bærbare PC-er og M1 MacBook-er, selv om sistnevnte ser begrenset støtte. M1 MacBook-maskiner koblet til denne enheten vil bare kunne sende ut til én ekstern skjerm på grunn av begrensningene til brikkesettet. 

Accells Thunderbolt 4-dokkingstasjonVis ekspert Ta Vis mindre Vis mindre Se nå på Best BuySe nå på WalmartView nå på B&H Photo-Video Pros 199W strømforsyning for hurtiglading Støtter doble 4K-skjermer Tilbyr mest populære tilkoblinger Ulemper Fungerer ikke med bærbare enheter som ikke er fra Surface

Microsoft Surface Dock 2

Beste dokkingstasjon for bærbar PC for Surface Pros og Surface Laptop

Microsoft Surface Dock 2 spesifikasjoner: Porter: USB 3.2 Type-A (2); USB Type-C (4); 3,5 inn/ut lydkontakt; Gigabit Ethernet (1) | Skjerm: Støtter opptil to 4K-skjermer ved 60 Hz

Avrunder listen er Surface Dock 2 fra Microsoft. Denne dokkingstasjonen er utelukkende ment for Surface Pro-enheter og Surface Laptops. Den er spesielt optimalisert for Surface Laptop Go 2 og Surface Pro 7 Plus, bare for å nevne noen få bemerkelsesverdige modeller. Det vil ikke fungere med tredjeparts maskinvare. Hvis du har noe som en ThinkPad, er det bedre å velge en av de tidligere oppføringene.

Også: Microsoft Surface Laptop Go 2 anmeldelse: Stilig og lett, men batterilevetiden kan være bedre< /strong>

Men hvis du eier en kompatibel enhet, vil Surface Dock 2 bli din beste venn. Den er utstyrt med et par USB-A-innganger og fire USB-C-porter delt mellom foran og bak. Med dette vil du kunne bruke favorittutstyret ditt som mus eller tastaturer. Det er til og med en inn/ut lydkontakt på baksiden som godtar hodetelefoner og mikrofoner. 

I tillegg har den 199W strømforsyning som lar brukere raskt lade enhetene sine. Og den støtter utgang av 4K-oppløsningsvideo ved 60Hz til et par skjermer. Det er ikke den mest omfattende eller robuste oppføringen, men for Surface-eiere er den en av de beste der ute på markedet i dag.

Microsoft Surface Dock 2 Vis Expert Take Show less

Hva er den beste dokkingstasjonen for bærbar PC?

Ugreen Revodok Pro USB-C dockingstasjon er vårt utvalg av den beste bærbare dockingstasjonen. Den tilbyr et dusin porter og en direkte strømforsyning. I tillegg sikrer den ekstra fleksibiliteten som kommer fra DisplayLink-støtten at nesten alle tilkoblede bærbare datamaskiner blir kjernen i en arbeidsstasjon med flere skjermer. 

Så flott som Revodok er, er de andre på listen verdt å vurdere. Sjekk ut tabellen nedenfor for å se hvordan de er sammenlignet med hverandre.

Beste dokkingstasjon for bærbar PC

Kostnad

Porter

Strøm

Ugreen Revodok Pro USB-C dokkingstasjon 12-in -1

$350

12

100 watt

p>

Ugreen Revodok Pro USB-C dokkingstasjon 9-i-1

$200

9

100 watt

CalDigit TS3 Plus Dock

$69

15

87 watt< /p>

Monoprice 6-i-1 USB-C multiportadapter

$29

6

100 watt

Plugbar USB 3.0 og USB-C universell dokkingstasjon for bærbar PC

$99

10

Ikke aktuelt

Plugbar 4K USB-C dokkingstasjon trippelskjerm

$280

13

100 watt

Accell Thunderbolt 4 dokkingstasjon

$200

10

< p>96 watt

Microsoft Surface Dock 2

$260

8

199 watt

Hvilken dokkingstasjon for bærbar PC passer for deg?

Riktig dokkingstasjon for bærbar PC for deg avhenger til syvende og sist av hva slags arbeid du gjør og hva du trenger enheten til. Nedenfor har vi lagt ut vår liste med anbefalinger for å hjelpe deg med å bestemme.

Velg denne beste dokkingstasjonen for bærbar PC…

Hvis du vil…

Ugreen Revodok Pro USB-C-dokkingstasjon, 12-i-1

Det beste generelle alternativet. Denne dokkingstasjonen har HDMI- og DP-tilkoblinger, 3 USB-A-porter, et SD-kortspor og muligheten til å signalisere et datasignal til tre individuelle skjermer.

Ugreen Revodok Pro USB-C-dokkingstasjon, 9-i-1

En rimeligere versjon av vårt toppvalg. Du kan kutte ned på noen få porter for å spare et par dollar samtidig som du får to videoutganger for et oppsett med to skjermer.

CalDigit TS3 Pluss dock

Den beste dokkingstasjonen for din MacBook. Den kan sende videosignaler til to 4K-skjermer samtidig, og kan til og med lade MacBook mens den er tilkoblet.

Monoprice 6-in- 1 USB-C multiportadapter

En rimelig dokkingstasjon i lommestørrelse som fungerer på tvers av flere operativsystemer. Det er også enkelt å ta med seg på farten.

Pluggbar USB 3.0 og USB-C universell dokkingstasjon for bærbar PC

Den beste dokkingstasjonen for bærbare datamaskiner for eldre bærbare datamaskiner som støtter to skjermer med en oppløsning på 1920×1200 piksler (eller 2560×1440 piksler via én HDMI forbindelse). Den fungerer på tvers av Windows, ChromeOS, MacOS og til og med Android-baserte enheter.

Plugbar 4K USB-C dokkingstasjon trippelskjerm

En svært allsidig dokkingstasjon med 13 individuelle porter og muligheten til å sende ut opptil tre 4K-oppløsningssignaler ved 60Hz.

Accell Thunderbolt 4-dokkingstasjon

En dokkingstasjon for superkompakte arbeidsplasser. Denne beste dokkingstasjonen for bærbar PC krever ikke mye plass, men støtter fortsatt opptil to skjermer eller én 8K-skjerm.

Microsoft Surface Dock 2

En dokkingstasjon spesielt for Surface Pro eller Surface Laptop. Det er utrolig kraft pakket inn i denne modellen.

Faktorer du bør vurdere når du velger en dokkingstasjon for bærbar PC

En dokkingstasjon for bærbar datamaskin kan oppgradere arbeidsstasjonen din. Her er hva du bør tenke på før du kjøper en: 

Tilkoblingstype: Dette er det viktigste aspektet å se etter når du handler etter en dokkingstasjon. De fleste nye bærbare datamaskiner støtter USB Type-C-tilkoblinger, så du vil ha en enhet som har samme type porter. Det samme gjelder for eldre bærbare datamaskiner. Disse maskinene har en tendens til å støtte USB 3.0, noe som betyr at du trenger en dokkingstasjon med samme inngang. Hvis du kjøper en stasjon uten riktig støtte, vil ikke videosignal eller dataoverføring fungere så bra som det burde.Strøm: For en ekte én-kabel-tilkobling må dokken din ha strømforsyning strøm til den bærbare datamaskinen. Noen billigere alternativer mangler dette, og tvinger folk til å bruke det utelukkende for å koble til eksterne enheter. Andre kan kreve at du bruker den bærbare datamaskinens egen lader for å drive dem.Videoutgang(er): Se nøye på spesifikasjonene for videotilkoblinger. Hvis du trenger å sende et videosignal til en enkelt 1080p-skjerm med en HDMI-kabel, vil enhver gammel dokkingstasjon fungere. Ting blir komplisert hvis du trenger støtte for to eller flere eksterne 4K-skjermer. For det trenger du en dokkingstasjon med DisplayPort-tilkobling eller en nyere versjon av HDMI.Porter: Legg merke til om dokken du vurderer har nok eksterne porter for enhetene dine. Dokkingstasjoner kan ha USB-porter som er enten Type A, Type C eller begge deler. Det er også dokkingstasjoner som mangler muligheten til å lade enheter. Andre har Ethernet-porter for Internett-rutere, noe som frigjør deg fra å håndtere svake Wi-Fi-tilkoblinger.Lydinngang/utgang: Få dokkingstasjoner har lyd I/O-porter, men de kan være nyttige . Å ha dedikerte eksterne høyttalere og mikrofoner kan gjøre underverker for å betydelig oppgradere lydopplevelsen din 

Hvordan valgte vi disse dokkingstasjonene for bærbare datamaskiner?

Når vi velger den beste dokkingstasjonen for bærbar PC, ser vi på viktige spesifikasjoner som prispunkt, tilkoblingstyper, strømforsyning, porter og mer. Alt i guiden vår består av populære, godt vurderte alternativer. Vi testet noen av alternativene selv, og brukte dem i vårt daglige arbeid. Andre har vi undersøkt og anbefalt basert på brukeranmeldelser, merkevaretillit og pris.

Hva er en dokkingstasjon for bærbar datamaskin og hva gjør den?

En dokkingstasjon lar i hovedsak din bærbare datamaskin oppføre seg på samme måte som en tradisjonell stasjonær datamaskin. De lar deg koble til flere tilbehør, eksterne lagringsdrivere, webkameraer og eksterne skjermer. Mest bemerkelsesverdig åpner det muligheten for multitasking.

Tenk på dem som den bærbare datamaskinens egen personlige assistent. Dokkingstasjoner fungerer som et sentralt knutepunkt hvor du kan koble til alle slags periferiutstyr. Noen kan til og med lade den bærbare datamaskinen.

Er dokkingstasjoner for bærbare datamaskiner universelle?

Universelle dokkingstasjoner finnes absolutt. De fungerer godt med Windows-baserte bærbare datamaskiner, MacBooks, Chromebooks og Android-baserte enheter. Det finnes imidlertid også mange alternativer der ute som er spesielt laget for å fungere med visse merker eller modeller. 

Apple, Microsoft og flere andre PC-produsenter produserer dokkingstasjoner som bare fungerer med produktene deres . Hvis du planlegger å kjøpe en tredjeparts dockingstasjon, anbefaler vi å kjøpe en som fungerer med alt du har. Men pass på at den har spesifikasjonene og funksjonene du trenger.

Hva er forskjellen mellom en USB-hub og en dokkingstasjon?

En USB-hub er en enhet som legger til flere USB-porter for å gi deg flere måter å koble til ekstra periferiutstyr som mus og minnepinner. Det er stort sett det. USB-huber gjør egentlig ikke så mye i det hele tatt.

Også: De 5 beste USB-hubene 

En dokkingstasjon kan gjøre det, pluss å sende videosignaler til eksterne skjermer via DisplayPort, HDMI eller Thunderbolt for enklere multitasking. Noen kan introdusere kablet nettverk til bærbare datamaskiner som normalt bare er kompatible med Wi-Fi. Og selvfølgelig, som vi allerede har dekket, kan dokkingstasjoner lade enhetene dine også.

Hvorfor er dokkingstasjoner så dyre?

En av tingene du kanskje legger merke til når du går gjennom listen er at dokkingstasjoner kan være ganske dyre. Betydelig mer enn en USB-hub. Som nevnt i forrige hub, er dokkingstasjoner robuste enheter sammenlignet med disse hubene. Du har alle de forskjellige typene portstandarder, strømforsyning, lyd I/O-porter, dataoverføring, opplasting av signaler til skjermer, og listen fortsetter. Spesielt Thunderbolt-kontakter er i stand til mye mer enn din hagevariant USB-kabel. Du betaler for kvalitet.

Kan dokkingstasjoner være problematisk?

Ikke egentlig. Så lenge du tar godt vare på dokkingstasjonen din, vil den vare lenge. Problemer mellom disse enhetene og den bærbare datamaskinen kan være et resultat av kompatibilitetsproblemer. Du har kanskje ikke kjøpt den rette for din MacBook eller Windows bærbare. Dessuten krever noen en strømadapter, selv om andre kan trives med en bærbar datamaskins batteri.  Det er mulig at dokkingstasjonen ikke mottar nok strøm til å fungere. 

Det er av disse grunnene at vi oppfordrer deg til å gjøre leksene dine og sjekke en dokkingstasjons spesifikasjoner. Sørg for at den er kompatibel med maskinen din.

Finnes det alternative dokkingstasjoner for bærbare datamaskiner å vurdere?

Det er mange flotte dokkingstasjoner for bærbare datamaskiner der ute på markedet.

Alternativene nedenfor kan betraktes som hederlige omtaler til de ovenfor. De presterer godt nok, men klarte ikke snittet av flere grunner. Likevel, hvis du trenger noe som er enkelt å bruke, kan disse dokkingstasjonene hjelpe deg. I tillegg er flere billigere enn de på hovedlisten.

Se på Amazon Vis mindre Se nå på Apple

CalDigit Thunderbolt 3 Mini Dock

Hvis du leter etter en kompakt dokkingstasjon for MacBook, anbefaler vi CalDigits Thunderbolt 3 Mini Dock. Den er mindre, men den støtter fortsatt to skjermer med 4K-oppløsning ved 60 Hz.

caldigi-thunderbolt-3-mini-dock-main Vis ekspert Ta Vis mindre Se på AmazonView hos Microsoft