Google Messages ruller ut iMessage-lignende emoji-reaksjoner: Slik bruker du dem

0
10
google-melding= Artie Beaty/ZDNET

Bare noen få uker etter kunngjøringen av at Gemini AI kommer til Google Messages, ble Googles tekstmeldingsapp med over 1 milliard månedlige aktive brukere på Android litt morsommere.

Google Messages-brukere kan nå reagere på tekstmeldinger med 10 forskjellige animerte emojier som ikke bare vises som et svar, men sender en animasjon for å matche. Google kunngjorde først Reaction Effects i november 2023, men funksjonen har først nylig fått en bred utrulling.

Også: Google Messages introduserer 'dobbelttrykk for å reagere' funksjon som gjør svaret mye raskere

Hver av de 10 reaksjonene har forskjellig effekt: tommel opp, tommel ned, hjerte, gråt, latter, festpopper, gledestårer eller gråtende latter, overraskelse eller sjokk, bæsj, sint eller rasende ( de to siste sender den samme animasjonen). Hundrevis av andre emojier er tilgjengelige å svare med, men disse utvalgte 10 har animasjoner som følger med dem.

Å velge tommelen opp får en trio av animerte hender til å dukke opp og gi et tommel opp-tegn, å plukke hjertet får et hjerte til å blafre over meldingen, hvis du velger gråteeffekten, dukker det opp en paraply og regndråper, og så videre. Trykk på bæsj-responsen, og du blir møtt med det som ser ut til å være en sjokoladeiskrem som er snudd opp ned og raskt omgitt av fluer, noe som indikerer at … det ikke var iskrem.

Min personlige favoritt er gledestårer/gråtende lattereffekt som viser at to oppblåsbare viftende rørgutta dukker opp for å feire.

For å bruke funksjonen, trykk lenge på en tekstmelding (enten SMS eller RCS) og tilgjengelige emojier vises. Velg en av de 10, og din reaksjon og tilhørende animasjon vil bli sendt.

Dessverre fungerer funksjonen bare mellom Google Messages og Google Messages, noe som betyr at du ikke kan inkludere iPhone-vennene dine. Hvis mottakeren ikke har Google Messages, vil de se emojien, men ikke effekten.

Hvis du ikke er interessert i Reaction Effects, er du uheldig foreløpig — funksjonen kan ikke deaktiveres.